En Iyi Yatırım Nedir?

Amerika’da $200 milyon doların üzerinde bir fon yönetmiş olmamdan dolayı olsa gerek bir çok kişi bana en iyi yatırım nedir sorusunu yöneltir. Bu sorunun cevabı sandığınızdan daha kolaydır. Bir insanın yapabileceği en iyi yatırım eğitimdir. Eğitimin başladığı yer ise ailedir. Hayatta başarılı ve mutlu bir insan olabilmeniz için çocukluktan itibaren dengeli bir aile hayatınız ve ruh sağlığınız olmalıdır. Bunun üzerine aileniz size bir de disiplinli olmayı, çok çalışmayı ve tasarruf etmeyi öğretmişse dünyaya göktaşı çarpmadıkça ve çok çok anormal bir durum olmadıkça sizin başarılı olmamanız mümkün değil.

En iyi yatırım eğitimdir ama her yatırımda olduğu gibi eğitimde de yatırım önce yapmak gerekir. 25 yaşına geldikten sonra kendinizi ne kadar eğitmeye çalışırsanız çalışın treni büyük ihtimalle kaçırmışsınız demektir ve harcayacağınız emeğin getirisi çocukluk yıllarınızda harcayacağınız emeğin getirisine kıyasla çok düşük olacaktır. Insanlar sizi değerlendirirken kullandıkları bir numaralı kriter akranlarınıza göre hangi seviyede olduğunuzdur. Pastadan büyük payı okulda sınıfını birincilikle bitirenle, ömrü boyunca çalışıp servet ve çevre yaratmış kişilerin çocukları kapar. Siz ortada bir yerlerdeyseniz yukarılara çıkmanız yaşınız ilerledikçe çok daha zorlaşacaktır.

O yüzden en iyi yatırım eğitimdir. Hayatın ilerleyen yıllarında ise tasarruf yapmak ve çevre oluşturmak en iyi yatırımdır. Buna da sonra değiniriz.

Finansal piyasalarda en iyi yatırım nedir diye soruyorsanız blog nedir başlıklı yazımızı okumanızı öneririm.

3 Yorum Var.:

SEİL dedi ki...

Amerika’da $200 milyon doların üzerinde bir fon yönetmiş olmamdan dolayı olsa gerek bir çok kişi bana en iyi yatırım nedir sorusunu yöneltir.

1-Amerika gibi hacimli bir piyasada 200 milyon dolarlık bir fon büyüklüğünü yöneltmek öyle abartılacak bir başarı örneği gerektirmez.

2-Türkish time hemde ekonomitürk bloğunuzdaki yapmış olduğunuz gelecekte gerçekleşmesi gereken öngörüleri görüpte bu öngörülerin gerçekleştiğini gördüğümde 200 milyon dolarlık fon değil daha hacimli büyük fonları niye yönetemediğinizi veya neden size teslim edilmediğini düşünmekteyip.

3-Ekonomitürk blogunda Roubini ile ilgili yapmış olduğunuz tespitin ve Felaket Tellalı ismini ne kadar hakettiğinizi belirten Borsa ve Roubini ilişkisini çok güzel bir noktadan tespit edip yakalamanız ne kadar başarılı ise günlerdir. Türk medyasının sizi görmezden gelmesinin haksızlığına vurgu yapmanızda o kadar başarısızlık örneğidir.

Bu kadar başarılı öngörüleri olan birisi olarak 200 milyon dolarlık bir fonu yöneltiğiniz için kendinizi başarılı bulup sonrada Avrupada Galatasaray'ın UEFA kupasını Türk Milli Takımının dünya üçünsü olması gibi başarıları fazlasıyla abrtıp sizin dünyadaki ekonomi sitelerine ve bloglarınıza manşet olan konuyu fazlaca abartılı yaparak günlerdir Manşette tutmanız arasında Türk medyası ve o kızdığınız zumredeki insanlardan bir farkınız olmadığını gösteriyor.

Sevgili İnan Doğan herşeyi fazlasıyla hakediyorsunuz başarılı öngörülerinizi takdir ettiğimi bilmenizi isterim fakat sizde bu kadar başarılı bir insanın hedeflerinin ne kadar büyük olabileceğini bizlere göstermenizi istiyorum.

Neden milyarlık fonları yöneten Türk yada dünya finansal piyasalarını öngörüleriyle yönlendiren Türk diye sizi manşetlerde görmeyelim.

SEİL dedi ki...

200 milyon dolar 1,50 kurla 300 milyon TL

Piyasa Değeri (USD) 21.021.450.460
Sermaye (TL) 4.200.000.000
Dolaş. Hisse Sayısı(Lot) 2.352.000.000

16/04/2010 Garanti Bankası 7,35 kapanış fiyatı ile dolaşımdaki hisselerin 40.816,327 lota denk gelir.

Garanti Bankasının dolaşımdaki hisselerinin 57/1 denk gelen bir paradır.

Türkiye borsası için bile çok küçük bir rakam

Hüseyin MEÇO dedi ki...

bir çin atasözü der ki,

bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek.
on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç ek.
yüzyıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir.

bir anı.
türktelekomda çalışırken amirimiz şöyle demişti.yüztane adam geliyor hiçbirisi istediğimiz gibi değil.türlü türlü insan var.adam eline tornavida,pense almamış teknik personel olacak.
hiçbir personel dışlanmadan ve bu personelden azami nasıl yararlanırım sorusuna cevap bulmadan başka personel talep hakkı olmadığından da yeni gelen personel sabırla hem iş ile hem arkadaş topluluğu ile bir güzel kaynaştırıl.çürük elmalar zaten sağlamlarla aynı sepette olmazlar derdi.