Bayram Tatili

Ramazan bayrami yaklasiyor. Okuyucularimiz ne dusunuyor bu konuda bilmiyorum ama ben bayram tatilinin 9 gune cikarilmasina karsi oldugumu belirtmeliyim. Hem Ramazan hem de Kurban bayramlarini sayarsak her sene en azindan 2 hafta tatil var. Diger bayramlar ve calisan herkesin hakki olan diger izinleri de goz onune alirsak senenin %10'undan fazlasinin tatil olarak tuketildigini goruyoruz. Ozellikle ogretmen gibi devlet memurlarinin calismadiklari gun sayisi neredeyse calistiklari gun sayisindan daha fazla olacak.

Biz uretmesi ve cok calismasi gereken bir ulke oldugumuza gore ben bu 9 gunluk bayram tatillerini asiri buldugumu belirtmeliyim. Ozal'in marifeti olan bu 9 gunluk bayram tatili bu sene hukumet tarafindan uygulamaya konulmaz ise sevinecegimi belirtmeliyim.

Iflas Nedir  Borsa Nedir  Hisse Senedi Nedir  Risk Nedir  Libor Nedir  Ikame Etkisi Nedir

Yine de Turkiye'de iken bu 9 gunluk bayram tatillerinin beni ne kadar mutlu ettigini soylemeden gecemeyecegim. Neticede calismadan para kazaniyordum.

Sizce hukumet bu sene tatili 9 gune cikarmali mi?

Fraktallar
Fraktal nedir?
Çernobil Faciası
Türev Konu Anlatımı: Türev Nedir
Iktisat nedir
Nükleer Kirlilik
Nükleer Santraller
Nükleer Enerjinin Zararları
Gönüllü Çevreci Kuruluşlar
Borsa Yorumları
Altın Yorumları

6 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

bugun tatilin 9 gun olmayacagi aciklandi. ben de sevindim. en azindan tatile cikanlarin sayisinda azalma olur ve trafik kazalarinda biraz daha az kisi can verir!

Adsız dedi ki...

çıkmamalı.. çıkmadı da.. haftada 5 gün çalışıldığı düşünülürse (memurlar içn konsuroum, yoksa 9 günlük tatil biz özel sektörü kapsamaz genelde)perşembe ve cuma haftalık sürenin %40 ı demek.. yani yuvarlamaya atılacak bi küsürat yok ortada sanırım :)

Adsız dedi ki...

Kanımca da 5 gün tatil yeter!

Ayrıca Özkan bey'in yorumunda belirttiği gibi kamu sektörünün bu ekstra tatillerden daha çok faydalanıyor olması ve özel sektörü etkilememesi konusuna katılmıyorum! çünkü tüm resmi daireler kapalı olduğunda ne bankacılık işlemi yapılıyor, ne gümrük vs vs. Bu durumda toplu olarak etkileniyoruz!

Özge

Adsız dedi ki...

Tatil 9 gün değil 90 gün olmalı bkz. Bayram Tatili, İzlenimler

İzlenimler

Adsız dedi ki...

Bunu bir zamanlar Evren'de onermis.kendisini Nobel'e aday gostermisti.Turkiye bayramlarin cok oldugu ulke derdi.Cok calismaktan bahsedip,"Daha ne itiyorsunuz?herseyi devlettenmi bekliyeceksiniz" demisti.Simdi Amerika'ya baktigimizda Senenin bir aydan fazlasini, resmi tatiller goturmekte. Hep kisitlayan bizmi olacagiz?Yani insanoglu uc bes kapitalist ekstra para yapacak diye canindanmi bezdireceksiniz?

Adsız dedi ki...

Desteksiz atmayin canim, Amerika'daki resmi tatiller bir aydan fazlaymis! Amerika'daki resmi tatiller 11 gundur, merak edenler su linkten kontrol edebilirler.

http://www.sec.gov/info/edgar/fedholiday.htm