Hedge Fon Nedir, Hedge Fonlar Nasıl Çalışır?

Hedge fon nedir, nasıl çalışır diye merak ediyorsanız Wall Street Journal’da yakın zamanda insider trading suçundan (definition of insider trading) dolayı mahkemeye çıkacak olan hedge fon yöneticisi milyarder Raj Rajaratnam’ın hikayesini okuyabilirsiniz. Hedge fonun tanimi, ne tur yatirim yaptiklari, ne tur kurallara tabi olduklari konusunda detayli bilgi icin asagidaki yazilari okuyabilirsiniz. Linklerin altinda ise Raj Rajaratnam'in hikayesi var.

What is Insider Trading Anomaly
Recent Academic Studies on Insider Trading
Insider Trading in Netherlands
Insider Trading Returns
Definition of Insider Trading
Is Insider Trading Legal?
How Insiders Use Private Information and Don’t Get Caught?
SEC Regulation on Insider Trading: Section 10b

Kısaca özetlemek gerekirse kafasi calisan ve üç kuruşa köpek gibi çalışacak adamları işe alan Needham fonunda çalışmaya başlıyor ve 6 senede fonun zirvesine çıkıyor. Kullandığı yöntem ise çok çalışmak ve diğer analistlerin sahip olmadığı bilgilere ulaşmak. Yazıyı okumak için buraya tıklayın ve karşınıza çıkan sayfadaki ilk linki takip edin. Wall Street Journal paralı olmasına rağmen Google News’ten yapılan aramalarda yazıların tamamının ücretsiz görüntülenmesine izin veriyor. Yazıda benim en çok hoşuma giden kısım ise şurası:

At Galleon, Mr. Rajaratnam took his fondness for pranks and dares to a new level. When executives from stun-gun maker Taser International Inc. came to make an investment pitch around 2005, Mr. Rajaratnam offered $5,000 to anyone who'd agree to be shocked. Employees gathered around as two people propped up trader Keryn Limmer at the elbows and another person fired the weapon. Ms. Limmer's legs buckled beneath her from the shock. Ms. Limmer declined to comment.

Arbitraj Nedir    Broker Nedir    Altın Yorumları    Portföy Nedir    Petrol Fiyatları    Nükleer Santraller

That same year, employees arrived at Galleon's morning meeting to a surprise: In the conference room was a dwarf whom Mr. Rajaratnam introduced as an analyst hired to cover "small-cap" stocks. He was, in fact, an actor hired for an April Fool's Day gag.

Bu yazi Ekonomi Turk blogunda Hedge Fon konusunda yazilmistir.

0 Yorum Var.: