Google, Apple ve Microsoft'u Umursamadı: Motorola Artık Google'ın

Google oyuna dahil olmak istiyor. Google'ın mobil cihaz ünitesini güçlendirmek için yaptığı pek de başarılı olmayan bir kaç girişiminden sonra, geçtiğimiz hafta içerisinde Google, Motorola Mobility'nin hisselerine cuma günkü kapanış fiyatlarından %63'lük bir prim ödeyeceğini açıkladı. Motorola'dan ayrılmış bir şekilde cep telefonu ünitesi, hisse başına 40 dolarlık bir ödemeyle, 12.5 milyar dolara Google'ın oldu.
Google'ın bu güne kadar yapmış olduğu en büyük teklif açık ara farkla bu oldu. Google'ın çabukça yapmış olduğu bu ve birkaç girişimin amacı ise Apple'a güçlü bir rakip olabilmek. Motorola'nın ürettiği cep telefonları, Google'ın Android yazılımını kullanıyor. Bu işlemden sonra artık Google da bir cep telefonu üreticisi oldu.
Google'ın Motorola Mobility Holdings'i almasıyla birlikte, şirket 17.000'den fazla patent almış oldu. Geçtiğimiz ay Google, 2008 yılında iflas eden Kanadalı Nortel Network şirketi için teklif verirken yaklaşık 6.000 patent kaybetmişti. Apple ve Microsoft'un teknoloji şirketlerinin takımı 4.5 milyar dolarlık ödemeyi kazanmıştı.
Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak ve Google'ın bu hareketinden sonra tomarla para kazanan Hedge Fonlarını öğrenmek istiyorsanız, size Insider Monkey'deki Google Says to Hell with Apple and Microsoft, Buys 17.000 Patents Through Acquisition of Motorola Mobility Holdings başlıklı yazımıza göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

0 Yorum Var.: