2008 yılının sonunda da enflasyona endeksli faizler %17 seviyesinde iken bu fırsat bir daha ele geçmez diyerek piyasadaki bu muazzam fırsata dikkat çekmiştir. Bugün bu faizler %3 civarındadır. 2009 yılında borsa 45 bin iken “borsa yükselecek demedi demeyin” diyerek düşük faiz ortamında kısa bir sürede %20 getiri sağlamıştır. Öte taraftan İnan Doğan ise Turkishtime'da 2009 yılının başında altın fiyatları $800 ve petrol fiyatları $40 iken 2010’un sonuna kadar altının $1200’ı petrolün ise $100’ı geçeceği tahmininde bulunmuştur.
En son geçen Ocak ayında IMKB endeksi 55 bin iken elindeki tüm Türkiye hisselerini satan Inan Doğan, Şubat ayında IMKB endeksi 49 bin iken tekrar alım yaptığını ve borsanın Temmuz’a kadar 60 bin seviyesini görmesini beklediğini belirtmiştir.
Bugün bu yazarların piyasalar hakkında ne düşündüğünü merak ediyorsanız bloglarına üye olarak görüşlerine ulaşabilirsiniz. Blog nedir açıklayalım. Blog gazeteler ve dergiler yerine internette insanların köşe yazarlığı yaptığı teknolojik icada verilen isimdir. Ekonomi Türk 2 blogunun üyelik ücreti altı ay için $49 olarak belirlenmiştir. Yazarlara direkt soru yöneltmek ve sizin merak ettiğiniz konularda görüşlerini almak için sitemize üye olmanız yeterlidir. Sitemizi denemek isteyenler için ise ikinci bir opsiyon yarattık ve bir aylık üyelik karşılığında $15 talep etmekteyiz. Gerçi ücretsiz olarak faaliyet gösteren Ekonomi Türk blogunun eski yazılarını okuyarak da bu konuda bir fikir edinebilirsiniz. Ödemeleri ise blogumuzun sağ sütununa koyduğumuz Kredi Kartı / Paypal ödeme sistemini kullanarak yapabilirsiniz. Bu sistemi kullanabilmek için ya Mastercard, Visa, American Express kredi kartlarına ya da Paypal hesabına ihtiyacınız var.
1) Yandaki sütunda “özel üyelik ödemesi” başlıklı kutuyu bulun ve “donate” yazan düğmeye basın.
2) Miktari ($49 veya $15) yazdiktan sonra Update Total yazan mavi düğmeye tıklayın.
3) “Use your credit card” yazan satırın sonunda “Continue” ya basın.
4) Bilgilerinizi giriniz.
5) Daha sonra bana email ile turkekonomi [at] gmail.com adresine mesaj atarak ödemenin gerçekleşip gerçekleşmediğini teyit edin.
Blog yazarları ayrıca “Ekonomide Hurafeler ve Gerçekler” başlıklı bir kitabı piyasaya sürmüştür. Bu kitap da Türkiye’de bir ekonomi blogu tarafından yayınlanan ilk kitap olmuştur. Ekonomi derecesine sahip olsun olmasın herkesin anlayacağı bir dille yazılan bu kitap ekonomiye ilgi duyanlar için okumaları gereken, Türkiye ekonomisini ve ekonomi üzerine yorum yapan köşe yazarlarını analiz eden bir şaheserdir (kendi fikrim :)) Kitap da ayrıca yatırımcılar için de bir bölüm oluşturduk. Kitabın satış fiyatı 10 TL civarındadır ve şuralardan temin edilebilir. Bloga üye olmuyorsanız, kesinlikle bu kitabı okumalısınız.
Ekonomiye ve yatırım yapmaya ilgi duyanlar için oluşturulmuş Ekonomi Türk blogundaki eski yazılara ve sınırlı çerçevede yazılmış yeni yazılara ücretsiz ulaşabilirsiniz. Blogumuzu favorilerinize ekleyin veya feedburner veya rss’lerine üye olarak yeni yazılara anında da ulaşabilirsiniz. Bizi desteklediğiniz için teşekkür ederiz.
9 Yorum Var.:
Kitap için sponsor olan birisi çıktı mı?
Ekonomix,
sitede bu ve benzer yazilariniza, ayrica editorun yazilarina link verecek ve daima en ustte yer alacak bir html eklentisi koymak fena olmaz mi?
ekonomix=editör=İnan DOĞAN mı?
Bu yazı aynı zamanda
ekonomix=editör=İnan DOĞAN kimdir sorusunun da cevabı oluyor.
Tıp nasıl ölüme çare bulamıyorsa iyi ekonomi akademisyenlari de para nasıl kazanılır bilemiyorlar.
Bilse idi bu gereksiz mahlasları ve bu blogu yaratmazdı.Para kazanan adamın böyle işler için zamanı olmaz...
Ben de tam onu diyecektim. Ekonomix ve İnan Doğan'ın isabetli tahminlerini okuduk. Kendilerinin isabetsiz tahminleri olmadı mı acaba? Burada verilenlere göre %100 başarıyı yakalamışlar.
ahmetd,
geçmiş yazıları okumanızı(2005+2006+2007+2008+2009) tavsiye ederim.
Tıp nasıl ölüme çare bulamıyorsa iyi ekonomi akademisyenlari de para nasıl kazanılır bilemiyorlar.
Bilse idi bu gereksiz mahlasları ve bu blogu yaratmazdı.Para kazanan adamın böyle işler için zamanı olmaz...
Valla ben sahsen fena para kazanmiyorum ama isim kadar sevdigim, gecelerimi, haftasonlarimi ayirdigim, neredeyse ikinci isim seviyesine gelmis, esimle de paylastigim baska bir ugrasim var.
Hayatta her sey para degil. Bazi seyleri gercekten manevî tatmin icin yapabiliyor insanlar.
Kadir,
Sponsor Editor oldu.
Serhat,
Buna benzer yazilara yan tarafta link veriliyor. Yazar bazli ayristirma yapsak bu sefer yeni yazarlar fazla okunmaz, onlara da sans vermek icin boyle bir uygulama yapmiyoruz.
Senol Bey,
Editor=Inan Dogan, yazarlar kisminda da acikca belirtiyoruz zaten. Benim kimligimi ise 500 TL'yi kimse odemedigi icin burada aciklamiyoruz.
Hostrans,
Iyi akademisyen diyorsun bize galiba? Tesekkurler
Ahmetd,
Genellikle hisse bazinda isabetsiz tahminlerimiz oldu, ayrica borsanin yukseldigi bazi zamanlarda da kenardan seyrettik. Onun haricinde actigimiz pozisyonlardan normalde karsilasabileceginizden cok daha yuksek getiriler sagladik. Senol Bey, eski yazilari okuyun demis, dogru soylemis: "borsa" ve "tahmin" etiketine sahip yazilari okursaniz yaptigimiz tahminleri gorebilirsiniz. Isabet yuzdesini siz kendiniz hesaplayin.
Dahte,
Guzel yorum. Millet televizyon basinda Ask-i memnu veya Fenerbahse'nin maclarini seyrederken veya sabah aksam evden ise otobuste camdan disariya bakarken biz uretken olup blog icin icerik yaratiyoruz veya kitap okuyup kendimizi gelistiriyoruz. Yazdigimiz yazilar her ne kadar sizin egitiminiz ve ogrenmeniz icin olsa da, biz bu isten daha cok sey ogreniyor ve zevk aliyoruz.
Insanlar yatirimlari konusunda kendilerine dahi bilerek veya bilmeyerek yalan soyluyorlar. Biz burada piyasalar hakkindaki goruslerimizi sizlerle paylasarak ve gecmiste yaptigimiz tahminlere bakarak kimsenin bize ogretemeyecegi seyleri ogreniyoruz.
Simdi de yeni blogumuzda gunluk olarak actigimiz pozisyonlari ve almayi dusundugumuz hisseleri okuyucularla paylasarak piyasalara ortalama bir vatandastan cok daha fazla kafa yormus kisilerin nasil dusundugunu ve nasil hareket ettigini gosteriyoruz. Bunu da bir egitim ve ogrenme olarak kabul edin. Ayda $2'a bundan daha iyi egitimi nerede alabilirsiniz?
Aslında blog bir web sitesi türüdür.Blog kelimesi ingilizce “weblog” kelimesinin kısaltılmış ve yaygın kullanılan halidir.Türkçeleştirmek gerekirse “web günlüğü” ya da “ağ günlüğü” denilebilir.
Teşekkürler
Yorum Gönder