Altın Yorumları

2010 yılının gelmesiyle herkes en iyi yatırım aracının ne olacağını tahmin etmeye çalışıyor, her tarafta altın yorumları görmek mümkün. Geçen sene en iyi yatırım araçlarından biri olan, Türklerin en eski yatırım aracı olan altın için bu sene de çok spekülasyon yapılıyor. Şimdi bu konuya derinlemesine girecek vaktim yok, girmek de istemiyorum zaten, Turkishtime’ın Ocak sayısında 2010 yılında altın hakkında ne düşündüğümü belirten "Altın fiyatlarını bildim, ben de kahin oldum mu" başlıklı bir yazı yazdım. Çok merak ediyorsanız, benim bu konudaki görüşlerime değer veriyorsanız dergiden okuyuverin. Geçen seneki Ocak sayısında yazdığım yazıda ise dolara yatırım yapanlara “dolara değil altına yatırım yapın” dediğimi hatırlatayım. Bu seneki tahminim bakalım doğru çıkacak mı?

Ekonomi Türk’te de altın piyasaları ve fiyatları konusunda yazılmış bir çok yazı var. Altın güncelliğini koruyan bir konu, o yüzden yazıların eski olmasına aldırmadan okumanızı tavsiye ederim. Ileriki bir tarihte altın hakkındaki görüşlerimi sizlerle paylaşacağımı da belirteyim.

Altın’daki Yükseliş

Altın ve Borsa Yorumu

Ekonomix’in Balonu Söndü mü? --> Bu yazıyı kaçırmamanızı tavsiye ederim. Bir ay önce borsa 45 bin iken tası tarağı satın borsaya dalın (abartıyorum biraz ama) diyen Ekonomix’in krizin en şiddetli günlerinde nasıl tırsıp da borsadan uzak durduğunu gözler önüne seriyor, biraz da dansöz gibi kıvırıyor gibime geldi ama... Hakkını da yememek lazım, o röportajda şu sözleri de söylemiş: “Dolarin bundan sonraki seyrine gelirsek bence 1.5 YTL'nin altini gorecegiz onumuzdeki 6 ay icerisinde. Altin ve dolar iliskili. Altinin dolar cinsinden deger kazanacagini dusunuyordum, hala dusunuyorum. Amerika para basmaya devam ettikce altin da yukselecektir. Benzer sekilde dolarin degerini kaybetmesiyle petrol de yukselecektir. Hatta tuketimin de artmasiyla petrol fiyatlari onumuzdeki 2 sene icerisinde tekrardan $100'a yukselecektir diye dusunuyorum. “

Yazının yazıldığı 17 Nisan günü altın $867 imiş, bugün $1137.

0 Yorum Var.: