Deniz Baykal Nesrin Baytok Seks Görüntüleri

Türkiye siyasetini hiç takip edemiyorum, meğerse internete Deniz Baykal ve Nesrin Baytok arasında geçtiği iddia edilen seks görüntüleri konulmuş. Bugün Deniz Baykal istifa ettim diye açıklama yapmasa hiç bakacağım da yok. Gittim metacafe sitesinden görüntülere baktım (siteye erişimi Türkiye’den engellemişler ama Amerika’dan ulaşılıyor), video kalitesinden 1970 yılında falan çekildiği izlenimi edindim, kimsenin yüzü gözü seçilmiyor. Çıplak bir kadın dolaşıyor, aynı odada Deniz Baykal olduğu iddia edilen bir kişi ise donla dolaşıyor ve giyinmeye çalışıyor. Videoda ses falan yoktu, o yüzden sesten bir teşhis yapamadım ama bu videoya bakarak Deniz Baykal suçludur diyebilmek zordur (kasetin sahte oldugu daha sonra ortaya cikti).

Öte taraftan Deniz Baykal’ın istifa etmesi de bu videonun orjinal olduğu izlenimini veriyor doğrusu. Normalde kovsan gitmeyecek politikacılar kendi “rızalarıyla” istifa ediyorlarsa işin içerisinde bir iş vardır genellikle. Bence hiç istifa edilecek bir durum değil bu. Türkiye’de politik parti liderlerinin kral gibi hareket ettiğini, istediğini milletvekili yaptığını istemediğini engellediğini bilmeyen mi yok? Kim bilir politik parti liderleri daha neler yapmışlardır da kimsenin haberi yok. Türkiye’deki gibi demokrasi mi olur yahu. Türkiye’de seçimlere girecek kişileri siyasi parti liderleri değil de parti üyeleri belirlemediği müddetçe milletvekili adayı olmak isteyenler takla da atarlar, amuda da kalkarlar, her bir haltı yaparlar. Mecliste yasa değişikliklerine verilen oylara bakarsanız kimsenin parti liderinin sözünün dışına çıkıpta oy verdiğini göremezsiniz, kafasına göre hareket eden adamın bir dahi seçimlerde seçilmeyi bırakın aday olma şansı dahi yoktur.

Türkiye’nin oligarşiden demokrasiye geçme zamanı çoktan gelmiştir ve geçmektedir. Ülkenin reformları yapabilmesi, yerel problemlere çözüm bulabilmesi için demokrasiye geçiş şarttır. Kafamızı kuma gömerek, sorunları görmezden gelerek ülkeyi kalkındıramayız.

Deniz Baykal’ın Nesrin Baytok ile seks görüntüleri varmış. Kimbilir Tayyip Erdoğan ve diğer politik parti yöneticileri ne dolaplar çeviriyordur; bir insanın eline bu kadar güç verirseniz Berlusconi gibi seks partisi de düzenler, başka numaralar da yapar. Gücü politikacıların elinden alıp halka vermenin zamanı gelmiştir ama Türk milleti de koyun gibi birader, eli değnekli bir “çoban” gördü mü peşinden gitmeden duramıyor.

0 Yorum Var.: