Eurekahedge Hedge Fonu Endeksi ve Hedge Fonlarının Performansı

Credit Suisse Index Co.'nun son basın yayınına göre, The Dow Jones Credit Suisse Hedge Fonu endeksi 10 sektörün 6'sının kâr etmesiyle birlikte temmuz ayında %0.69'luk bir yükseliş elde etti. 'The Managed Futures' fonları 2011 Temmuz ayının en iyi performansını %4.03'lük bir kâr ile elde etti.
The Eurekahedge Hedge Fonu endeksi'i de temmuz ayında %0.62'lik bir yükseliş gösterdi. Asyalılar endeksi %1.10 artarken, Latin Amerikalılar endeksi %0.70'lik bir düşüş gösterdi. Kuzey Amerikalılar endeksi ise %0.16 yükseldi. Toplamda, Global özsermaye borsası temmuz ayında düşüş gösterdi. MSCI World (dünyadaki 6000'den fazla hissenin borsa endeksi) ise %2.59 düştü.
Hedge Fonları genellikle hisse fiyatları düşüşteyken, borsanın üstünde bir performans sergiliyor. Dow Jones Credit Suisse Hedge Fonu endeksi Hedge Fonları temmuz ayında küresel borsanın %3.28'lik (%0.69 + %2.59) bir oranla üstünde olmayı başardı. Eurokahedge Hedge Fonu endeksi Hedge Fonları ise temmuz ayında küresel borsanın %3.21'lik (%0.62 + %2.59) bir oranla üstünde olmayı başardı. İşte bu yüzden yatırımcılar Hedge Fonlarını seviyor.
Konuyla ilgili detaylı bilgiye sahip olmak ve yoktan satış yasaklarının uzamasıyla ilgili yazıya ulaşmak istiyorsanız Insider Monkey'deki Eurekahedge Hedge Fund Index and Hedge Fund Performance başlığımıza uğrayabilirsiniz.

0 Yorum Var.: