Nouriel Roubini'nin 2012 İçin Tahminleri

Nouriel Roubini'nin 2012 ile ilgili tahminleri oldukça kötü. Nouriel Roubini bir diğer adıyla Dr. Doom, Bloomberg TV'ye konuştu ve "hesaplamalarıma göre, ekonomik durgunluk yaşayacağız" dedi. Nouriel Roubini'nin Bloomberg TV röportajından alıntıya ulaşmak için Insider Monkey'deki Nouriel Roubini’s Predictions for 2012 yazımıza göz atabilirsiniz. Read More!

MSD Capital ve Michael Dell'in Hisse Seçimleri

Dell Computers'ın kurucusu Michael Dell, MSD Capital'ın temellerini 1998 yılında attı. MSD Capital Glenn Fuhrman ve John Phelan tarafından kuruluşundan beri yönetiliyor. Phelan MSD Capital'ın kuruluş yılında Harvard Business School'dan mezun olmuştu, Fuhrman ise birkaç yıl evvel Wharton'dan mezun oldu (1988). Mütevazi başlangıcından bu yana, MSD Capital 3 farklı zaman dilimine yayılmış, 80 kişilik bir ekibe dönüştü. Ofisleri ise New York, Kaliforniya ve Londra'da bulunuyor.
MSD Capital'ın stratejisi her zaman özellikle halka açık bir şekilde takas edilen menkul kıymetlere ve kaldıraçlı işletmelerin yatırımlarına odaklanmıştır. Tipik bir MSD Capital yatırım işlemi 50 milyon dolardan 200 milyon dolara kadar değişmekte, her ne kadar bazı işlemler zaman zaman bu parametrelerin dışında kalabiliyor. Bugüne kadar MSD güçlü bir performans sergilese de son çeyrekten beri S&P 500'ün %7.8'lik zararına karşılık %11.5 zarar etti.
MSD Capital'ın hisselerinin listesine ulaşmak ve bu hisselerle ilgili detaylı rakamlara ve bilgiye erişmek için Insider Monkey'deki MSD Capital and Michael Dell’s Top Stock Picks başlığımıza uğrayabilirsiniz.
Read More!

Jim Cramer 'Hayırsever' Fonu Hisse Seçimleri

Jim Cramer'ın 'hayırsever' fonu içinde 30'dan fazla hisseyi barındırıyor. Bu hisseler Jim Cramer'ın en çok sevdikleri. Cramer her ay sunuculuğunu yaptığı 'Mad Money' programında düzinelerce hisse tavsiyesinde bulunuyor; fakat bunlardan sadece birazını 'hayırsever' portföyüne satın alıyor. Programı esnasında sık sık bu hisselerden bahsediyor. Jim Cramer'ın 'hayırsever' fonundaki hisse seçimlerine ulaşmak ve detaylı bilgi almak istiyorsanız, Insider Monkey'deki Jim Cramer Charitable Trust Stock Picks başlığımıza uğrayabilirsiniz. Read More!

Cantillon Capital ve William von Mueffling'in Portföy Hareketleri

William Alexander von Mueffling Cantillon Capital Management'ın kurucusu. Cantillon Capital'ı Von Mueffling 2003 yılında 2.5 milyar dolarlık sermaye ile kurdu. Bu miktarda büyük biri para ile Hedge Fonlarının kuruluş sermayeleri listesinde ilk 6'ya girmeyi başardı. Cantillon Capital Management'ı kurmadan önce, William von Mueffling Lazard Asset Management'ta önemli başarılar yakalamıştı.
Cantillon Capital Management dipten tepeye bir yaklaşımla yatırımlarını yapıyor ve hem kısa hem de uzun pozisyonlara sahip. Fakat şu andaki parasal çevre ve para basımı ile ilgili poliçelerden dolayı Von Mueffling kısa pozisyonların riskli olduğuna inanıyor. Cantillon Capital Management'ın portföyü çoğunlukla teknoloji, finansal ve tüketici ürünleri ile ilgili sektörlerdeki şirketlerin hisselerinden oluşuyor. Haziran ayı itibarı ile Cantillon Capital'ın en iyi 5 hissesi, fonun 13F portföyünün %65'inden daha fazla getiri elde etti.
Cantillon Capital'ın Haziran sonundaki hisselerinin listesine ulaşmak ve bu hisselerle ilgili detaylı rakamlara ve bilgiye erişmek için Insider Monkey'deki Cantillon Capital and William von Mueffling’s Portfolio Activity yazımıza uğrayabilirsiniz.
Read More!

Hedge Fonlarının Ağustos 2011 Performansı

Financial Times'ın son günlerde yayınladığı bir makaleye göre Ağustos 2011'de Hedge Fonlarının performansı hayal kırıklığıydı. Gerçek şu ki; borsada işler iyi giderken Hedge Fonları borsadan kötü, borsada vaziyet kötü iken de Hedge Fonları borsadan iyi durumda oluyor. Hedge Fonlarının karşıtları ise, borsadan iyi durumdayken de para kaybeden Hedge Fonlarından dolayı, Hedge Fonlarını taşlamak için ellerine koz geçmiş bir durumda oluyor.
Hedge Fonlarının ağustos performansıyla ilgili sayısal verilere ulaşmak ve hangi Hedge Fonu ne durumda öğrenmek istiyorsanız Insider Monkey'deki Hedge Fund Performance August 2011 yazımızı okumanız yeterli.
Read More!

Eurekahedge Hedge Fonu Endeksi ve Hedge Fonlarının Performansı

Credit Suisse Index Co.'nun son basın yayınına göre, The Dow Jones Credit Suisse Hedge Fonu endeksi 10 sektörün 6'sının kâr etmesiyle birlikte temmuz ayında %0.69'luk bir yükseliş elde etti. 'The Managed Futures' fonları 2011 Temmuz ayının en iyi performansını %4.03'lük bir kâr ile elde etti.
The Eurekahedge Hedge Fonu endeksi'i de temmuz ayında %0.62'lik bir yükseliş gösterdi. Asyalılar endeksi %1.10 artarken, Latin Amerikalılar endeksi %0.70'lik bir düşüş gösterdi. Kuzey Amerikalılar endeksi ise %0.16 yükseldi. Toplamda, Global özsermaye borsası temmuz ayında düşüş gösterdi. MSCI World (dünyadaki 6000'den fazla hissenin borsa endeksi) ise %2.59 düştü.
Hedge Fonları genellikle hisse fiyatları düşüşteyken, borsanın üstünde bir performans sergiliyor. Dow Jones Credit Suisse Hedge Fonu endeksi Hedge Fonları temmuz ayında küresel borsanın %3.28'lik (%0.69 + %2.59) bir oranla üstünde olmayı başardı. Eurokahedge Hedge Fonu endeksi Hedge Fonları ise temmuz ayında küresel borsanın %3.21'lik (%0.62 + %2.59) bir oranla üstünde olmayı başardı. İşte bu yüzden yatırımcılar Hedge Fonlarını seviyor.
Konuyla ilgili detaylı bilgiye sahip olmak ve yoktan satış yasaklarının uzamasıyla ilgili yazıya ulaşmak istiyorsanız Insider Monkey'deki Eurekahedge Hedge Fund Index and Hedge Fund Performance başlığımıza uğrayabilirsiniz.
Read More!

Canyon Capital'ın Portföy Hareketleri

Canyon Capital Joshua Friedman ve Mitchell Julis tarafından kurulmuştur. 2010'un başında, Canyon Capital Amerika'nın 22. en büyük işletmeciliği seçildi. Canyon Capital'ın portföyündeki hisseler oldukça çeşitlilik gösteriyor; fakat Amerika özsermaye yatırımları tüm portfolyonun küçük bir kısmını oluşturuyor. Aralık 2010'un sonunda Canyon, Amerika özsermayelerine 1.32 milyon dolarlık bir yatırım yapmış bulunmaktaydı, bu da tüm yatırımlarının %7'lik bir kısmına karşılık geliyor. Canyon Capital'ın yatırım şekli değer yönelimli. Canyon Capital birden fazla stratejiyle ve olay güdülü yaklaşımla ekonomik sektörün geniş bir bölgesinde yatırım yapıyor.
2011'in ikinci çeyreği sırasında, Canyon Capital Central European Media Entertainment Ltd'daki (CETV) pozisyonunu %3, Marathon Oil Corp'daki (MRO) pozisyonunu %16 ve Dryships Inc'deki (DRYS) pozisyonunu %52 küçülttü. Tüm bu hisselerin değerleri ise haziranın sonundan beri düşüşte. CETV %35, MRO %19 ve DRYS %37 değer kaybetti.
Canyon Capital'ın Haziran sonundaki hisselerinin listesine ulaşmak ve bu hisselerle ilgili detaylı rakamlara erişmek için Insider Monkey'deki Canyon Capital's Portfolio Activity yazımıza uğrayabilirsiniz.
Read More!

Brahman Capital'ın Portföyü ve En Son Hareketleri

Brahman Capital Peter Adam Hochfelder tarafından 1988'de kurulmuştur. Bu New York üslü Hedge Fonu kısa ve uzun stratejileri kullanıyor. Firmanın çeşitlendirilmiş bir portföyü var. Haziranın başında Peter Adam Hochfelder'ın Brahman Capital'ının Sensata'nın (ST) yükselişe geçeceğini düşünen Hedge Fonları arasında olduğunu belirtmiştik.
2. çeyrek sırasında Brahman Capital Valeant'taki (VRX) hisselerini %13, Xerox Corp'taki (XRX) hisselerini %12 ve Wellcare Health Plans Inc'teki (WCG) hisselerini %36 oranında azalttı. Tüm bu şirketlerin hisseleri haziranın sonundan beri düşüş yaşadığından, Hochfelder bu şirketlerdeki paylarını düşürdüğünden dolayı kayıplarını azaltmış oldu. VRX'in kaybı %18, XRX'in %25 ve WCG'nin ise %15 oldu. Brahman Capital'in Haziran sonundaki hisselerinin listesine ulaşmak ve bu hisselerle ilgili detaylı rakamlara erişmek için Insider Monkey'deki Brahman Capital's Portfolio and Recent Activity yazımıza göz atabilirsiniz.
Read More!

Jim Cramer'ın 10 Ekonomik Canlanma Şartı

Jim Cramer perşembe günü ekonomi için 10 canlanma şartını tartıştı. Jim Cramer en çok izlenen televizyon kişiliklerinden biri. CNBC'de yayınlanan Mad Money programının sunucusu ve TheStreet.com'un başkanı ve kurucularından biri. Yaklaşık olarak günlük 250.000 kişi onun programını izliyor ve bu seyircilerin çoğu piyasada ne olup bittiğini anlamaya çalışan sıradan yatırımcılar. Jim Cramer'ın optimist ve pesimist piyasa görüşü ve hisse seçimleri (ayı-boğa piyasası), bu sıradan dediğimiz birçok yatırımcı için başlangıç noktası.
Cramer'ın belirttiği borsadaki ve ekonomideki gerçek bir iyileşme dönemi için anahtar 10 maddeyi öğrenmek istiyorsanız sizi Insider Monkey'deki Jim Cramer's 10 Recovery Requirements yazımıza bekliyoruz.
Read More!

Edward Lampert'ın Favori Hisse Seçimleri

Edward Lampert ESL Investments'ı 1988 yılında 28 milyon dolarlık sermaye yatırımı ile kurdu. Kendi Hedge Fonu'nu kurmadan önce Goldman Sachs'de analist olarak çalışıyordu. 2010 yılında Lampert, en çok kazanan Hedge Fonu yöneticileri arasındaydı. Eddie Lampert 2010 yılında 600 milyon dolar kazanarak sıralamada 10. oldu.
Lampert sık sık yatırım gurusu Warren Buffet ile karşılaştırılır, değerinden düşük fiyata hisse almayı hedefler. Buffet gibi uzun süreli yatırımlar yapar ve yatırımlarını elinde tutar. ESL Investment'ın 13F portföyünün %75'ten fazlası hizmet sektörüne ait şirketlerden oluşuyor. Kalan küçük kısım ise finans ve teknoloji sektöründeki şirketlerden oluşmakta.
2011'in ikinci çeyreği sırasında Lampert Autozone Inc'deki (AZO) pozisyonunu %11, Capital One Financial'daki (COF) pozisyonunu %15 ve Seagate Technology'deki (STX) pozisyonunu %9 küçülttü. Haziranın sonundan beri COF %15'lik ve STX %31'lik bir değer kaybı yaşadı; fakat AZO %3 değer kazandı. Edward Lampert'ın haziran sonundaki hisse seçimlerine Insider Monkey'deki Edward Lampert's Favorite Stock Picks yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Read More!

Hedge Fonlarının 12 Favori Sağlık Hizmetleri Hissesi

Insider Monkey Hedge Fonları yöneticilerini takip ediyor çünkü çevrede onlardan daha akıllı yatırımcı yok. Çoğu yatırımcıdan daha az işleri şansa bırakıyorlar. Yatırımlarında, sıradan yatırımcılardan çok daha ileri gidebiliyorlar. Ayrıca Hedge Fonu yöneticileri şirketlerle ilgili geniş çaplı araştırma yapabilecek kaynaklara ve onlara yol gösteren uzmanların bakış açılarına sahip. Biz, borsada daha başarılı olmanın yolunun, Hedge Fonu yöneticilerine karşı oynamaktan ziyade, onları taklit etmekten geçtiğini düşünüyoruz. Haziran sonu itibarı ile Insider Monkey tarafından derlenen ve 350'den fazla Hedge Fonu'nun işlem hareketlerine bakılarak elde edilen Hedge Fonlarının 12 favori sağlık hizmetleri hissesi'ne ulaşmak istiyorsanız Insider Monkey'deki 12 Most Popular Healthcare Stocks Among Hedge Funds yazımıza uğramanız yeterli. Read More!

Philippe Jabre ve Jabre Capital'ın Hisse Seçimleri

Philippe Jabre Avrupa'nın en ünlü Hedge Fonu menejerlerinden biri. Londra'da 80'lerin ortasından 90'ların sonuna kadar, ilham alınan bir yatırımcı ve risk almaktan çekinmeyen biri olarak ün saldı.
1997 yılında, Jabre o zaman 2 yıllık olan Hedge Fonu GLG'ye katıldı. GLG ile devam eden Jabre, yönetici direktör ve riskli işlere giren bir yatırımcı olarak isim yaptı. Aldığı bu riskler yüzünden UK Financial Services Authority tarafından soruşturmaya alındı. Nihayetinde borsayı kötüye kullanma zanlısı olmaktan aklansa da büyük bir para cezası ödedi ve GLG'den ayrılmak zorunda kaldı. Bu süreçteki boş zamanı da 2006'da Jabre Capital'ı kurarak değerlendirdi.
O zamandan beri Jabre, Jabre Capital'deki performansından ötürü 'Yılın Fonu' ile birlikte iki adet EuroHedge ödülü kazandı; fakat bu Jabre'nin hata yapmadığını göstermiyor. Bu yılın başlarında, Japon Hisseleri alan Jabre, borsa çöküşünde panikleyip, tekrar yükselmesine günler kala hisselerini sattı. Bu hata Jabre'ye 300 milyon dolara patladı ve Jabre'nin en kötü Hedge Fonu yöneticilerinden biri olarak anılmasına neden oldu.
Kötü günler geçirse de, hazirandan beri işler Jabre için iyi gidiyor. Jabre'nin portföyünü görmek ve başlattığı pozisyonlar ve hisseleriyle ilgili detaylı bilgi almak için Insider Monkey'deki Philippe Jabre and Jabre Capital's Top Stock Picks başlığımıza uğrayabilirsiniz.
Read More!

Steve Jobs'un İstifası Apple'ı ve Bazı Hedge Fonlarını Yaraladı

Steve Jobs 24 Ağustos'ta istifa edeceğini açıkladı. Raporların gösterdiğine göre Apple hisseleri saatler içinde %7'lik bir düşüş yaşadı. Hisselerin %5'lik bir düşüş yaşadığını varsayarsak aşağıdaki Hedge Fonları bugüne şu kayıplarla başlamış olacak:
1) Rob Citron - Discovery Capital Management: 40 milyon dolar
2) Stephen Mandel - Lone Pine Capital: 37.5 milyon dolar
3) D. E. Shaw - D E Shaw: 36.5 milyon dolar
4) Chase Coleman - Tiger Global Management: 28 milyon dolar
5) Phill Gross and Robert Atchinson: 28 milyon dolar
6) Jim Simons - Renaissance Technologies: 25 milyon dolar
Hedge Fonlarıyla ilgili detaylı bilgi için: Steve Jobs' Resignation Will Hurt Apple and These Hedge Funds
Read More!

Deep Shah Firar Etti

Firari Moody'nin Analisti S.E.C'ye 35 Milyon Dolar Ödeyecek
Hükümetin, Raj Rajaratnam'daki iç hissedar ticareti soruşturmasında sanık pozisyonundaki 26 kişiden sadece biri suçlu bulun(a)madı: Hedge Fon dolar milyarderi Deep Shah. Shah eskiden Moody's Investor Service'de bir tahvil analisti idi. Shah şu anda bir firari olarak deklare edildi ve Mumbai'de olduğuna inanılıyor. Salı günü federal hakim iç hissedarlık ile ilgili olarak Shah'ın hükümete 34.6 milyon dolar ödemesinde karar kıldı.
Konuyla ilgili detaylı bilgiye ve basından haberlere ulaşmak için Insider Monkey'deki Fugitive Deep Shah, Hedge Funds' Massive Short, 2010's Best Hedge Fund Manager yazımıza göz atabilirsiniz.
Read More!

Hedge Fonlarının Yüksek Kâr Paylı Favori Hisseleri

Biz yüksek kâr paylı hisselerin 10 yıllık hazine tahvillerine göre daha iyi alternatif, 10 yıllık ya da daha uzun süreli hazine kıymetlerine yatırımın ise mantıksız olduğunu düşünüyoruz. Yüksek kâr payı getiren hisseler hem tahvillerden daha çok kazandırıyor hem de enflasyona karşı koruma sağlamasıyla beraber kapital getirisi gibi pozitif yönleri de var. Yüksek dividantlı hisselerden oluşan bir portfolyonun 10 yıl içinde %25'ten fazla kayıp yaşaması da bize pek olası gelmemekte.
En iyi dividant hisseleri seçme yöntemlerinden biri, seçkin Hedge Fonlarının seçtiklerini seçmek. Insider Monkey 300'den fazla Hedge Fonu'nu takip ediyor ve yatırım yaparken fikir sahibi olmak için bu fonların analizini yapıyor. Minimum olarak %4'lük bir dividant sağlayan ve değeri en az 5 milyar dolar şirket hisselerine baktığımızda Hedge Fonlarının favori hisseleri Pfizer (PFE), Sanofi (SNY), BP Plc (BP), Merck (MRK), Intel (INTC) ve Vodafone (VOD). Bunların dışında Hedge Fonlarının diğer 24 favori yüksek dividantlı hissesine ulaşmak için Insider Monkey'deki Hedge Funds' Favorite High Dividend Stocks başlığımıza bakabilirsiniz.
Read More!

Hugh Hendry'nin Eclectica Fonu

Hugh Hendry'nin Eclectica Fonu Temmuzda %4.6 ve yılın başından beri %8.3 kâr etti. Fon kurulduğu tarih olan 2002'den beri ise kesintilerle birlikte %132.6'lık bir getiri elde etti. Eclectica Temmuz 2011 itibarı ile 253 milyon dolarla yatırım yapıyor.
Hugh Hendry'nin kendi kısa/uzun vadeli özsermaye stratejisi hakkında ne söylediğini merak ediyorsanız, Insider Monkey'deki Hugh Hendry's Eclectica Fund is Up 4.6% in July and 8.3% YTD başlığımızı okuyabilirsiniz.
Read More!

Ken Heebner'ın En İyi Hisse Seçimleri

Ken Heebner 1990 yılında kurulan Capital Growth Management'ın kurucularından biri ve kuruluşundan beri fonu yönetiyor. 6 milyar dolardan fazlasına sahip olan fon başarısını Heebner'ın izlediği yola borçlu. Heebner'ın Capital Growth Management'ı Business Week'e göre son 10 yılın en iyi performansına sahip farklılaştırılmış Amerikan hisse fonu.
Heebner'ın stratejisi basit. Heebner sadece büyüme üstüne yoğunlaşıyor; kimi zaman bu stratejisi yüzünden popüler olmayan pozisyonlar üzerine büyük oynasa bile. Uzun bir zaman boyunca, Heebner'ın taktiği işe yarıyor gibiydi ve Heebner'a güzel bir ün kazandırdı. Hatta 3 yıl öncesinde de CNN Money Ken Heebner'a 'çevredeki en iyi fon yöneticisi' ve 'Amerika'nın en popüler yatırımcısı' gibi ünvanlar da takmıştı. Heebner'ın son zamanlardaki performansı ise kötü: İkinci çeyreğin sonundan beri 13F portfolyosu, S&P 500'ün %14.6'lık kaybına kıyasla %20'den fazla kaybetti.
Ken Heebner'ın en iyi hisse seçimlerine ulaşmak ve daha detaylı bilgi almak için sizi Insider Monkey'deki Ken Heebner's Top Stock Picks başlıklı yazımıza davet ediyoruz.
Read More!

Hedge Fonlarının 12 Favori Teknoloji Hissesi

Insider Monkey Hedge Fonları yöneticilerini takip ediyor çünkü çevrede onlardan daha akıllı yatırımcı yok. Çoğu yatırımcıdan daha az işleri şansa bırakıyorlar. Yatırımlarında, sıradan yatırımcılardan çok daha ileri gidebiliyorlar. Ayrıca Hedge Fonu yöneticileri şirketlerle ilgili geniş çaplı araştırma yapabilecek kaynaklara ve onlara yol gösteren uzmanların bakış açılarına sahip. Biz, borsada daha başarılı olmanın yolunun, Hedge Fonu yöneticilerine karşı oynamaktan ziyade, onları taklit etmekten geçtiğini düşünüyoruz. Haziran sonu itibarı ile Insider Monkey tarafından derlenen ve 350'den fazla Hedge Fonu'nun işlem hareketlerine bakılarak elde edilen Hedge Fonlarının 12 favori teknoloji hissesi'ne ulaşmak istiyorsanız Insider Monkey'deki Hedge Funds' 12 Favorite Technology Stocks yazımıza uğramanız yeterli. Read More!

Japon Yenine Müdahale

Uzun zamandır Japon Merkez Bankasının (Bank of Japan) Yen’in değerini düşürmeye çalıştığı bilinen bir gerçek. Gerçekleşen deprem sonrasında biraz da popülist politikalarla nükleer santrallerin çalışmasını kısıtlayan ve üretim için gereken elektriğin bulunamamasına hatta Rusya’dan satın alınmasına neden olan kararlar, Japonya’nın ihracat avantajlarını yitirmesine neden oluyordu.

Bu gelişmelerden sonra Bank of Japan‘ın Yen’i zayıflatmak için çeşitli müdahalelerde bulunduğunu görmüştük. Bunun forex piyasalarda dikkat çekici yansımaları olmuştu. Bugün ise enteresan bir haber geldi. Kredi derecelendirme kuruluşu “Moody’s Japonya’nın kredi notunu düşürdü“. Bu olay zaten kredi derecelendirme kuruluşlarına inancı kalmayan piyasa oyuncularının Moody’s'in Japonya’dan aldığı ücret karşılığında not indirimine gittiğini bile dillendirmesine sebep oldu.

İşin enteresan tarafı gelen not indirimi herhalde Japon Yeni’ni Japonya ekonomi yönetiminin görmek istediği yere getirdi. Japonların aldığı önlemler bugünkü haber akışında en önemli başlıkları oluşturuyordu:

1-Japonya forex piyasalarında tek taraflı hareketler görmeye devam ediyor ve eğer gerekirse sert önlemler alacak.
2-Eylül ayında bütün forex piyasası işlemler izlenebiliyor olacak.
3-Hükümet aşırı forex pozisyonlarına yönelik hareketini henüz belirlemedi.
4-Bu arada da Japon yeni Dolar karşısında net bir volatilite ile gidip geliyor.

Reklam:


















Read More!

Alan Fournier'ın ve Pennant Capital'ın Favori Hisse Seçimleri

Alan Fournier kısa ve uzun vadeli özsermaye fonu olan Pennant Capital Management'ın kurucusu ve yönetici üyesi. Pennant Capital'ı kurmadan önce Alan Fournier, Sanford C. Bernstein'da ve David Tepper'ın Appaloosa Management'ında çalıştı. Bunların haricinde Fournier, Hagler, Mastrovita, Hewitt ve Pzena Investment Management'ta da portfolyo yöneticisi olarak çalıştı. Fournier 1983 yılında Boston'daki Wentworth Teknoloji Enstitüsü'nün makine mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Alan Fournier'ın ve Pennant Capital'ın ikinci çeyrekteki aktivitesini ve favori hisselerini öğrenmek için Insider Monkey'deki Alan Fournier's and Pennant Capital's Favorite Stock Picks yazımızdan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Read More!

Avrupa Bankaları Birbirlerine Karşı Güvenlerini Yitiriyor

Avrupa Bölgesi'ndeki bankalar 90 milyar euro değerindeki acil durum depozitosunu perşembe günü Avrupa Merkez Bankası'na (ECB) yatırdı. Bu hareketlenme, bankaların birbirlerine borç vermek yerine paralarını kenara yatırdığı yorumunu getirdi. ECB'nin cuma günü yayınladığı istatistiklere göre, Avrupa'daki bankalar perşembeden cumaya, kısa bir sürede 90.5 milyar euroyu ECB'ye yatırdı. Temmuz 2011'deki Avrupa bankalarını değerlendirme testlerini 90 bankanın sadece 8'i geçememişti ve 16'sı tehlike bölgesindeydi. Şu anda bu testlerin verimliliğine ve sonuçlarına birçok analist tarafından şüpheyle yaklaşılıyor.
Avrupa'daki en son aktiviteyi öğrenmek için Insider Monkey'deki European Banks Losing Confidence in Each Other yazımıza bakabilirsiniz.
Read More!

Jim Cramer'ın Son Hisse Tercihleri

Jim Cramer'ın son hisse tercihleri eskiye kıyasla daha muhafazakâr. Son zamanlarda Jim Cramer borsanın geleceği hakkında biraz kötümserdi ve takipçilerine yüksek hasılatlı hisseleri tavsiye ediyordu. Genel olarak Cramer finansallardan ve teknoloji şirketlerinden uzak duruyor.
Jim Cramer'ın 22 Ağustos itibarı ile yaptığı son hisse tercihlerine ve CNBC'de sunduğu Mad Money programından bir video kesitine ulaşmak için Insider Monkey'deki Jim Cramer's Latest Stock Picks yazımıza uğrayabilirsiniz.
Read More!

Hedge Fonlarının 10 En Popüler Hissesi

Insider Monkey 300'den fazla Hedge Fonu'nun ve Bruce Berkowitz'in Fiarholme'u gibi birkaç saygıdeğer karşılıklı fonun kaydını tutuyor. Hedge Fonlarının hisselerinin derlemesini bitirdik ve bunları kısa bir süre içinde ücretsiz internet sitemizde paylaşacağız. Ayrıca Hedge Fonlarının tekil hisseler hakkında ne düşündüğünü anlayabilmeniz için size bazı özet tabloları sunacağız. İlk olarak yapmak istediğimiz ilginç şey ise Hedge Fonları arasındaki en popüler hisseleri belirlemek. Hedge Fonları arasındaki 10 en popüler hisseyi öğrenmek için Insider Monkey'deki 10 Most Popular Stocks Among Hedge Funds yazımıza uğramanız yeterli. Read More!

Jim Cramer'ın Sağlam Hisse Seçimleri

Jim Cramer'ın optimist ve pesimist (boğa-ayı piyasaları) hisse yaklaşımları insanların yatırımları için bir başlangıç noktasıydı. Cramer istikrarsız piyasada iyi iş çıkartacak hisselerin listesini sağladı ve bu hisseler bir sonraki kötü ekonomik dönemde daha ucuz bir fiyattan alınmalıydı.
Cramer'ın kaya gibi sağlam hisselerinin listesi, herkes ekonomide kaçacak delik ararken, ilaç gibi geliyor. Sadece Honeywell (HON) şu anda Cramer'ın tavsiye ettiği alım fiyatına düştü.
Cramer'ın sağlam hisse seçimlerini görmek ve detaylı bilgi almak için Insider Monkey'deki Jim Cramer's Rock Solid Stock Picks başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.
Read More!

Julian Robertson'ın Yeni Hisse Seçimleri

Efsane yatırımcı Julian Robertson artık on milyarlarca doları idare etmiyor ve parlak analistleri işe almıyor. Kendisi hâlâ borsayı takip ediyor ve 'Kaplan Yavrularından' hisse tavsiyeleri alıyor. 10 yıldan fazla bir süre önce Robertson müşterileri için para işletmeyi bırakmasına rağmen medyada hâlâ oldukça takip ediliyor ve yorumları oldukça dikkat çekiyor. Julian Robertson 1980 ve 1998 yılları arasında %31.7'lik bir getiri elde ederek, S&P500'ün %12.7'lik yıllık getirisini bozguna uğrattı. 1999 ve 2000 yıllarında oldukça kötü bir performans gösteren Robertson'ın toplam kârı %26'ya düştü.
Robertson'ın ikinci çeyrekte başlatmış olduğu 5 yeni hisseyi öğrenmek ve tüm portfolyosunu öğrenmek için, Insider Monkey'deki Julian Robertson's New Stock Picks yazımıza uğrayabilirsiniz.
Read More!

Yüksek Getirili Orta Değerli Finansallar

Orta değerli S&P500 hisselerinin getirileri yüksek değerli hisselerin getirilerinden daha fazla. Biz, yüksek kâr paylı hasılaları olan hisseleri, daha iyi performans sergiledikleri ve beş yıldan on yıla kadar olan bir süre içerisinde getirileri daha da yükseldiği için tercih ediyoruz. Aynı zamanda bu hisseleri enflasyona karşı koruma sağlamak için de yatırımcıların tercih etmesi gerektiğine inanıyoruz.
Piyasa değeri 5 ile 15 milyar dolar arasında olan orta değerli 30 S&P500 borsasının şirketlerine ulaşmak için sizi Insider Monkey'deki High Dividend Mid-Cap Financials yazımıza bekliyoruz.
Read More!

Patrick McCormack ve Tiger Consumer'ın Yeni Hisse Tercihleri

'Kaplan' yavrusu Patrick McCormack'ın Tiger Consumer Fonu, ikinci çeyrekte 6 yeni pozisyon başlattı. Fonun isminden de anlaşılacağı gibi (consumer=tüketici), fon tüketici sektörü üzerine yoğunlaşıyor ve sürünün geri kalanıyla birlikte 101 Park Caddesi'nde, Julian Robertson'ın eski ofis adresinde ikâmet ediyor.
Tiger Consumer Fonu'nun portfolyosundaki hisseleri, hisselerin değerlerini ve aktivitelerini öğrenmek için, Insider Monkey'deki Patrick McCormack and Tiger Consumer's New Stock Picks başlığına uğrayabilirsiniz.
Read More!

Whitney Tilson'ın Yeni Hisse Seçimleri

Insider Monkey Whitney Tilson'ın alpha'sının yıl başına %5 olduğunu göstermişti. Tilson'ın Focus Fonu (TILFX) ise yılda 80 taban puanlık küçük bir alpha'ya sahip. Whitney Tilson ayrıca ikinci bir karşılıklı fona sahip. Bu fon ise yüksek kâr paylı getiriler elde eden hisselere yatırım yapıyor. TILDX'in yıllık cirosu %150'den fazla ve harcama oranı ise yıl başına %2.
Tilson Focus Fonu (TILFX) Whitney Tilson tarafından yönetilmesine rağmen, Tilson Dividend Fonu (TILDX) yönetilmiyor. Bu karşılıklı fon Whitney Tilson'ın ismini taşıyor; fakat yöneticisi Malcolm (Zeke) Ashton. Tilson'ın ikinci çeyrekte başlattığı pozisyonları öğrenmek ve tüm hisselerin aktivite ve değer tablosunu görmek için sizi Insider Monkey'deki Whitney Tilson's New Stock Picks başlıklı yazımıza bekliyoruz.
Read More!

Jana Partners'ın Yeni Hisse Tercihleri

Barry Rosenstein'ın 1.9 milyar dolarlık Hedge Fonu Jana Partners 2010'da %8.4 kâr elde etti. Buna rağmen Jana Partners'ın performansı 2007'den beri hiç iyi değil. 2007'de %7.9 kâr elde ettiler; fakat 2008'de %23.4'lük bir kayıp yaşadılar, 2009'da %23.9'luk bir getiri elde etseler de 2008'deki kayıplarını ancak 2010 Aralık'ta kapayabildiler.
Jana'nın ikinci çeyrekte başlattığı 6 pozisyonu ve tüm portfolyosundaki hisseleri öğrenmek istiyorsanız, sizi Insider Monkey'deki Jana Partners' New Stock Picks adlı yazımıza davet ediyoruz.
Read More!

Patrick McCormack'ın ve Tiger Consumer'ın Favori Hisse Seçimleri

Patrick McCormack daha önce Julian Robertson'ın Tiger Management Hedge Fonu'nda çalışmış bir Hedge Fonu yöneticisi. McCormack'ın fonu Tiger Consumer Management Julian Robertson tarafından tohumları ekilmiş birkaç fondan biri. 2006 yılında kurulan Tiger Consumer, isminden de anlaşıldığı gibi öncelikli olarak tüketici ilişkili hisselere yatırım yapmakta (consumer=tüketici). 30 Haziran itibarı ile, fonun 13F aktifleri toplamda yaklaşık olarak 1.26 milyar dolar.
McCormack'ın ikinci çeyrekteki hareketlerini öğrenmek ve daha detaylı bilgi almak için sizi Insider Monkey'deki Patrick McCormack's and Tiger Consumer's Favorite Stock Picks başlıklı yazımıza davet ediyoruz.
Read More!

Seth Klarman David Einhorn'un İzinde

Seth Klarman'ın Baupost Group'u dünyanın en büyük 11. Hedge Fonu. Ayrıca Klarman ücreti 1500 dolar olan ve Klarman'ın yatırım görüşlerini yansıtan Margin of Safety adlı kitabın da yazarı. Klarman HBS'den (Harvard Business School) yeni mezun olduğunda, Klarman'ın profesörlerinden biri olan Bill Poorvu ondan para işletmesi için yardım istedi. Poorvu ve ortakları, Howard Stevenson, Jordan Baruch ve Isaac Auerbach soyadlarındaki harflerle Baupost şirketini kurdu. Seth Klarman'ı da işe aldıklarında, şirketin isminde Klarman'ın harflerini kullanarak şirketin adını Baupostkl olarak değiştirmek zorunda kalmamak için kullanmadılar.
Oldukça muhafazakâr bir yatırımcı olan Seth Klarman'ın ikinci çeyrek sırasında başlattığı yeni dört pozisyonu öğrenmek (bunlardan ikisi David Einhorn'un da portfolyosunda) ve tüm portfolyo aktivitesini görmek için, Insider Monkey'deki Seth Klarman Is Following in David Einhorn's Footsteps yazımıza bakabilirsiniz.
Read More!

Dolar Milyarderi Carl Icahn'ın Uzun Vadeli Tercihleri

Milyarder Carl Icahn son açıklamalarına göre yatırımcılarına 1.76 milyar dolar kazandıracağını açıkladı. Icahn gelecekte kendi parasıyla yatırım yapmaya devam edecek. Carl Icahn piyasanın iç yüzünü oldukça iyi bilen ve yatırımlarını taklit etmek isteyenler için biçilmiş kaftan. Bunun sebebi ise Icahn ortalama Hedge Fonu yatırımlarından genelde daha büyük oynamakta ve oynadığı girişken rolden dolayı da bu hareketlerini 13D formlarına diğerlerine göre daha çabuk yansıtmakta.
13F raporlarına göre, 31 Mart 2011 tarihiyle Icahn Capital'ın 13F portfolyosunda toplamda 6.2 milyar dolarlık 26 menkul kıymeti bulunmakta. Bunlardan 13'ü Icahn'ın portfolyosunda geçen yıl da bulunmaktaydı. Carl Icahn'ın hisselerine göz gezdirmek ve detaylı bilgi almak için Insider Monkey'deki Billionaire Carl Icahn's Long Term Picks yazımıza uğrayabilirsiniz.
Read More!

Ray Dalio Yeni Charles Ponzi mi?

Ray Dalio yeni Charles Ponzi mi? Başlık biraz ekstrem bir dille yazılmış olsa da, Dalio'nun hisse tercihleri, kendisinin Hedge Fonu'nun verdiği raporlardaki kârı pek yansıtmıyor. Bunun sebebinin ise Dalio'nun kazançlarının tercih ettiği hisselerden dolayı değil de yatırım yaptığı daha güvenilir elementlerden dolayı olduğu yönünde (altın, hazine tahvilleri, İsviçre frangı gibi). Bu şartlar altında okuyucularımıza Ray Dalio'nun hisselerini seçmelerini önermiyoruz.
Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak ve WSJ'nin yaptığı analizi okumak için sizi Insider Monkey'deki Is Ray Dalio Running a Ponzi Scheme? yazımıza davet ediyoruz.
Read More!

Charles Akre'nin Yeni Hisse Seçimleri

Charles Akre, Akre Capital'ı 1989'da kurdu. Fon, tekil şirketlerin iyi durumda olmayan bir endüstri de bile iyi işler başarabileceği stratejisini takip ediyor. Akre Capital öncelikli olarak, hak ettiğinden az değer biçilen, iyi yönetim ve iş modellerine sahip ve yüksek oranlarda getirisi olan şirketlere yatırım yapıyor. Charles Akre iş yatırıma geldiği zaman, çok seçici biri olabiliyor. Akre Capital'ın portfolyosundaki şirketlerin büyük bir çoğunluğu, hizmet ve teknoloji sektörüne veya finansal sektöre ait. Akre muhafazakâr bir yatırımcı.
Akre ikinci çeyrek sırasında, 3 yeni pozisyon başlattı: Assured Guaranty (AGO), Diamond Hill Investment (DHIL), Primo Water Corp (PRMW). AGO haziranın sonundan beri %29 kaybetti. DHIL %7 zararda; fakat marketin %10.5'lik kaybından %3.5 daha iyi olmayı başardı. PRMW ise Akre'nin en kötü yeni yatırımı, sadece 1.5 ay içerisinde %67 kaybetti. Toplamda Charles Akre'nin hisse tercihleri hazirandan beri %8.7 kaybetti, buna karşılık SPY ise %10.5 kaybetti. Akre Capital'ın ikinci çeyrekteki portfolyo aktivitesini görmek için Insider Monkey'deki Charles Akre's New Stock Picks adlı yazımıza uğrayabilirsiniz.
Read More!

Google, Apple ve Microsoft'u Umursamadı: Motorola Artık Google'ın

Google oyuna dahil olmak istiyor. Google'ın mobil cihaz ünitesini güçlendirmek için yaptığı pek de başarılı olmayan bir kaç girişiminden sonra, geçtiğimiz hafta içerisinde Google, Motorola Mobility'nin hisselerine cuma günkü kapanış fiyatlarından %63'lük bir prim ödeyeceğini açıkladı. Motorola'dan ayrılmış bir şekilde cep telefonu ünitesi, hisse başına 40 dolarlık bir ödemeyle, 12.5 milyar dolara Google'ın oldu.
Google'ın bu güne kadar yapmış olduğu en büyük teklif açık ara farkla bu oldu. Google'ın çabukça yapmış olduğu bu ve birkaç girişimin amacı ise Apple'a güçlü bir rakip olabilmek. Motorola'nın ürettiği cep telefonları, Google'ın Android yazılımını kullanıyor. Bu işlemden sonra artık Google da bir cep telefonu üreticisi oldu.
Google'ın Motorola Mobility Holdings'i almasıyla birlikte, şirket 17.000'den fazla patent almış oldu. Geçtiğimiz ay Google, 2008 yılında iflas eden Kanadalı Nortel Network şirketi için teklif verirken yaklaşık 6.000 patent kaybetmişti. Apple ve Microsoft'un teknoloji şirketlerinin takımı 4.5 milyar dolarlık ödemeyi kazanmıştı.
Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak ve Google'ın bu hareketinden sonra tomarla para kazanan Hedge Fonlarını öğrenmek istiyorsanız, size Insider Monkey'deki Google Says to Hell with Apple and Microsoft, Buys 17.000 Patents Through Acquisition of Motorola Mobility Holdings başlıklı yazımıza göz atmanızı tavsiye ediyoruz.
Read More!

Richard Perry'nin Yeni Hisse Seçimleri

Önceden Richard Perry'nin yeni hisse tercihlerine iki kez yer vermiştik (Richard Perry's Recent Portfolio Activity ve Richard Perry's Latest Stock Picks). Richard Perry'nin Perry Capital'i uzun ve başarılı bir süreçle birlikte borsadan yüksek getiriyi, daha az riskle elde etmekte. Geçtiğimiz 22 yıl boyunca, Perry Capital sadece 2008 yılında zarar etti. Perry Partners International 2008 yılında %26.8 kaybederken, 2009'da %25.2 ve 2010'da da %16.2 kazandı. Perry Capital şu anda 14 milyar doları yönetmekte ve kuruluşundan bu yana ortalama %15.4'lük bir getiri elde etmiş durumda.
Richard Perry'nin takip ettiği stratejileri ve ikinci çeyrekte başlattığı yeni yatırımlarla birlikte hangi hisseleri tercih ettiğini öğrenmek istiyorsanız, Insider Monkey'deki Richard Perry's New Stock Picks başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
Read More!

En Çok Büyüme Beklenilen 14 Yüksek Değerli Şirket Hissesi

Önümüzdeki beş yıl içerisinde getirisi en az %20'lik bir artış göstermesi beklenen 14 yüksek değerli (değeri 10 milyar dolardan fazla olan) şirketlerin hisselerinin listesini hazırladık. Verilerin kaynağı Yahoo Finance ve Finviz. Eğer siz de bu 14 hissenin hangi şirketlere ait olduğunu öğrenmek istiyorsanız Insider Monkey'deki 14 Large-Cap Stocks Expected to Grow the Most yazımıza uğrayabilirsiniz.
Read More!

Joel Greenblatt'ın Sihirli Hisseleri

İşler Joel Greenblatt için iyi gidiyor gibi gözüküyor. Greenblatt'ın 13F portfolyosu ilk çeyreğin sonundan beri iki katından fazla bir değere yükseldi. Greenblatt'ın 'Sihirli Hisseleri' geçtiğimiz altı hafta içerisinde bir çok Hedge Fonu'ndan daha iyi getiri elde etti. İkinci çeyreğin sonundan beri Greenblatt'ın zirvedeki 25 hissesi, borsanın %2'den fazla bir puanla üstünde bulundu. Şu anda Greenblatt'ın portfolyosunda en geniş hacme sahip yeni hisse SPY. Muhtemelen bunun sebebi de sermaye akışı. Greenblatt'ın 'Sihirli Formülü'nün kriterlerine uyan ikinci çeyrekteki yeni hisseler ise Best Buy (BBY), Apple Inc (AAPL), Joy Global (JOYG), Viacom (VIA-B), CVS Caremark (CVS), Stanley Black & Decker (SWK), Ingersoll Rand (IR) ve Medtronic (MDT). Detaylı bilgi ve Greenblatt'ın 'Sihirli Hisseleri'ne ulaşmak için sizi Insider Monkey'deki Joel Greenblatt's New Magic Formula Stocks yazımıza davet ediyoruz.
Read More!

David Abrams'ın Son Hisse Tercihleri

David Abrams University of Pennsylvania'nın tarih bölümünden mezun oldu. 1999 yılında Abrams Capital Management'ı kurmadan önce, 10 yıl boyunca Seth Klarman's Baupost Group'ta çalıştı. Abrams kendi fonunu başlatmasından bu yana, 12 yıl boyunca, yıllık %20 civarında net bir kazanç oranı elde etti.
Abrams, Lubrizol ve Iron Mountain'daki hisselerinin tamamını sattı. Abrams yeni 3 şirket hisselerinde pozisyon başlattı; Lamar Advertising (LAMR), McGraw Hill (MHP) ve RBS (RBS). Bu şirketlerin değeri ise haziran sonunda sırasıyla 76 milyon, 42 milyon ve 32 milyon dolar idi. Üç şirketin hisseleri de o zamandan beri kayıp yaşatmakta. Abrams Teva Pharmaceutical (TEVA)'daki hisselerini %1000'den fazla bir oranda arttırdı. Abrams TEVA'da toplam değeri 70 milyon dolar olan bir paya sahip. David Abrams'ın en yeni hisse pozisyonlarını ve kâr oranlarını öğrenmek için size Insider Monkey'deki David Abrams' New Stock Picks başlıklı yazımıza göz gezdirmenizi öneriyoruz.
Read More!

Jim Cramer'ın Favori Hisse Seçimleri

Geride bıraktığımız 30 gün içerisinde, Jim Cramer'ın tavsiye ettiği hisseler ve kaç kez tavsiye ettiği şöyleydi: Apple (AAPL) 9 kez, Chesapeake Energy (CHK) 6 kez, Chipotle Mexican Grill (CMG) 6 kez, Consolidated Edison (ED) 6 kez, Amazon (AMZN) 4 kez ve son olarak Google (GOOG) 4 kez.
Jim Cramer'ın favori hisse tercihleri, tavsiye edildiklerinden bu yana ortalama %22.2'lik bir getiri elde etti. S&P 500 Borsa Endeksi'ne karşı ise 25 tercihinden 22'si daha yüksek kazandırdı ve ortalama olarak %21.5'lik bir puanla borsayı geride bıraktı.
Detaylı bilgi almak ve makalenin tamamına ulaşmak için sizi Insider Monkey'deki Jim Cramer's Favorite Stock Picks yazımıza bekliyoruz.
Read More!

Jim Simons'ın Yeni Hisse Seçimleri

Jim Simons'ın Medallion Hedge Fonu bir fenomen, yıllık %34'lük bir kâr ile açık ara en iyisi; fakat fonun problemi, stratejisinin miktar kısıtlamasına sahip olması. Bu yüzden Simons, yabancıların sermayesine ihtiyaç duymakta. Simons Medallion Fonu'ndaki yatırımlarından beri, her yıl birkaç milyar dolar kazanıyor.
2005 yılında Simons, on milyarlarca doları yönetmek amacıyla, yabancı yatırımcılar için Renaissance Institutional Equities Fonu'nu (RIEF) başlattı. Teorik olarak fonun kapasitesinin 100 milyar dolar olacağı söylendi. Fonun getirisinin S&P 500 Endeksi'nin yıllık ortalama yüzde 4 ile 6 arasında bir değerde üzerinde olacağı beklenmekteydi. Eylül 2007'ye doğru, RIEF yıllık %12.8'lik ve 28 milyar dolarlık bir kâr elde etti. 2008'de, %16'lık bir kayıp yaşayan RIEF, 2009'da da %6 kaybetti. RIEF'in 2010 yılındaki getirisi ise S&P 500 ile paralel olarak %16.5 oldu.
Simons'ın 2011 yılındaki performansı olağanüstüydü, öncül hisseleri marttan beri yaklaşık olarak borsanın %10 üstündeydi. Bu hisselerin çoğu hâlâ Simons'ın portfolyosunda. Simons'ın portfolyosuna yeni eklenen 4 hisseyi ve portfolyosundaki tüm 30 hisseyi de görmek istiyorsanız sizi Insider Monkey'deki Jim Simons' New Stock Picks başlıklı yazımıza bekliyoruz.
Read More!

10 Sıçramaya Hazır Hisse

Eğer borsada para kazanmak istiyorsanız, yeni pozisyonunuz için başlangıçta ödeyeceğiniz miktar çok önemli. Ucuz hisseleri bulabilmek için, son bir yıldaki değerlerini göz önüne aldığımızda, şu anda en ucuz seviyesinde bulunan hisseleri analiz etmenin iyi bir başlangıç noktası olduğunu düşünüyoruz.
Yükselişe geçmeye hazır, toplam değeri en az 20 milyar olan, fiyat-kazanç oranları 10'dan düşük(ne kadar düşük, o kadar iyi) ve son yıldaki en düşük birim hisse fiyatlarını görmekte olan şirket hisselerinin neler olduğunu öğrenmek istiyorsanız sizi Insider Monkey'deki 10 Ready to Bounce Stocks adlı yazımıza bekliyoruz.
Read More!

Debra Fine'ın Fine Capital'ının Scientific, Games'in Hisselerine Akımı

Debra Fine'ın Fine Capital'ı 12 Ağustos Cuma Günü'nde, Scientific Games'de (SGMS) %5.5'lik bir hisse bildirdi. İlk çeyreğin sonunda Fine Capital kapatılmamış hisselerin %3'üne sahipken, o zamandan beri 2.3 milyon hisse daha edindi. Fine Capital hisse başına 10.20 doları gözden çıkarmışken, 75.000 hisseyi 8 Ağustos'ta borsa keskin bir düşüşteyken hisse başına 7.25 dolardan satın aldı. 15 Ağustos itibarı ile SGMS hisseleri 8.28 dolarda. Bu ticari işlemin amacını öğrenmek ve SGMS ile ilgili detaylı bilgi almak için sizi Insider Monkey'deki Debra Fine's Fine Capital Goes Activist on Scientific Games yazımıza bekliyoruz.
Read More!

10 milyar lira kara gün akçesi

Küresel piyasalarda yaşanan çalkantı nedeniyle vatandaşları tasarrufa çağıran hükümet kendisi de tasarruf yapma kararı aldı. Hükümet, ‘Ne olur ne olmaz’ diyerek mali aftan gelmesi beklenen 10 milyar lirayı yastık altına ‘kara gün akçesi’ olarak atacak. Mali aftan şu ana kadar 8 milyar lira para geldi. Bu paranın bir kısmının borç ödemesi için, bir kısmının da altyapı yatırımlarında kullanılması planlanıyordu. Küresel piyasalardaki çalkantılar hükümeti de ürkütmeye başladı.

Şu anda mali aftan gelecek kaynağın tasarruf edilmesinin gündemde olduğunu dile getiren yetkililer, yıl sonunda af parası nedeniyle bütçe açığının geriye doğru revize edilebileceğini de ifade ettiler. Hükümet bu tedbire ek olarak alternatif senaryolar da hazırlıyor. Bir önceki orta vadeli program çalışmalarında cari açığa ilişkin önlemler öncelikli madde olurken artık büyümeye yönelik tahminler ve büyüme hızının çok kesilmemesi çalışmaların önemli bir kısmını oluşturuyor.




















Read More!

Hurriyet.Com.Tr'nin Buyuk Basarisinda Daha Buyuk Basari

Fatih Cekirge soyle diyor:

hurriyet.com.tr’nin Avrupa’nın en çok izlenen ilk dört sitesinden birisi olduğunu duyunca içimden bir soru yükseldi:

... cunku bundan 10 yil once kucucuk bir salonda baslatiyor hurriyet.com.tr'yi.

Fatih Cekirge'nin hurriyet yazari olarak gecmisi nedir bilmiyorum ama Amerika'ya ilk geldigim yil olan 1998'de hurriyet.com.tr'yi okuyarak Turkiye ekonomisini takip ettigimi hatirliyorum. Rahmetli Salih Neftci de o zamanlar Hurriyet'te yazardi.
Demek ki ben hurriyet.com.tr'yi daha kurulmadan okuma basari gostererek hurriyet.com.tr'nin basarisindan daha buyuk bir basariya imza atmisim. Read More!

2011'in en güvenilir 50 bankası

Global Finance dergisinin yıllık verilerine göre yılın en güvenilir 50 bankası yayımlandı.
Metodolojiyi kredi oranlama ajanslarının(Moody’s, Standard & Poor’s and Fitch) bankaların uzun dönemli kredi oranları baz alınarak gerçekleştirildi.Citigroup ve Bank of America'da listeyi gerçekleştirebilirlerdi.Listelenen bankaları görebilmek ve daha fazla bilgi alabilmek için insider monkey sitemizdeki World's 50 Safest Bank in 2011 adlı yazıya girebilirsiniz.
Not:Listelemede aralarında 5milyon dalar üzeri fark bulunmayanlar aynı sırada yer almaktadır.












Read More!

Phil Falcone'un Yeni Hisse Tercihleri

Philip Falcone'un Harbinger Capital Partners'ı yatırımcılarını endişelendiren, likit olmayan ve riskli bir çevreye atılım yaptı. Bu macera ise hem Harbinger'a hem de Falcone'a beraberinde bazı sorunları getirdi.
Philip Falcone, Subprime Mortgage'lara karşı oynayarak ün salmıştır. Bu sayede Harbinger 2007 yılında 11 milyar dolar elde etmiştir. Aynı yıl Harbinger Capital Partners Fonu %116'lık bir getiri oranı sağlamıştır. 2008'in ortalarına kadar Harbinger iyi gitmekteydi; fakat Falcone'un fonu yılın kalanında değerinin yarısını kaybetti. Harbinger 2009 yılında %42'lik bir getiri elde etti ve bu bir çok fondan daha iyiydi. Ancak 2010 yılı da Falcone için kötü geçti; %12'lik bir kayıp yaşadı.
Falcone'un ikinci çeyrekte başlattığı 6 yatırımın neler olduğunu görmek ve Harbinger Fonu'nun yatırım paylarını detaylı olarak incelemek için Insider Monkey'deki Phil Falcone's New Stock Picks yazımıza uğrayabilirsiniz.
Read More!

Bruce Berkowitz'in Son Hisse Seçimleri

Bruce Berkowitz Fairholme Fonu'nu 1999 yılında başlattı. Fairholme sayesinde, Berkowitz'e Morningstar tarafından "Son 10 Yılın En İyi Hisse Yatırımcısı" ünvanı verildi. Fairholme şu anda 19 milyar dolarlık bir karşılıklı fon. Berkowitz'in Fairholme Fonu Eylül 2000'den beri ay başına %1.02'lik bir getiri elde etmeyi başardı, bu da toplamda, son 10 yılda, yıllık ortalama %12.9'luk bir getiri anlamına geliyor. 2010 yılında Fairholme Fonu %25.5'lik bir getiri elde ederek SPY'den %10 daha fazla kazandırdı. 2003 yılı haricinde Berkowitz, her yıl SPY'nin üstünde bir oranla getiri elde etmeyi başardı.
Berkowitz'in ikinci çeyrekte yatırıma başladığı iki hisseyi öğrenmek ve Fairholme'un yatırımları ile ilgili detaylı tabloyu görmek için, Insider Monkey'deki Bruce Berkowitz's New Stock Picks başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.
Read More!

Warren Buffet'ın Yüksek Vergiler ve Büyüme ile İlgili Düşüncesi

Yaşayan efsane Warren Buffet, yakınlarda Charlie Rose'un yaptığı röportajda, Cumhuriyetçilerin, yüksek vergi oranının ekonomik büyümeyi yavaşlatacağı fikrine karşı çıktı. Bundan 40-50 yıl önce daha yüksek vergi oranları bulunurken bile yatırım yaptığını söyleyen Buffet, hiçbir zaman yüksek oranların yatırıma engel olduğunu düşünmediğini söyledi.
Röportajı daha detaylı okumak için, Insider Monkey'deki Warren Buffett: Higher Taxes Don't Reduce Economic Output yazımıza bakabilirsiniz.
Read More!

Leon Cooperman'ın Favori Yatırım Fikri

Leon Cooperman dün CNBC'ye çıktı. Borsayla ilgili oldukça iyimser konuşan Cooper, S & P 500 şirketlerinin yarısından fazlasının, 10 yıl vadeli hazine tahvillerinden daha çok kâr elde ettiğini söyledi. Cooperman şu anda Master Limited Partnerships'e (MLPs) yatırım yapmakta.
Cooperman'ın konuşmasından olan alıntıyı okumak ve detaylı bilgiye sahip olmak için sizi Insider Monkey'deki Leon Cooperman's Favorite Investment Idea yazımıza bekliyoruz.
Read More!

Bill Miller'ın Hisse Tercihleri

Mortgage krizinden önce, Bill Miller Dünya'nın en ünlü ve başarılı yatırım işletmecilerinden biriydi. Miller, Money Magazine tarafından "90'ların En İyi Para İşletmecisi" seçildi. Miller, 1990 ve 2005 yılları arasında, S & P 500 (SPY) Borsa Endeksi'nin üstünde bulunmayı arka arkaya tam olarak 15 yıl boyunca başardı. 2009 yılı haricinde, 2005 ve 2010 yılları arasında ise SPY'den düşük performans gösterdi.
Bir uzun vade yatırımcısı olan Bill Miller'ın en büyük 15 hisse seçimini öğrenmek ve daha detaylı bilgi almak için Insider Monkey'deki Bill Miller's Stock Picks başlığımıza uğrayabilirsiniz.
Read More!

Avrupa'dan En Son GYH Büyüme Oranları

2011'in 2. çeyreği için Avrupa'daki ülkelerin büyüme oranları yayınlandı. Rakamların pek de iç açıcı gözükmemesiyle birlikte Avrupa hükümetlerinin yaptığı tasarruf ölçümleri durumun daha da kötü gözükmesine sebep olabilir. Eurostat'a göre 2011'in ikinci çeyreğinde büyüme yavaşladı ve Avrupa Bölgesi ikinci çeyrekte sadece %0.2'lik bir büyüme gösterdi, bu da yıllık %1.7'lik bir büyüme anlamına gelmektedir. Bu rakamlar ekonomistlerin beklentilerinin çok altında kaldı. Avrupa'daki bazı ülkelerin GYH oranlarını görmek için Insider Monkey'deki Latest GDP Growth Rates in Europe: Desperately Seeking Growth başlığımıza uğrayabilirsiniz.
Read More!

Jim Cramer'ın Geçtiğimiz Haftanın 10 Favori Hissesi

Jim Cramer CNBC'deki Mad Money programının sunucusu ve aynı zamanda TheStreet.com'un başkanı. Cramer 1987 yılında kendi Hedge Fonu'nu başlattı ve 1987'den 2001'e kadar yıllık ortalama %24'lük bir getiri elde etti. Bunların yanında Cramer 6 adet para işletmesi kitabı yazdı.
Geçtiğimiz hafta boyunca, Cramer'ın favori hisse alım tavsiyelerinin neler olduğunu merak ediyorsanız, bu bilgiye Insider Monkey'deki Jim Cramer's 10 Most Favorite Stocks From Last Week yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Read More!

Lansdowne EADS'deki Açık Pozisyonunu Arttırdı

Son yayınlanan EADS'deki açık pozisyonların gösterdiğine göre Lansdowne UK Equity Fund Limited, EADS'daki açık pozisyonunu 9 Ağustosta sahip oldukları %0.734'den, 11 Ağustos itibarı ile % 0.837'ye yükseltti.
Lansdowne UK 28 Haziran'daki %0.759'luk açık pozisyonunu da 29 Haziran'da %0.842'ye arttırmıştı ve 21 Haziran'da ise %0.656'lık açık pozisyona sahipti.
EADS paylarıyla ilgili daha detaylı bilgi için, Insider Monkey'deki Lansdowne increased its EADS Shorts adlı yazımıza göz atabilirsiniz.
Read More!

David Tepper'ın Son Gözde Tercihleri

Appaloosa Hedge Fonu yöneticisi David Tepper'ın, 2009 ve 2010 yıllarında maaşı milyar dolarlarla ölçüldü. Geçtiğimiz yıl Appaloosa 16 milyar doları idare etti ve %30'luk bir getiri elde etti. Amerika'nın prestijli üniversitelerinden biri olan Carnegie Mellon lisansüstü isletme bölümünün adını 2004 yılında The Tepper School of Business olarak değiştirdi. David Tepper şu anda dünyanın en zengin 258. insanı.
Tepper ikinci çeyrekte sadece tek bir hisse senedine büyük ölçüde yatırım yaptı. Appaloosa şu anda The Mosaic Company'de (MOS) 162 milyon dolarlık bir paya sahip. Aynı şekilde Dan Loeb, Richard Perry ve John Paulson da ikinci çeyrekte MOS'a yatırım yaptı.
Dolar milyarderi Tepper'ın son çeyrekteki yatırımlarına göz atmak için sizi Insider Monkey'deki David Tepper's Hot New Picks adlı yazımıza bekliyoruz.
Read More!

Ken Griffin, Hedge Fonu Lobi Grupları, Hedge Fonu Sahtekârlığı

Citadel Ltd. ve Lansdowne Partners Ltd., Regions Financial'daki (RF) hisselerini, bankanın bu ayki Amerika finansal stoklarındaki bozgunundan önce, Paulson & Co., Hedge Fonu'nun önceki tahminlerinden yola çıkarak, ikinci çeyrekte arttırdı.
30 Haziran itibarı ile, Capital Research Global Investors ile birlikte Fairholme Capital Management Ltd. ve Arrowstreet Capital Lp. şirketlerinin düzenleme raporlarına göre, 3 şirket toplamda Birmingham, Alabama üslü Bölge'de 1.21 milyar dolarlık bir paya sahip. Düne kadar, Birmingham, Alabama Bölgesi'nde bu ayki %25'lik düşüş, KBW Banka Endeksi'ni %16'ya kaydırdı.
İlk ve son çeyrekte sonuçları iyileşmekte olan firma, yatırımcıları çekmeyi başarmasına rağmen bu durum bu ay değişti. KBW Inc.'de analist olan Jefferson Harralson, bu değişimi durgunlaşan ekonominin ve genişletilmiş düşük faiz oranlarının en çok Amerika'nın bölgesel bankalarını etkileyeceği endişesinden dolayı olduğunu söyledi.
Konuyla ilgili ek haberler, değerlendirmeler ve daha detaylı bilgi için sizi Insider Monkey'deki Ken Griffin, Hedge Fund Group Lobbies, Hedge Fund Fraud başlıklı yazımıza davet ediyoruz.
Read More!

John Paulsen'in 10 yeni hisse tercihi

Son dört yılın en başarılı hedge fon yöneticisi olan John Paulsen 2007'de subprime mortgage'a karşı olan tahminleriyle 4 milyar $,2010'da ise altın ve ekonominin canlanması ile ilgili tahminleriyle 5 milyar $ kazandı.2011'deki altın yatırımları kurtarıcısı oldu.Paulsen'in müşteri portfolyosu çok geniştir ve yatırımlarında temel analizleri kullanır.
Paulsen'in Bank of America ve Comcast'deki hisseleri ikinci çeyrek boyunca tavan yaptı.Bu iki işlemden 600 milyon $ ,Citigroup'daki hisselerin satılmasından 300 milyon $ elde etti.Peki bu hasılayı nereye yönlendirdi?Paulsen'in 10 yeni hisse senedi tercihi ve ayrıntılı bilgi için insider monkey'deki John Paulsen'S 10 New Stock Picks adlı yazıya uğrayabilirsiniz.


Read More!

Verimlilik Nedir?

Hayatta basarili olmak icin hem verimli hem de etkin calisiyor olmak lazim. Insanlarin zenginlesmesinin yolu verimli calismaktan gecer. Amerika ve Avrupa'nin zenginlesmesinin arkasinda verimlilik yatar. Verimli calisan insanlar baskalarinin yapmak istemeyecekleri isleri yapabilirler cunku verimli olduklari icin daha dusuk maliyete sahiptirler. Verimlilik nedir daha iyi anlatabilmek icin bir ornek vereyim.

Malumunuz Ekonomi Turk'te cok verimli bir sekilde calisacak yazar ariyoruz. Biz Insider Monkey blogunda aylik 100-150 arasinda yazi yayinlayacagiz ve bu yazilara ait ozetleri iceren aylik 100-150 civarinda iki paragraflik yazinin Ekonomi Turk blogunda yayinlanmasini bekliyoruz. Bu is icin de $100 oduyoruz. $100'a bu is yapilir mi? Yapilir. Anlatayim.

Bugun ben 35 dakika harcayip 9 tane yazi yayinladim. Yani ben 4 dakikada bir bir yazi yayinlayabiliyorum. Bu isi yapacak kisiden bire bir tercume yapmasini beklemiyorum. Insider Monkey'de yazilmis yaziyi 60 saniye icerisinde hizli bir sekilde okumasini ve iki paragraf aklinda kalanlari 4 dakika icerisinde Ekonomi Turk'e yazmasini bekliyorum sadece. Yazinin linkini de yerlestirmek ve yaziyi yayinlamak da en fazla 60 saniye zamanini alir. Boylece 6 dakika icerisinde bir yaziyi verimli calisan birinin yayinlayabiliyor olmasi lazim.
Yani saatte 10 yazi yazamiyorsa bir kisi verimli calisamiyor demektir. Biz genellikle ayda 100-150 civarinda yazi yayinlayacagiz. 100 yaziyi yazmasi 10 saat civarinda bir zaman alir ve saatlik ortalama ucret $10'a karsilik gelir yani 18 TL. Turkiye'de part-time calisarak saatte 18 TL kazanabileceginiz kac tane is var?

Verimli calisamiyorsaniz ve bir yaziyi yazmaniz 20 dakikanizi aliyorsa saatte kazandiginiz ortalama ucret $3'a duser. Bu rakama da calisacak adam bulmak zor olur. Kimse calismak istemez.

O yuzden verimli calisan ulkelerde yasayan insanlar daha cok para kazanir ve daha cok uretim yapar. Verimsiz calisan insanlar da yoksul kalirlar.

Bu yazi Insider Monkey sitesi sponsorlugunda yazilmistir:















Read More!

Julian Robertson Kimdir?

Julian Robertson George Soros'tan sonra en meshur hedge fon yoneticilerinden bir tanesidir. Robertson Sezen Aksu'nun pop muzigin bir cok yeni yildizini yetistirmesi gibi Amerika'daki bir cok meshur hedge fon yoneticisini yetistirmistir. Julian Robertson'in portfoyune su gunlerde aldigi hisseler borsa endekslerinden cok daha iyi performans gosteriyor.

Bu konuyla ilgili yazimiza Julian Robertson's New Stock Picks baslikli yazimizdan ulasabilirsiniz. Iste bir bolum:

Legendary investor Julian Robertson doesn’t manage tens of billions of dollars and employ bright analysts anymore. He still follows the market and receives stock tips from his “Tiger cubs”. He stopped managing money for his clients more than 10 years ago, but he is still widely followed in the media and his comments attract a lot of attention. Robertson’s stellar track record is to credit. Julian Robertson returned 31.7% per year after fees between 1980 and 1998, beating S&P 500′s 12.7% annual return by a huge margin.







Read More!

Roberto Mignone'nun Yeni Hisseleri

Roberto Mignone kimdir, yatirim felsefesi nedir diye merak ediyorsaniz Roberto Mignone's New Stock Picks baslikli yazimiza bir goz atin. Yazidan bir bolumu asagiya aktariyorum:

When Roberto Mignone graduated from Harvard Business School, he joined John Griffin at Blue Ridge Capital. Right before his 29th birthday in July 2000, he launched Bridger Management, which now manages about $2 Billion. He charges a 1.5 percent management fee and 20 percent incentive fee. He believes fund size is a drag on the performance of a long/short fund manager, so he has no desire to run a much bigger fund than what he is currently running. Roberto Mignone’s Bridger Management keeps their returns extremely secret. They do extensive analysis and follow a long/short strategy.







Read More!

Warren Buffett'tan Daha Akilli Yatirimci Kimdir?

Warren Buffett dunyanin gelmis gecmis en iyi yatirimcisidir soylemine inanan cok sayida insan var. Adam yatirim yapa yapa dunyanin en zengin insanlari arasina girmeye basarmistir. Yatirim yaptigi ilk yillarda borsa endeksinin 20 puan uzerinde getiriler elde etmistir. Son zamanlarda bu kadar basarili degil. Hatta kendi sirketinde son donemde Warren Buffett'tan daha basarili birisi var.

Bu konunun detaylarini ogrenmek istiyorsaniz Is Todd Combs Smarted Than Warren Buffett baslikli yazimizi okuyunuz.





Read More!

Eric Mindich Kimdir? Goldman Sachs Tarihindeki Yeri Nedir?

Amerikan medyasinin en takintili oldugu konulardan bir tanesi Goldman Sachs sirketidir. Eric Mindich de daha once Goldman'da calismis, simdi de $10 milyarin uzerinde bir portfoy yoneten bir hedge fon yoneticisidir. Paranizi Eic Mindich'e vermek istiyorsaniz en azindan adama $5 Milyon teslim etmeniz lazim, daha asagisini kabul etmiyor.

Eric Mindich'in hisse secme yeteneginden yararlanmanin diger bir yolu ise halka duyurmak zorunda oldugu pozisyonlarini kendinizin taklit etmesidir. Eric Mindich en son borsada hangi hisseleri aliyor diye merak ediyorsaniz Eric Mindich's New Stock Picks baslikli yazimizi okuyunuz. Iste yazidan bir bolum:

Eric Mindich left Goldman Sachs as Sr. Strategy Officer in 2004 to found Eton Park Capital Management. Mindich had been working at Goldman since he was in high school. He continued working there during the summers at Harvard, where he got an economics degree. He graduated summa cum laude in 1988 from Harvard with a degree in economics. When Mindich was 27, he became a the youngest partner in the history of Goldman.





Read More!

David Einhorn Borsada Hangi Hisseleri Aliyor?

David Einhorn kimdir sorusuna daha once burada cevap vermistik. David Einhorn bugunlerde borsada hangi hisseleri aliyor diye merak ediyorsaniz David Einhorn's New Stock Picks baslikli yazimizi okuyunuz.

David Einhorn grew up in Milwaukee and graduated from Cornell. He learned the hedge fund business from Gary Siegler and Peter Collery, who managed the SC Fundamental Value Fund. David Einhorn is one of the most successful long/short equity hedge fund managers of the past decade. David Einhorn’s Greenlight Capital returned 15.9% in 2010, and 21.5% since its inception in 1996. Greenlight Capital’s market beta is around 0.5, meaning if they didn’t have any stock picking skill, they would have returned about half of the market’s return.

David Einhorn initiated positions in four stocks in the second quarter.

Read More!

Dan Loeb'in Yeni Hisseleri

Dan Loeb Amerika'da yildizi parlayan hedge fon yoneticilerinden bir tanesi. Cok ilginc bir kisilik. Dan Loeb kimdir, Dan Loeb'in yeni hisseleri nelerdir diye merak ediyorsaniz bu konuda yazdigimiz Dan Loeb's New Stock Picks baslikli yazimizi okumanizi tavsiye ederiz.
Daniel Loeb, founder of New York based hedge fund Third Point, has more than $4 Billion in assets under management (AUM). He’s a very outspoken investor and a pioneer in activist investing. He made $150 Million in 2005, $200 Million in 2006, and $270 Million in 2007. Third Point’s flagship fund returned 41.7% in 2010. Third Point Offshore returned 18.8% annually since its inception in 1996. S&P 500 returned 5.9% since then.





Read More!

Hedge Fonlarin En Son Aldigi Hisseler

Hedge fonlar uc ayda bir portfoylerini halka gostermek zorundalar. En son raporlar da bu hafta icerisinde halkin ilgisine sunuldu. Hedge fonlarin satin aldigi hisseleri merak ediyorsaniz Hedge Fund 13F Tracking baslikli yazimizi okuyabilirsiniz. Yazidan bir bolumu asagiya aktariyorum:

US hedge funds have filed their second quarter 13Fs, the SEC required form detailing long positions held by funds with at least $100 M in AUM. The form is one of the ways the SEC enforces transparency in the money management industry. Insider Monkey has gone through most of the forms and has created tables detailing funds’ positions, including what stocks are new and how much the holdings have returned.





Read More!

George Soros Borsadaki Cokusu Nasil Onceden Gordu?

George Soros borsadaki cokusu onceden gorenlerden. Bundan iki ay once portfoyunun %75'ini nakite kaydirdi George Soros. Sene basindan bu yana zarari %6 ulasmasina ragmen ve elindeki altin hisselerinin cogunu satmasina ragmen George Soros nakite gecmeye tereddut etmedi. Borsada hisseler cokusten sonra ucuzlayacak ve yeni firsat doguracak seklinde dusunen Soros'un borsadaki cokusu nasil onceden gordugunu ve simdi hangi hisselere yatirim yaptigini merak ediyorsaniz George Soros Saw the Huge Market Decline Coming baslikli yazimizi okumanizi tavsiye ederiz. Read More!

Borsada En Cok Prim Yapacak Hisse Hangisidir?

Yatirimcilar borsada en cok prim yapacak hisseler hangisidir sorusunun cevabini her zaman merak ederler. Borsa endeksinin uzerinde bir performans gostermenin yolu borsada prim yapacak hisselere yatirim yapmaktir. Turkiye'de bir cok yatirimci teknik analiz yontemini kullanarak kisa vadeli kazanclarin pesinde kosar. Uzun vadede temel analiz yapan yatirimcilar ise daha basarili olur. Bir cok yatirimci ne temel analiz yapacak bilgi birikimine ne de arastirma yapacak vakte sahip degildir. O zaman borsada en cok prim yapacak hisseleri bulmanin yolu nedir?

Biz en basarili ve bilgiye en yakin kisiler olan sirket yoneticilerini ve milyarlarca dolarlik fonlari yoneten hedge fonlari takip ederek borsada en cok prim yapacak hisselere ulasmaya calisiyoruz. Bundan uc ay once hedge fonlar arasindan en populer uc hisse Citigroup, Microsoft ve Apple idi. Bu hisseler yazimizi yayinladigimiz o tarihten bu gune %3 deger kaybettiler. Hedge fonlar isi bilmiyor diye dusunuyorsaniz yaniliyorsunuz. Ayni zaman zarfinda S&P 500 endeksi %9 deger kaybetti. Yani hedge fonlarin en buyuk 3 pozisyonunu taklit edenler normalden 6 puan daha az zarar etmis oldular.

En son raporlara gore hedge fonlarin en favori hissesi nedir, ya da borsada en cok prim yapacak hisselerden biri hangisidir diye merak ediyorsaniz Hedge Funds' Favorite Stock baslikli yazimizi okuyun. Read More!

David Einhorn'un Hisse Seçimleri

Milwaukee'de büyüyen Einhorn Cornell üniversitesi mezunudur.Hedge fonu işini SC Fundamental Value Fund yöneticileri Gary Siegler ve Peter Collery 'den öğrendi.David Einhorn son on yılın en başarılı uzun/kısa hedge fon sermaye yöneticilerinden biri oldu.David Einhorn'un Greenlight Capital'i 2010 içerisinde %15,9 ve başladığı yıl olan 1996'dan bu yana %21,5 kar getirdi.Greenlight Capital'in beta piyasası yaklaşık 0,5'de,bunun anlamı eğer hiçbir hisse seçim becerisi gösteremeselerdi dahi piyasa kazançlarını yaklaşık olarak yarı değeri kadar arttıracaklardı.
David Einhorn ikinci çeyrek içerisinde pozisyonunu 4 hisse senedi içerisinde başlattı.Greenlight Capital şuan yaklaşık olarak Huntington İngalls'de 82 milyon dolar,Marathon Oil'de 76 milyon dolar,Aeropastale'de 60 milyon dolar ve State Bank Financial'da 34 milyon dolara sahip bulunmaktadır.
Einhorn ayrıca Microsoft ve Seagate'deki hisselerini arttırdı.
Daha detaylı bilgi için İnsider Monkey'de bulunan David Einhorn's New Stock Pics adlı yazımıza uğrayabilirsiniz.


Read More!

CİTEDAL'İN FRANSA'DAKİ TİCARETİ,EGERTON'UN KISA POZİSYONU

Hedge fonları piyasadaki konjonktürden kazanç sağlıyor.Fransız telekomünikasyon endüstri şirketi Alcatel-Lucent 'in kısa pozisyonlarının en son göstergelerine göre hedge fonları son zamanlarda çok hareketliydi ve de etkili bir şekilde piyasaların iniş çıkışlarından kazanç sağladı.Ken Griffin'in hedge fonları kısa pozisyonda Alcatel-Lucent için net bir kısa pozisyondan hareketle %0,671'den (öne çıkan salı günki hisseler için Ağustos 9) çarşamba günü %0,791'e arttı.Citadel daha önceki bir tarihte (Ağustos 5) şirketin %0,758'lik kısa pozisyonunu elinde tutuyordu.
Egerton şirketi Ubisoft'daki kısa pozisyonunu azaltıyor
Ubisoft'u (Fransız eğlence ve bilgisayar oyunları şirketi) dikkate alarak kısa pozisyonların en son göstergeleri şunu ortaya koyuyor.İngiliz hedge fonu Egerton bu hafta boyunca Ubisoft'daki kendi kısa pozisyonunu azaltmaya devam etti.Egerton Capital kısa net bir pozisyondan hareketle şirket hissesini %2.03'den (Ağustos 5) %1,98'e düşürdü(Ağustos 9).Egerton bunun dışında Ubisoft'daki öne çıkan hisselerini %1,54'e indirdi(Ağustos 10).Bu konuyla ilgili detaylı ilgi istiyorsanız İnsider Monkey'deki Citadel' Transactions in France,Egerton's Short Position başlıklı yazımıza uğrayabilirsiniz.





Read More!

AVRUPA BORSALARININ DÜŞÜŞÜ FRANSIZ BANKALARINA BAĞLANDI

Avrupa Borsaları Fransanın AAA kredi notunun düşmüş olabileceğine dair artan korkular(ve söylentilerle) düşüşe uğradı.Piyasaların endişesi Fransız bankalarının şiddetli Yunan ve İtalyan borçlarına maruz kalmış olmasıdır.Ayrıca euro bölgesinin borçlarla ayakta durma konusunda endişeleri vardır.Daha şimdiden Fransanın,İtalya ve İspanya'dan sonraki borç krizine girecek bir sonraki ülke olması veya olmaması konusunda spekülasyonlar bulunmaktadır.

Fransız Başbakanı Sarkozy tatilini kısa kesti ve zararların azaltılmasıyla ilgili alınacak önlemler konusunda çarşamba günü bir acil durum toplantısı yaptı.Fransız bankaları bu düşüşü Fransız borsalarındaki değişime bağladı.Toplum geneli için 14.7% bir düşüş,BNP Paribas için 9.5 % bir düşüş ,CAC40 5.5% ile 3.002.99'a düştü.

Fransız nükleer grubu AREVA'nın hisse senedi pazartesi günü 11.1% düştü ve Standart and Poor's ajansının kredi notları olumsuz bir izleme kaydettikten sonra çarşamba günü 6.569% ile 20.765 euro'ya düştü.S&P Areva'nın kredi notunu durağandan olumsuza geçerek uzun dönemde BBB+ ve kısa dönemde A-2'ye değiştirdi.

Kredilendirme ajansı Fukushima felaketi ve bunu Alman Başbakanının 2022'ye dek nükleer enerji üretiminin durdurulması kararının izlemesi,nükleer endüstriye karşı şüphelerin var olduğuna dikkatleri çekti.

Umarım beğenirsiniz elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Sebatlı çalışacağıma dair bana güvenebilirsiniz.Şimdiden teşekkür ederim.

Read More!