Kovulmadim, Ben Istifa Ettim!

Elbette her patron kendi işe aldığı bir çalışanını gün gelir kovabilir. Ancak bizim patron bu kararin vicdani sorumlulugunu okuyuculara devretmeyi tercih etmiş. Kendisini biraz anlayabiliyorum. Yıllar önce girdiğim bir şirkette daha bir ayım dolmadan bana bağlı 4 çalışanın işine son vermem istenmişti. Performanslarının iyi olmadığını biliyordum ama çok az tanıdığım insanlara yol vermek zorunda kalmak beni fevkalade rahatsız etmişti. İlk yöneticilik deneyimim olduğu için çok etkilenmiştim sanırım. Sonuçta bu işi İK müdürüne ihale ve havale ettim, kendim bulaşmadan sıyrıldım. Gerekçe olarak da daha yeni bir yönetici olmamı ve geride kalan çalışanları rahatsız etmemek gerektiğini öne sürdüm.

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler

Bir okuyucu olarak EkonomiTürk'ün okuyucularının beklentilerinin son dönemde karşılanmadığına ben de inanıyorum. Blogu ben okumaya başladığımda yazılar çok daha doyurucuydu.

Ben kendi yazılarımı yazıyorum, sonra da bakıyorum ki EkonomiTürk tarzı yazılar değiller, kendi blogumda yayınlıyorum. Benim tarzım bir hayli farklı ve takıntılı olduğum konular da bireysel konular. Ekonomi'den fazla anlamam.

Neyse sadede gelelim; Miss Piggy gibi saçlarımı savurup, "sen beni kovamazsın, hele okuyucular hiç kovamaz, ben istifa ediyorum, hıh!" deyip, çekilmeyi seçebilirim ya da demokrasinin işlemesi için oturur anketin sonuçlanmasını bekleyebilirim.

Doğrusu hiç kovulmadığım için (9 defa istifa etmişliğim var ama) ya da oybirliğiyle işten el çektirilmeyi yaşamadığım için ne yapmam lazım bilemiyorum. Çok tuhaf bir durummuş. Belki de Emin Çölaşan gibi kitap yazarım. Bilmiyorum... Öte yandan şeytan dürtüyor: "Ne olacak sanki onlar kovarsa tazminat mı verecekler, bas istifayı, savur saçlarını, erkeklik (!?) sende kalsın" deyip duruyor. Hmmmm... En harbi, en "vay be hatuna bak" dedirtecek tavır ne olurdu bilsem, hemen şimdi uygulamaya alacağım... Düşünüyorum...

12 Yorum Var.:

Blog Sahibi dedi ki...

Bence anketin sonuclarini bekle. Listeye herkesin ismini koydum.

Ekonomi Turk'e koymadigin yazilara gelince bence yanlis dusunuyorsun. Seni transfer etmemizin nedeni buraya koymaya layik gormedigin bireysel finans yazilariydi aslinda. Bence cok guzel yazilar ve okuyucularimiz da cok faydalanir. Bugun yazdigin Dave Ramsey yazisi mesela buna gayet guzel bir ornek.

http://begenmezsenokuma.blogspot.com/2009/05/total-money-makeover-kitab.html

Bana sorarsan Turkiye'nin Suze Orman'i olman isten bile degil. Daha sonra yazilarini bir kitapta da toplar bastiririz. Yeter ki sende bu kararlilik olsun.

T'Pol dedi ki...

:) Beğendiğim yazılardan bir potpori yapip linkleyip, buraya koyayim o zaman ve okuyucu reaksiyonlarina bakalim...

Esasında uzun zamandır daha geniş kitlelere ulaşma imkanı var mıdır diye düşünüyorum. Öte yandan da bizim milletimiz Amerikalılar gibi bu işlere sarar mı diyorum. Türkiye'ye geldiğinde vaktin olursa gerçekten tanışmak isterim.

Blog Sahibi dedi ki...

Kazanclarinin sadece yuzde 4'unu tasarruf eden Amerikalilar bu islere sariyorsa, kazancinin yuzde 20'sini tasarruf eden Turkler neden bu islerle ilgilenmesin?

Ayrica Turkiye'de bu alan o kadar bos ki, ben Turkiye'de olsam kesinlikle finansal danismanlik / fon yonetimi isine girmistim. Herkes akil istiyor, kimse nereye nasil yatirim yapmasi gerektigini bilmiyor. Komisyonlardan, vergilerden, getirilerden haberleri yok. Araba almayi, doviz almayi yatirim zannediyorlar.

Turkiye'de fazla vaktim olacagini zannetmiyorum. Istanbul'da 25 Temmuz'da olacagim, 26'sinda da geri donuyorum zaten. Mail atarsan en azindan telefonda tanisiriz.

Investor dedi ki...

Sayın Ekonomix birazda blog yöneticiliğini sorgulasa çok iyi olur.
Şunu söylemeliyim ki sadece kendi fikriniz olan anket,çarkıfelek vb.(pardon çarkıfelek istemeden yazdım)stratejilerle blogda kaliteli yazılar oluşacağını düşünmüşsünüz.

Şimdi de kalitesizlikten yakınıp anketle sayın yazarları egale ediyorsunuz.Anlayacağınız blog yöneticiliği konusunda kurduğunuz stratejiler çok komik duruma düşmüş.

Şunu düşünüyorum insan kaynakları departmanında çalışsaydınız herhalde patron! sizikapı dışarı ederdi.

Aylık %20 kazandıran stratejilerinizi birazda blog yöneticiliğine aktarsanız iyi olur.Açıkcası ilk önce istifa etmesi gereken sizsiniz.

hostrans dedi ki...

Eko kendi yazdığını sadece kendin anladın herhalde.Adam performans değerlendirmesi yapmak istiyor.Daha iyi bir yöntemin varsa yaz lütfen.

SEİL dedi ki...

T!Poll

Arkandayızzzz

Investor dedi ki...

Sayın hostrans sanırım benim dediklerimi bir tek siz anlamışsınız.

Yahu yazıda herşey açık Ekonomix anketle yazar alıyor anketle yazar çıkarıyor.

Performans yönetimi bu mu?

Öncelikle anket yaparak kalması istenen kişilerden isteklerini açıkca söyledi mi sayın ekonomix.
Bunun yanında ankette yapılan oy kullanma ne kadar sağlıklıydı onu o zamanın anket yorumlarına bakarak bulabiliriz.

Ayrıca anket yaparak kalmasını istenen yazarlardan hangisi elendi cevap hiçbiri.Sonuçta bu durum oldu.

Sayın hostrans sorunuzun cevabı çok basit şirketlerde yapılan işe alımlarının bir modellemesini de bloga uygulamak gerekir.

Bloga yazar alınacaksa ayrntılı bir şekilde neler yapacağından ne kadar sık yazı yazacağından vb.birçok şeyden bahsetmesi gerekir madem çok profesyonel olmak istiyorsa bunu yapsın sayın ekonomix.

Sokakta eskicinin bağırıp eskiler alırım demesi gibi bize mail atın yazınızı begenirsek yayınlayalım gerekirse sizi yazar yapalım gibi basitçe düşüncelerle bu blog yönetilmez.

Daha bilimsel yazmak isterdim lakin hiç vaktim yok.Algılamak istermiyorsanız ya da algılayamıyorsanız yazdıklarımı sorun değil ...

flatline dedi ki...

eko performans yönetimi bumu demişsin ya tamda budur işte.bu blog tarzı oluşumlar okuyucularıyla var oluyor.bu da bir nevi okuyucunun sesine kulak vermektir. bence ekonomixin bu yaptığı okurlarını da bu sürece dahil etmesi ve fikirlerini alması gayet hoş bişey

syzer dedi ki...

Bence önemli olan performans ölçümünün yanında anketin güvenirliğidir.Mesela bir okuyucu farklı bilgisiyar kullanarak sevmediği yazara birden fazla oy verebilir.Bunu önlemenin bir yolu yok sanırım.Bu sebepten anket yönteminin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.Mesela yazar alınırken ayda minimum şu kadar yazı yazaksın,iyi kötü anketi yapılıp minimum şu kadar iyi olmalı... gibi şartlar konmalıdır.Tabii aynı kişinin birden fazla değerlendirme yapması engellenmelidir.Mevcut yazarlar içinde böyle yapılırsa daha güvenilir bir performans analizi olacağı kanısındayım.

hostrans dedi ki...

Sayın Eko haklısınız.Doğan holding ET yi satın aldığında ve yazarlarına aylık 10000 dolar ödediğinde saydıklarınızı harfiyen uygulamalı bence...

Investor dedi ki...

Sayın hostrans

5.sınıftaki öğrenci kadar analitik düşünemeyen insanların saçma geri beslemelerine cevap verecek değilim

İyi günler

Unknown dedi ki...

T'POL arkandayız .Umarım yazarlığa devam edersiniz :)