Varlık Barışı Nedir? Yasal Kara Para Aklama Nasıl Yapılır?

Varlık Barışı nedir veya yasal kara para aklama nasıl yapılır diye merak edenler Hürriyet’ten devletin “varlık barışı” adını verdiği ve vergi kaçıranlara cüz-i bir ücret karşılığında para aklama hizmeti veren ve genel af kadar tehlikeli bir vergi affı uygulamasına gittiğini anlatan haberi okumalarını tavsiye ederiz. Adamın bir tanesi o kadar abartmış ki “varlık barışı” altında 6.4 milyar TL’yi Türkiye’ye getirerek aklamış. Kardeş böyle bir uygulamaya gidecektiniz madem, neden öyle IMF anlaşması gibi teferruatlarla gündemi meşgul edip halkın gözünde IMF destekçisi gibi aşağılık bir sıfatın üzerinize yapışmasına izin veriyorsunuz?

Bence bu uygulamayı sadece Türk vatandaşları için değil, Afganistan’daki, Kolombiya’daki uyuşturucu kaçakçıları için de genişletelim ve ülkenin kalkınmasına katkıda bulanacak kaynakları buraya çekelim. Başka türlü Istanbul’un Dünya finans merkezi olması mümkün değil, Merkez Bankasını Istanbul’a taşıyarak hiç olacak iş değil.

Vergi aflarından Ekonomi Türk kitabında da bahsediyoruz. IMF ile ilgili güzel bir bölümümüz de var. Varlık barışı nedir sorusuna umarım samimi bir cevap almışsınızdır.

Çernobil Faciası
Türev Konu Anlatımı: Türev Nedir
Nükleer Kirlilik
Nükleer Santraller
Nükleer Enerjinin Zararları
Gönüllü Çevreci Kuruluşlar

3 Yorum Var.:

milleplateaux dedi ki...

Bu 6 milyari memlekete getiren adam su an Turkiye'nin en zengin kisisi olmali! Bizim Forbes listesine soktugumuz kisilerin varlikleri maksimum 3 milyar degil mi?

Unknown dedi ki...

bu 6,4 milyar TL yi getiren kişiyi biliyorum. aşırı sürpriz bir kimse değil, ama bu parayı getirirken devletten vergi-kara para incelemesi harici başka imtiyazlar almış olduğunu düşünüyorum.

Editor dedi ki...

Medyada hic bir yerde bu kisinin ismi gundeme gelmedigine gore ismi oldukca surpriz bana sorarsaniz.

Madem biliyorsunuz, aciklayin. Ya da parali blog baslatin, sadece uyelere soyleyin :)