Merinos Halı Tahvil Halka Arzı

Merinos Halı tahvil halka arzı gerçekleştirmek üzere adımlar atmış ve 2 yıl vadeli 50 milyon TL nominal tutarlı değişken faize (bkz. libor nedir) sahip kağıtları 21-22 Haziran tarihlerinde toplanacak talep sonrasında satacakmış. Türkiye’de şirketler genellikle tahvil ihracına gitmezdi ama özellikle faiz oranlarının %9’un altına inmesiyle ve enflasyonun da %9 civarında seyretmesiyle deliye dönen yatırımcıların bu tahvile ilgi gösterebileceği bekleniyor.

Bu tahvillerin vereceği faiz miktarı henüz belli değil ama muhtemelen %12 civarında gerçekleşecektir. Merinos Halı 2010’un ilk çeyreğinde 90 milyon TL satış yaptığını, %24 kar marjına sahip olduğunu ve 22 milyon TL de kar ettiğini belirtiyor. Bir yandan “vay be, finansal olarak çok güçlü ve karlı bir şirketmiş” izlenimi veriyor ama diğer yandan da “madem finansal olarak o kadar güçlüsün, sadece bir çeyrekte 22 milyon kazanıyorsun, yıllık neredeyse 90 milyon TL eder bu, neden karını kullanmıyorsun da borçlanma yoluna gidiyorsun” şeklinde de sorular insanın aklına gelmiyor değil.

Borsadan korkan ama devletin verdiği %8,7’lik faizi de az bulan yatırımcı Merinos Halı’nın tahvillerden almalı mıdır yoksa almamalı mıdır? Bu sorunun cevabını öğrenmek için Ekonomi Türk 2 bloguna üye olmanız gerekiyor. Üye olmayıp kendi kendinize karar vermek istiyorsanız ve bazı sorularınız var ise merinostahvil@isyatirim.com.tr adresindeki arkadaşlara sorabilirsiniz.

Merinos Halı Tahvil Halka Arzı:
Altın Yorumları   
UNESCO Nedir   
Sosyalizm Nedir 
Forex Nedir   
iktisat Nedir 
Devlet Üniversiteleri

1 Yorum Var.:

Özkan D. dedi ki...

hocam ekonomiturk2'de henüz ilgili yazınız çıkmadı, merakla bekliyoruz.