Edward Lampert'ın Favori Hisse Seçimleri

Edward Lampert ESL Investments'ı 1988 yılında 28 milyon dolarlık sermaye yatırımı ile kurdu. Kendi Hedge Fonu'nu kurmadan önce Goldman Sachs'de analist olarak çalışıyordu. 2010 yılında Lampert, en çok kazanan Hedge Fonu yöneticileri arasındaydı. Eddie Lampert 2010 yılında 600 milyon dolar kazanarak sıralamada 10. oldu.
Lampert sık sık yatırım gurusu Warren Buffet ile karşılaştırılır, değerinden düşük fiyata hisse almayı hedefler. Buffet gibi uzun süreli yatırımlar yapar ve yatırımlarını elinde tutar. ESL Investment'ın 13F portföyünün %75'ten fazlası hizmet sektörüne ait şirketlerden oluşuyor. Kalan küçük kısım ise finans ve teknoloji sektöründeki şirketlerden oluşmakta.
2011'in ikinci çeyreği sırasında Lampert Autozone Inc'deki (AZO) pozisyonunu %11, Capital One Financial'daki (COF) pozisyonunu %15 ve Seagate Technology'deki (STX) pozisyonunu %9 küçülttü. Haziranın sonundan beri COF %15'lik ve STX %31'lik bir değer kaybı yaşadı; fakat AZO %3 değer kazandı. Edward Lampert'ın haziran sonundaki hisse seçimlerine Insider Monkey'deki Edward Lampert's Favorite Stock Picks yazımızdan ulaşabilirsiniz.

0 Yorum Var.: