Krizdeki Tavukculara Cozum Onerisi

Krizdeki tavukculara cozum onerisi getiriyorum. Oncelikle sunu belirteyim, bu fikrimi uygulayacak olan herbir sirketten 1000 YTL ucret talep ettigimi belirtmeliyim. Ucret Cocuk Esirgeme Kurumuna bagis seklinde yapilmali ve dekontunun bir kopyasi e-mail adresime gonderilmelidir. Kendiniz dusunup bulamadiysaniz bu cozumu bedelini odemelisiniz.

Cozum basit. Ama once problemi tanimlayalim. Insanlar tavuk ureticilerinin urettigi tavuklari yerlerse bu tavuklarda kus gribi virusu olma ihtimali oldugu icin kendilerinin de kus gribi hastaligina yakalanacaklarini dusunuyorlar. Bu ufak ihtimali ortadan kaldirmak icin urettikleri cozum ise tavuk eti yememek. Bence guzel bir cozum ama tavuk ureticileri bu isten cok buyuk zararlar goruyor. Ayrica devletin de kapisini asindiriyor ve "destek" bekliyorlar. Bonkor devletimiz de 52 milyon YTL'lik bir yardimda bulunmayi vaat etmis gazetelerden okudugumuz haberlere gore.

Simdi cozume gelelim. Eger tavuk ureticileri gercekten urettikleri tavukta bu virusun olma ihtimalinin cok dusuk oldugunu dusunuyorlarsa (TV'ye cikip tavuk eti yiyip bakin bize birsey olmuyor dediklerine gore dogru olmali), o zaman yapacaklari sek cok basit. Kendi urettikleri tavugu yiyip kus gribine yakalanan ve bunun neticesinde hayatini kaybeden kisilerin ailelerine tam 1,000,000 YTL odemeyi garanti etmek. Bunu televizyona ve gazetelere ilanlar vererek halka duyurabilirler. Haber kanallari da zaten bunu haber yaparak ucretsiz olarak bu uygulamayi baslatan sirketin reklamini yapacaktir.

Tavukcular verilen 1,000,000 YTL'lik garantinin sigortalanmasinda devletten yardim isteyebilirler mesela, eger bunu sigortalayacak ozel sirket bulunamazsa. Boylece devletin cebinden direkt olarak para cikmamis olacak. Ayrica bu tavuklarda kus gribi cikmasi neticesinde bu garantiyi veren sirkette iflas edecegi icin "temiz" ureticiler simdikinden daha az zarar goreceklerdir.

Onerimin detaylarini konusmak isteyenler e-mail vasitasi ile bana ulasabilirler.

2 Yorum Var.:

noname dedi ki...

Peki bir kişinin yediği tavuktan kuş gribine yakalandığı nasıl belirlenecek? Belki yediği tavukta birşey yoktu da başka bir yoldan geçti grip.

Ayrıca 1.000.000 YTL çok büyük bir para olduğu için birçok insan kendini bile feda ederek bir şekilde bu gribi kapmak isteyebilir veya doğuda 15 çocuklu bir ailenin babası çocuklarından birkaçını kuş gribine yakalatıp köşeyi dönebilir.

Bu tip şeylerin önüne geçilemeyeceği için bence öneriniz pek uygulanabilir değil.

Ayrıca bu virüs 70°'de ölüyorsa yediğimiz tavuklardan geçmesi en zor ihtimal diye düşünüyorum. Diğer yollarla çok daha kolaylıkla geçebilir.

DomainCoupons.com dedi ki...

turkish darwin in yorumuna katılmakla birlikte insanımız ne olursa olsun ben canımı 1.000,000 ytl ye vermem"diyecektir.hatta insana bir fiyat bictiginiz icin medyaya para sızdırmazsanız uzerinize bile gelebilir.dalga gecilebilirsiniz.