AVRUPA BORSALARININ DÜŞÜŞÜ FRANSIZ BANKALARINA BAĞLANDI

Avrupa Borsaları Fransanın AAA kredi notunun düşmüş olabileceğine dair artan korkular(ve söylentilerle) düşüşe uğradı.Piyasaların endişesi Fransız bankalarının şiddetli Yunan ve İtalyan borçlarına maruz kalmış olmasıdır.Ayrıca euro bölgesinin borçlarla ayakta durma konusunda endişeleri vardır.Daha şimdiden Fransanın,İtalya ve İspanya'dan sonraki borç krizine girecek bir sonraki ülke olması veya olmaması konusunda spekülasyonlar bulunmaktadır.

Fransız Başbakanı Sarkozy tatilini kısa kesti ve zararların azaltılmasıyla ilgili alınacak önlemler konusunda çarşamba günü bir acil durum toplantısı yaptı.Fransız bankaları bu düşüşü Fransız borsalarındaki değişime bağladı.Toplum geneli için 14.7% bir düşüş,BNP Paribas için 9.5 % bir düşüş ,CAC40 5.5% ile 3.002.99'a düştü.

Fransız nükleer grubu AREVA'nın hisse senedi pazartesi günü 11.1% düştü ve Standart and Poor's ajansının kredi notları olumsuz bir izleme kaydettikten sonra çarşamba günü 6.569% ile 20.765 euro'ya düştü.S&P Areva'nın kredi notunu durağandan olumsuza geçerek uzun dönemde BBB+ ve kısa dönemde A-2'ye değiştirdi.

Kredilendirme ajansı Fukushima felaketi ve bunu Alman Başbakanının 2022'ye dek nükleer enerji üretiminin durdurulması kararının izlemesi,nükleer endüstriye karşı şüphelerin var olduğuna dikkatleri çekti.

Umarım beğenirsiniz elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Sebatlı çalışacağıma dair bana güvenebilirsiniz.Şimdiden teşekkür ederim.

0 Yorum Var.: