Vergi Affı ve Vergi Barışı

Hazir aflardan bahsetmeye basladik, siradaki bir diger af da vergi affi veya vergi barisidir. Türk ekonomisinin en büyük problemlerinden biri vergi affı ve vergi barışı adı altında gerçekleştirilen ve vergi mükelleflerinin ahlakını bozan, gelecekte vergi vermekten kaçınmasını teşvik eden çarpık uygulamalardır. Vergi barisi cok onemli bir konu tabii, isverenlerimizin cogu da cok zor durumdalar. En azindan odedikleri vergilere bakarak bunu soyleyebiliriz. Hurriyet'in haberi:

"Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı'nın gelir vergisi mükellefleri nezdinde yaptığı araştırma, her 10 sektörden 6'sında, patronların asgari ücretle çalıştırdıkları işçilerin dahi altında vergi ödediklerini ortaya koydu. Dericiler, asgari ücretlinin 3'de biri, un fabrikatörleri ve kürkçüler 5'de ikisi, mensucat sanayicileri ise yarısı kadar vergi ödüyor. "

Yazik adamlara yahu, gecekonducularin en azindan asgari ucreti neyi var, bu adamlarin cogu zarar ediyor, ayni zamanda gerizekalilar cunku yillarca zarar eden sirketlerini kapatmayi bir turlu akil edemiyorlar. Yani hem parasizlar hem de zihinsel engelliler. Devletimiz kredi karti magdurlarini affederek beyinsizlerin, dara dusenlerin yaninda oldugunu herkese gostermistir. Simdi sira isverenlerimizdedir.

Not: Bu yazida hangi edebi sanat kullanilmistir? Ipucu: bir seyin tersini soyleyerek alaya alma sanati, ingilizce-turkcesi ironi. Dogru cevap verenlerin vergilerinde %50'ye varan indirimler uygulanacak, ona ragmen magdur duruma duser odeyemezseniz son defaya mahsus olmak uzere vergi barışı uygulamasına gidip vergi affı kanununu meclisten geçirip affedecegiz.

0 Yorum Var.: