Philippe Jabre ve Jabre Capital'ın Hisse Seçimleri

Philippe Jabre Avrupa'nın en ünlü Hedge Fonu menejerlerinden biri. Londra'da 80'lerin ortasından 90'ların sonuna kadar, ilham alınan bir yatırımcı ve risk almaktan çekinmeyen biri olarak ün saldı.
1997 yılında, Jabre o zaman 2 yıllık olan Hedge Fonu GLG'ye katıldı. GLG ile devam eden Jabre, yönetici direktör ve riskli işlere giren bir yatırımcı olarak isim yaptı. Aldığı bu riskler yüzünden UK Financial Services Authority tarafından soruşturmaya alındı. Nihayetinde borsayı kötüye kullanma zanlısı olmaktan aklansa da büyük bir para cezası ödedi ve GLG'den ayrılmak zorunda kaldı. Bu süreçteki boş zamanı da 2006'da Jabre Capital'ı kurarak değerlendirdi.
O zamandan beri Jabre, Jabre Capital'deki performansından ötürü 'Yılın Fonu' ile birlikte iki adet EuroHedge ödülü kazandı; fakat bu Jabre'nin hata yapmadığını göstermiyor. Bu yılın başlarında, Japon Hisseleri alan Jabre, borsa çöküşünde panikleyip, tekrar yükselmesine günler kala hisselerini sattı. Bu hata Jabre'ye 300 milyon dolara patladı ve Jabre'nin en kötü Hedge Fonu yöneticilerinden biri olarak anılmasına neden oldu.
Kötü günler geçirse de, hazirandan beri işler Jabre için iyi gidiyor. Jabre'nin portföyünü görmek ve başlattığı pozisyonlar ve hisseleriyle ilgili detaylı bilgi almak için Insider Monkey'deki Philippe Jabre and Jabre Capital's Top Stock Picks başlığımıza uğrayabilirsiniz.

0 Yorum Var.: