Türk Blog Sitesinin Uluslararası Büyük Başarısı

Hürriyet’e haber verin bu tür haberleri çok severler. Ekonomi Türk isimli Türk blog sitesi uluslararası büyük bir başarıya imza attı. Dün Ekonomi Türk Amerika’da lakabı “Dr. Felaket Tellalı” olan ama bunu “Dr. Realist” ya da “Dr. Gerçekçi” olarak değiştirmek isteyen Nouriel Roubini için hangi lakabın daha uygun olduğunu araştıran bir yazı yayınladı ve bu yazıda Roubini’nin popülerliğinin borsanın düşmesiyle arttığını, borsanın yükselmesiyle de azaldığını belirledi. Şöyle ki Roubini’nin popülerliğinde 1 puanlık artış borsanın S&P endeksinin 114 puan düşmesine karşılık geliyormuş. Son 1 yılda Roubini’nin popülerliği 4,5 puan azalmış, buna karşılık borsa endeksi de 500 puan yükselmiş. Bu sonuçlar Roubini için “Dr. Felaket Tellalı” lakabının daha doğru olduğunu açıkça gösteriyormus.

Ekonomi Türk’ün bu haberi Amerika’da önce orta boy bir site olan Pragmatic Capitalist sitesince anasayfadan okurlarına duyuruldu.

Bunun üzerinde çok geçmeden Amerika’nın en çok ziyaret edilen finans sitelerinden biri olan Business Insider bu konuda bir yazı yayınladı ve Ekonomi Türk Sitesini önce sayfaya taşıdı.

Bunların üzerinden çok geçmeden Ekonomi Türk’ün hikayesi Türklerin de çok yakından bildiği Yahoo Finance sitesi tarafından okurlarına duyuruldu.

Yahoo’nun ardından ise Amerika’da 450 bin üyeye sahip en büyük finans bloglarından biri olan Seeking Alpha hikayeyi ön sayfasına taşıyarak Ekonomi Türk sitesine binlerce ziyaretçinin gelmesine katkıda bulundu.

Seeking Alpha sitesinin ardından ise Çinli bir site olan China Gate, hikayeye anasayfasından link vererek Çinli finans okurlarını da Ekonomi Türk sitesine yönlendirdi.

En son olarak da yine büyük ve çok ziyaret edilen başka bir finans sitesi olan Abnormal Returns yine ön sayfadan en üstte Ekonomi Türk’ün haberini geçti.

Bu sitelerden başka sayısı 10 civarında olan başka irili ufaklı siteler ve twitter ve facebook'dan bir cok okuyucu da Ekonomi Türk sitesine bağlantı vererek Ekonomi Türk sitesinin ziyaretçi rekorları kırmasını sağladı. 2005 yılının sonundan beri faaliyette olan Ekonomi Türk sitesi şu sıralar “Ekonomi Türk: Ekonomide Hurafeler ve Gerçekler” isimli Türkçe bir kitapla ekonomi ve finansa ilgi duyan okurların karşısına Nisan ayı sonunda çıkacak. Türk ismini dünyanın dört bir tarafına duyurarak adımızı yücelten Ekonomi Türk sitesini bu başarısından ötürü kutluyoruz.

Not: Bu yazi yazildiktan kisa bir sure sonra Amerika'nin yine en buyuk finans bloglarindan biri olan The Big Picture Ekonomi Turk'un yazisini yayinlamak icin izin istedi.

27 Yorum Var.:

Emrah Korhan dedi ki...

Tebrik ederim.

Serkan dedi ki...

Inan Bey,

Tebrik ederim.

miglate dedi ki...

Mükemmel! Tebrik ederim.

Kadir dedi ki...

Tebrik ederim.

Fakat buradan şunu da çıkartabilirsiniz. Bu şekilde özgün içerik ile dünyanın sayılı bloglarına çıkabilirken, enflasyon nedir? deflasyon nedir? demografi nedir? gibi yazılar ile asla o sitelere çıkamazsınız.

Bu yüzden bence siz yine eskisi gibi yazılar yazsanız daha leziz olur.

Hoş yeni tarzdaki yazılarınız blogunuzun hitini arttırır ama internet camiasında her şey hit değildir.

Kubilay dedi ki...

tebrikler...

rdynk dedi ki...

tebrikler, gercekten iyi bir başarı :)

Hüseyin MEÇO dedi ki...

tebrikler.işte üstün zeka ve başarı.helal olsun usta.

emekli12 dedi ki...

Tebrik eder, başarılarınızın artarak devamını dilerim.
Gürcan Ravalı

MCO dedi ki...

tebrikler:)

Burak dedi ki...

son üç ayda popülariteniz %37 artmış fakat son ay %10 azalmış.
http://www.alexa.com/siteinfo/ekonomiturk.blogspot.com#trafficstats

jacks or better dedi ki...

Tebrikler İnan Hocam..

serhat dedi ki...

Yilin golu olmus bu. Supersiniz

Emin Tolga Akgoz dedi ki...

İşte viral pazarlama bu!

@Sandu

Alexa'nın ölçümleri, ancak ilk 50.000'deki siteler için bir gösterge kabul edilebiliyor. İlk 100.000'nin dışındaysan, onların ölçümlerindeki hatanın standart sapması bile senin tüm trafiğin kadar olabilir.

http://en.wikipedia.org/wiki/Alexa_Internet#Accuracy_of_ranking_by_the_Alexa_Toolbar

Editor dedi ki...

Kadir,

Turkce bu yazilardan cok daha kaliteli yazilar yazdim. Sene basinda buyume rakamlarini analiz ettigim yazi dizisini hatirlamiyor musun? Turkiye'deki butun ekonomistlerin neden yanlis buyume tahmini yaptigini soyledikten sonra tum Turkiye'de yapilan en yuksek buyume tahminini yaptim. Ardindan herkesin 6 ay sonra "Tuik rakamlarla oynuyor" diye sokaklara dokulecegini, Turkiye'nin ilk ceyrekte cift haneli buyuyecegini insanlar hala resesyon laflari ederken yazmadim mi?

O yazidan daha iyisini hic bir yerde bulamazsin. Amerika'da oyle bir durum olsa ve ben o yaziyi ingilizce yazmis olsam NY Times gazetesinin kapagina cikardim... Turkiye'de yazdim ne oldu? Hic bir sey.

Kaliteli yazi yazarak Amerika'da basarili olursun cunku insanlar kaliteden anlarlar, sana da hakkettigin destegi verirler. Turkiye'de ise bir kac hergele blogundan link vermeden yazi calmaya kalkar, medyadaki yazarlar yazilarindaki fikirleri calip kendi fikirleriymis diye satarlar, vs.vs.

Bence izledigimiz strateji Turkiye kosullarinda gayet basarili bir strateji. Benden blogda kaliteli Turkce yazi yazarak vaktimi bosa harcamami istemeyi birakin lutfen. Ilgilenenlere ucretli blogumuzu actik, gelsinler orada okusunlar, ogrenmek istedikleri konular varsa soru sorsunlar. Bundan daha fazlasini yapamam...

T'Pol dedi ki...

Süpeeer!

Kadir dedi ki...

İnan bey esasında doğru söylüyorsunuz.

http://eutrapelia.blogspot.com/2010/04/interesting-perspective.html

küçük bloglardan birisi de bu sanırım.

Editor dedi ki...

Benim gorebildigim su bloglar da link vermis:

http://wakingupinadumpster.blogspot.com/2010/04/nouriel-roubini-aka-dr.html

http://www.thereformedbroker.com/2010/04/14/nouriel-vs-the-sp-500-just-because/

http://news.tradersnarrative.com/


http://jessescrossroadscafe.blogspot.com/

http://seekingalpha.com/article/198820-profiting-from-nouriel-roubini

http://beforeitsnews.com/news/33003/Chart_Of_The_Day:_How_To_Profit_From_Nouriel_Roubini.html

http://seekingalpha.com/article/198823-could-nouriel-roubini-be-a-market-indicator

Link veren blog sayisi az degil yani. Ekonomi Turk 4 yildir yayinda disaridan 4 yilda link veren Turk site sayisi 71. Ingilizce yazdigimiz bir yaziya aldigimiz linklerin sayisina bir de bakin.

Bundan sonraki yazimizin basligi "Link Nedir? Link Vermek Neye Yarar" olacak galiba :)

SEİL dedi ki...

İnan Doğan

İnsanlar neler kaçırdıklarının farkında değil,

Türkiye'de hafta sonları borsa dergileri çıkıyor 4 haftalık borsa dergisi ücreti kadar bir ücret ödenerek 12 dolar karşılığında sizin bigi ve görüşlerinizi almak varken ve sizin görüşlerinizi degerlendiremiyorlarsa piyasalarda neden para kaybettiklerini hiç sorgulamasınlar.

SEİL dedi ki...

Piyasa oyuncularını yüreklendiren ve piyasaları ralliye getiren olguya dikkat ederseniz.

Piyasa ne zaman yükselmeye başladı 1 çeyrek rakamları çift haneli büyüme olasılığının konuşulduğu günlerde ve geçen günlerde bu olasılık artık gerçekleşebilirliğe kaydığı için borsalar 48000-60000 seviyelere çıktı.

Piyasadan önce bu görüşleri Ekonomitürk blogunu takip edenler daha önce ulaştı.

Sevgili Editörü fazla tebrik etmeyin kardeşim yahu ne olur ne olmaz birileri görüp elimizden kaçırabilirler.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

sayın editör,

ingilizce mi düşünüyorsunuz türkçe mi.

Editor dedi ki...

Yazimiza Hindistan'da yayinlanan bir para dergisi de link vermis. Dunyanin dort bir tarafindan ziyaretciler sitemize akin ediyorlar:

http://www.moneylife.in/article/4783.html

Hepinize tesekkur ederim.

Huseyin Bey,
Yazdiklarimi anliyorsaniz turkce dusunuyorum demektir, yazdiklarim anlasilmiyorsa Allah bilir ne dusunuyorumdur :)

Hüseyin MEÇO dedi ki...

sayın editör,

beğenilmek güzel birşey.devamını dilerim.
kızmayınız lütfen.sadece sizi tanımak istedim.

türk kökenli almanya ve ingiltere doğumlu arkadaşlarım var.onlara zamanında sormuşum.hangi dilde düşünüyorsunuz diye.şöyle cevap vermişlerdi; normal durumlarda yabancı dilde düşündüklerini dar zamanda türkçe düşündüklerini söylemişlerdi.
yine yabancı dil ile düşündüklerinde bir çok şeyi daha az kelimeler ile düşündüklerini söylemişlerdi.zaman kazanıyorlardı.
sizde abd de yaşıyorsunuz.hani bazı düşünceleriniz ingilizce olabilir.alıştığınız birşeydirde
ingilizce düşünebilirsinizde bunda da bir şey yok.hani olmadık yerde türkçe düşünüp ingilizce cevap vermek zor olur.düşüncem ilginç mi.

başarılarınızın devamını dilerim.

night dedi ki...

İnanılmaz bir başarı kutlarım.
Eminim çalışmalarınızın karşılığını almaya devam edersiniz.

Editor dedi ki...

Barry de link vermis:

http://www.ritholtz.com/blog/

Levent Soner dedi ki...

Tebrik ederim. Büyüme ile ilgili yazılarınız da oldukça iyiydi.

ya/sin dedi ki...

tebrikler

Kadir dedi ki...

http://www.jimletourneau.com/2010/04/roubini-fame-spike/