Turk Futbolu Ne Durumda?

Deniz Gokce sasirmis, bugunku yazisinda "Bu yil Turk futboluna birseyler oldu. 50 yıldır Türk futbolunu seyrediyoruz, ligin zirvesindeki takımların bile bu kadar kötü, yaratıcılıktan uzak ve neticeye varmaktan aciz bir futbol oynadıklarını hiç görmemiştik. " diyor.

Futbolun Efendisi Ekonomi Turk bundan 1 ay once kaleme aldigi yazida bu tabloyu haber veriyordu. Buyuk takimlarimizin hicbirinin iyi olmadigini, Galatasaray'dan hic bir sey beklenmemesi gerektigini, Fenerbahce'nin kotunun iyisi oldugu icin sampiyon olacagini belirttik. Elimde gecmis yillara donuk istatistikler yok ama herhalde cok uzun zamandir ilk kez uc buyuklerin ilk 9 hafta itibariyle bu kadar cok puan kaybettiklerine sahit oldugunuzu buyuk bir cesaretle soyleyebilirim. Rakipleride dandik Anadolu takimlari!!

Hisse Yorumları  Marjinal Nedir  Fiyat Kazanç Oranı Nedir?  Fraktal Nedir  Borsa Nasıl Oynanır

Dikkat edin bunlari simdi soylemiyoruz, 1 ay once soyledik. Bu bir ay icerisinde cok bir sey degismedi. Ayni yazida yaptigimiz diger tahminlere gelirsek. Galatasaray grubundan 3. olup UEFA kupasina katilabilirse buyuk basaridir. Fenerbahce ve Besiktas da gruplarinda 3. olup UEFA kupasinda bir ust tura cikarlarsa basaridir. Eger takimlarimiz basarili olup da bir ust tura cikarsa rakip kim olursa olsun eleneceklerdir. Bu vesileyle AKP hukumetine de bir elestiri getireyim. Takimlarimizin bu kadar kotu performans sergilemesinin bir numarali sorumlusu AKP hukumetidir. Diger bir sorumlu ise takimlarimizin taraftarlaridir. Guya bu kuluplerimizin 20 milyon taraftari varmis, yalan. Bir avuc findik ureticisi yollari kapatip devletten yuzmilyonlarca lira "destek" aldi, "taraftar" dedigimiz 20 milyonluk grup kulupleri icin ne yapti?

Gercek taraftar takimini ne kadar sevdigini stadyumlarda "Olmeye olmeye olmeye geldik" diye tezahurat yaparak degil, yol kesip devleti kuluplerimize "yardim" yapmaya zorlayarak gostermelidir. AKP hukumeti de proaktif davranip 15 milyar YTL'lik harcama yapmak yerine, secimlerden once 3 buyuk kulubumuze 100'er milyon YTL yardimda bulunarak secimleri garantiye alabilir. Boylece 14.7 milyar YTL tasarruf yapmis oluruz. Nasil fikir ama?!!!!

Fraktallar
Fraktal nedir?
Çernobil Faciası
Türev Konu Anlatımı: Türev Nedir
Iktisat nedir
Nükleer Kirlilik
Nükleer Santraller
Nükleer Enerjinin Zararları
Gönüllü Çevreci Kuruluşlar
Borsa Yorumları
Altın Yorumları

5 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Ben bir de Formula 1 de bize verilen 5 mio usd lik cezanin nerden ve nasil odenecegi ve bunun ulke ekonomisine etkilerini rica etmekteyim! anayasaya aykiri:) bi durum var mi onu da alim pls!

Ozge

Blog Sahibi dedi ki...

Hic sormayin, yargiclar anayasayi bahane ederek ekonomi politikasina yon verir oldular. Yok saglikli yasamak herkesin hakkiymis, o yuzden saglik harcamalari kisilamazmis. Yahu keske su anayasaya bogazda oturmak herkesin hakkidir diye bir madde koysaydik da simdi herkesin bogazda yalisi malisi olurdu. Bizde de hic akil yok ki!!

Adsız dedi ki...

ilahi Ekonomix her allahın günü Anayasa ihlal edilmekte bi boşluk bulur onu da ekleriz nolcek! hem akıl ne ki pratik zeka yanında!

tersaci dedi ki...

Özge Hanım,
Proaktif stratejimiz gereği bahsettiğiniz konuyu Lafla peynir gemisi yürümez, aktif mücadele gerekli" başlıklı yazıda kısmen işlemiştik.
Hani gözünüzden kaçtıysa diye hatırlatayım dedim.

Sevgiyle,
Baris

Adsız dedi ki...

Barış merhaba,

Okumuştum! Ben olaya ironik yaklaşmıştım!

Bugün hastayım, hatta dökülmekteyim bu da duyrulur ayrıca...

Sevgiler,
Özge