Teknoloji Haberleri 2010

Teknoloji haberleri 2010 yazımda teknoloji kullanımıyla ilgili özellikle Türklerin ilgisini çekecek bir örnek vereceğim. Başarı ve rekabet edebilmenin sırlarından bir tanesi de teknolojiye yatırım yapmaktır. Iş hayatı üzerine oldukça sade ama etkili yazılar yazan Uğur Ozmen Beckenbauer isimli savunma oyuncusunun nasıl olup da kimseden çalım yemediğini şu güzel örnekle anlatıyor:
Rakip oyuncuları filme çektirip izlediği öğreniliyor. Şimdiki gibi küçük el kameralarının olmadığı bir dönem. CD’yi takıp TV ekranından da seyredilmiyor… Birilerini tutup rakip oyuncuyu filme çektireceksin. Evinde film seyretmek için makaralı bir makinen ve perden de olmalı… Öylesine külfetli bir iş aslında…
Futbol ile hemen hiç ilgim yok. Bu yazının aklımda kalmasının nedeni, Beckenbauer’in mesleğine olan saygısı… Profesyonellik anlayışı… Olağanüstü yeteneğine güvenmemesi… Üzerine daha fazla çalışması… Hep daha iyiye yönelmesi
Teknoloji nedir sorusuna bir kez daha cevap verelim, teknoloji sunduğunuz ürünü rakiplerinizden daha kaliteli ve/veya ucuza sunmak için geliştirdiğiniz yöntemlere denir.

1 Yorum Var.:

Hüseyin MEÇO dedi ki...

teknoloji ile türktelekomda tanıştım.

önce kanada sonra italyan fransa,alman ve amerikan.teknoloji hepsinde aynı.bizde teknolji ise şöyle bilinir.

sistemli bir parça düşünün mühendisleriniz içini kesinlikle kurcalamayın der.eskiyen parça yenisi ile değiştiril iş biter.teknolojiyi öğrenmiş oluruz.

eskiyen parçalar depolarda öylece durur daha sonra hurda olur.

ihtisas servislerin birinde yer bulduktan sonra eskiyen parçalardan en az üçtanesinden niye bir tane yapılamaz diye düşündüm.önce gizlice bu malzemeleri ayırmaya içinde ne var anlamaya çalıştım.

örneğin tanesi 500 abd doları olan bir malzeme.

eloğlu o malzemeyi çalışır duruma getirdikten sonra...bu malzemeyi.. ya açıp bakarlarsa endişesi yaşar.bu malzemenin içine gereksiz o kadar parça ilave ederki..yay koyar,led koyar.sensör koyar.plastik malzeme koyar,icabında diyafram ilave eder v.s v.s.bu basit malzeme açıldığında kafaların karışmasını ister.bu yaptığı malzeme çalıştıktan sonra teknisyenlerinin önüne atarlar kafalarının karıştığına inanırlarlarsa teknoloji diye piyasalara sürerler
birde aralara çok iyi yapıştırıcı kullanırlar parça bütün izlenimi versin diye.bizde yeriz.

geçmişte değişik ebat ve boyda böyle malzemeleri 10 tl gibi küçük masraflarla tamir edip çalıştırmıştım.

hemde içindeki gereksiz malzemeleri atarak.

çok işe yaramıştım.çok.

şimdi istihdam fazlası personel olarak istanbul üniversitesinde
çalışıyorum.teknolojiden çok fazla uzağım.