Ekonomi Turk

Ben Ekonomix. Bu hafta sitemizin basinda bayagi bir reklami yapildi. En son Deniz Gokce 2 Ekim 2006 tarihli yazisinda Baris'in yazdigi yazinin tamamini kosesine tasimis. Yazisinda verdigi referans linki sayesinde (her ne kadar o yazida linki ekonomiturk.@blogspot.com seklinde hatali vermis olsa da) sitemizi yeni kisiler ziyaret etmeye basladilar. (Bu arada sitemizi ziyaret edenler arasinda Morgan Stanley'den Serhan Cevik de var.) Yeni ziyaretcilerimiz icin kisaca burada ne yapmaya calistigimizi anlatmak istedim bu yazida.

Ekonomi Turk sitesini kurali 9 ay oluyor. Amacim Turkiye'deki ekonomi yorumcularina karsi bir alternatif olusturmak, ekonomi egitimi almamis, ekonomiden cok fazla anlamayan kitlelere dogrulari gostermekti. Bunu yaparken benim beklentim de yeni kisilerle tanismak ve bir network olusturmakti. Ayrica dedim ki belki gazetelerimizdeki editorlerden birisi kazayla yazdiklarimizi gorur ve begenirse belki bize de bir kose yazarligi teklifi gelebilirdi. Veya sitemiz internet kullanicilari arasinda populer olur ve reklamlardan bir gelir elde edebiliriz diye dusundum. Henuz bu beklentilerin gerceklesmesi icin erken ama yine de hedeflerimiz dogrultusunda yol katediyoruz; sitemize once Baris sonra da Tugrul (ikisi de benden cok daha iyi yazarlar) katildi ve blogumuzun kalitesi saygin ekonomi gazeteleriyle yarisabilir bir seviyeye geldi.

Yatırım Fonları Nedir?   Altın Fonu Nedir  Komünist Nedir  Komünizm nedir?  Kapitalizm Kapitalist nedir

Yilbasinda bu yana 370'in uzerinde yazilmis yazimiz var. Arsivlerimizdeki yazilarimizin bir kismi guncelligini yitirmis durumda ancak faydalanabileceginiz cok fazla sayida yazi da var. Bunlarin bir kaci soyle:

- Altin fiyatlari $500 civarinda oldugu zaman yazdigim yazi.
- Cari acik uzerine yazdigim ilk yazi.
- Mali milat, vergi affi uzerine yazdigim yazi.
- Kartzedeler ve Moral hazard uzerine yazdigim yazi.
- Dolayli Vergiler Adaletsiz mi baslikli yazi.
- Asgari Ucret uzerine yazdigim yazi.
- Krizdeki Tavukculara gosterdigim cozum yollari.
- Cin'de Yatirim uzerine yazdigim yazi. (Bu arada Bank of Amerika gecen Cuma gununu $53.57'den kapatti, Ocak ayindan beri de $1.56 temettu dagitti.)

Yukarida verdigim yazilarin tamamini Ocak 2006 tarihinde yayinladim, diger aylarda yayinladigimiz yazilara da bakarsaniz hosunuza gidecek, bilgilendirici yazilara ulasabilirsiniz.

Umarim sizleri tekrar aramizda goruruz.

Fraktallar
Fraktal nedir?
Çernobil Faciası
Türev Konu Anlatımı: Türev Nedir
Iktisat nedir
Nükleer Kirlilik
Nükleer Santraller
Nükleer Enerjinin Zararları
Gönüllü Çevreci Kuruluşlar
Borsa Yorumları
Altın Yorumları

9 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

reklama gerek yok efem biz zaten burdayz:)

Adsız dedi ki...

Ben de sitenizi bu sabah Deniz Gökçe'nin yazısından öğrendim. ODTÜ İktisat Bölümü'nde okuyorum ve bu site aktif olduğu sürece kesinlikle düzenli olarak takip edeceğim. Daha ilk ziyaret ettiğim şu dakikalarda bile kendim için çok faydalı olabilecek şeyler öğrendim yazılardan ve analizlerinizden. Elinize ve emeğinize sağlık. Çok teşekkürler. UMUT

Adsız dedi ki...

Siteniz oldukca informative.Macro degerlerin disinda,finance yorumlarinizida bekliyoruz.Ornegin hedge fundlarin dunya ekonomisindeki rolleri,sicak para dolasimlari gibi vs. Tesekkurler.Ahmet

Adsız dedi ki...

Deniz Gokce bugun yine sizden copy-paste etmis yazisini,bence Aksam gazetesi yonetimini arayin ve Gokce'nin bugun (ve diger) kose yazisi parasini talep edin :)

e-recep dedi ki...

Deniz Gökçe'nin blog'unuzun reklamını yapması çok normal.

Neticede siz de cari açığın sebebini düşük kur seviyesi olarak görmüyorsunuz. Belki de işiniz icabı görmek istemiyorsunuz. “Yüksek faiz - düşük kur“ sisteminde reel sektör karları cılızlaşırken, finans sektörü karları devleşir. Banka kökenli bir ekonomistin blog'unuzu tüm Türkiye'ye tanıtmak istemesi hiç şaşırtıcı değil. Yerli bankalar milyarlarca dolar kar açıklarken, ‘sıcakçı’ tabir edilen yabancı fonların Türkiye üzerinden milyarca dolar reel faiz kazandığını kimse inkar edemez.

Hal böyle iken, maazallah kamuoyu uyanır da ekonomiye yön verenler rekabetçi kurda karar kılarlarsa bu ‘carry trade’ tatlı karları da sona erecek, hatta belki de korkunç zararlar yazılacak. Ne Gökçe, ne de diğer bankacılar ve sıcakçılar bunu istemezler, değil mi? :)

Adsız dedi ki...

evet recep cok guzel cozdun bunlari. ama bu bir sırdı cok kotu oldu senin bunu herkese soylemen. bunlar zaten hep turkiyeyi disardan yoneten uluslararası organizasyonlarin elemanları. ekonomi falan bildikleri yok. ekonomi diye bir bilim de yok zaten. matematik desen yalan. istatistik? yalanın alası. sen çözdün işte bak neden hepsinin yuksek faiz dusuk kur deyip gecmediklerini. oyle aklın yolu birdir falan değil tabiki. sen çözdün bunları çözdün:)

Adsız dedi ki...

slm
sıtenızı ogrenır ogrenmez ekledım.
hersey guclu bır turkıye ıcın.thanks

e-recep dedi ki...

@ junior

Ekonomi bilimi ile ilgilenen herkes, "Ekonomi Turk" yazarları, "Deniz Gökçe" veya "Ercan Kumcu" gibi mi düşünüyor zannediyorsunuz? :)

Kimin, neyi, niçin istediğini kamuoyunun bilmesinde fayda görüyorum.

Adsız dedi ki...

Tek kelimeyle harikasınız! Devam edin...