Yeni Bloga Bedava Üyelik

Yeni blogumuzda bayağı bir yerimiz var, bazı arkadaşlar da “adam gibi analiz göremiyoruz” diye şikayette bulunuyorlar. Ben de bu konudan muzdarip arkadaşlara bir çözüm önerisi sunmaya karar verdim. Neticede bizim bloga harcadığımız zamanın ne üye olmayan ne de reklamcılar gözünde çok bir değeri yok, ben bu değerin sıfır olduğunu varsayarak şu öneriyi getiriyorum.

Isteyen arkadaşlar blogumuza ücretsiz üye olabileceklerdir. Ama bunun karşılığında sizden değeri sıfır olan blog yazarlığı yapmanızı bekliyorum. Haftada benim belirleyeceğim konularda her biri 250 kelimeden oluşan 3 yazı yazmayı taahhüt eden arkadaşları Ekonomik Türk 2 bloguna ücretsiz/bedava üye yapacağım. Yazılacak yazılar bir çeşit ev ödevi olan “maliye politikası nedir?”, “çapraz kur nedir”, “altın fonu nedir”, “demokrasi nedir” nedir gibi wikipedia’da kolayca cevabını bulacağınız konular olacak. Yazı başlıklarını ve konularını ben size önceden bildireceğim, yani bir çeşit ödev yapıyor olacaksınız. Blog yazısı yazmak için harcanan vaktin değeri sıfır olduğu için bu teklifin size maliyeti de “sıfır” olacaktır.

Diğer bir alternatif ise kendinize ait bir blogunuz var ise ve bu blogda her hafta dört yeni yazı yazıp, her yazıdan bizim başlığında “nedir” kelimesi geçen dört yazımıza link verirseniz de yeni blogumuza aynı mantıkla ücretsiz üye olabilirsiniz.

Parası olmayıp da vakti değersiz olan arkadaşlar bu fırsattan yararlanmak için bana email atabilirler. Ilk haftanın sonunda yeni bloga erişebilmeniz için davetiye göndereceğim. Unutmayın her hafta 3-4 yazı yazmanızı bekliyoruz, sadece bir hafta değil. (iktisat nedir)

Ucuncu bir alternatif ise bloga reklam veren bir kisi veya kurum bulmaniz halinde blogumuza ucretsiz uye olabileceksiniz. Anlayacaginiz, ya benim sirtimdan bir miktar yuku devralarak bloga ucretsiz uye olabilirsiniz, ya disaridan bize link vererek Google'dan gelen ziyaretcilerin sayisinin artmasi ile google gelirlerinin artmasina katkida bulunmakla ucretsiz uye olabilirsiniz, ya da direkt reklam veren bir kisi ya da kurum bularak bloga ucretsiz uye olabilirsiniz.

Bu konularla alakasız şu yazılara da ben link vereyim ki blogumuzu ziyaret edenlerin sayısı artsın, insanların kolunu kıvırarak zorla üye yapmak veya reklamlarla bunaltmak zorunda kalmayalım:

Fraktallar
Fraktal nedir?
Çernobil Faciası
Türev Konu Anlatımı: Türev Nedir
Nükleer Kirlilik
Nükleer Santraller
Nükleer Enerjinin Zararları
Gönüllü Çevreci Kuruluşlar
GSYH, CPI ve GSYH Deflatoru
Borsa Yorumları
Altın Yorumları
Borsa nedir?
Borsa nasıl oynanır
Hisse Yorumları
Ekonomi nedir

Not: Yazar olarak katilmak isteyen arkadaslar icin kontenjanimiz kisitlidir, once gelenlere oncelik verecegiz.

10 Yorum Var.:

protesto dedi ki...

ne yazikki blogunuz eski kalitesinden cok uzakta. bu yaziniz da sandiginiz kadar komik degil malesef.

Editor dedi ki...

Espri yapmiyorum, teklifim ciddidir. 26 haftada yazilacak 78 tane yazidan elde edecegimiz senelik reklam geliri $12'in altindadir. Ancak blogun ziyaretci sayisini 10 bin gibi bir rakama cikarirsak reklamlardan elde edecegimiz getiri bloga kaliteli bir icerik icin harcayacagimiz emegi telafi edebilir. Onun icin de disaridan burada yazilan yazilara mumkun oldugunca cok link alip Google aramalarindan gelen ziyaretcilerin sayisini arttirmaya calisiyoruz.

Yorumunuz icin tesekkur ederim.

tekeli71 dedi ki...

Tegv'e bağış yapana yatırım önerileri sunmak,bir ayrıcalıktı ve büyük ilgi uyandırmıştı.Okuyucu gözüyle takdir toplamıştınız,blogunuza ilgi daha fazla ve yorumlar oldukca yoğundu. malesef böyle yararlı bir yardım kampanyasını iptal ettiniz.
Ben yine de Tegv'yardım etmeye devam ediyorum, edeceğimde.
Ayda 2 Dolar ne işinize yarayacak onuda hala anlamış değilim.
Zaten piyaslara yeterince hakimsiniz,bilginizle,emeğinizle büyük kazançlar sağlıyorsunuzdur.
Sizden ricam ,yatırım önerilerini sadece bağış yapanlara vermenizdir.

Editor dedi ki...

Senol Bey,

TEGV kendisine yapilan yardimlarin %80'ini hedefledigi kitleye yardim yapiyor, %20'si yonetim giderleri olarak heba oluyor. Biz burada topladigimiz paralari su amaclar icin kullanacagiz:

1. Mahkeme ve avukat masraflari
2. Sitenin teknik masraflari
3. Kitap yayinlama ve bastirma masraflari
4. Siteye kalici tam zamanli calisacak eleman alinmasi
5. Bir kac ogrenciye borc (karsilikli burs) verilmesi

Sitenin kendi gelirleriyle ayakta durmasini saglamaya, hatta gelir yaratan ve cok daha hizli buyuyen bir yapiya kavusmasini saglamaya calisiyoruz. Biz buradaki faaliyetlerimizle bir deger yaratamiyorsak cebimizden para harcayip tuketim yapmamizin dogru oldugunu zannetmiyorum. Zaman degersiz degildir.

Son olarak kimseye yatirim onerisi yapmiyoruz. Biz piyasalara iliskin yorumlarimizi ve kendi fonlarimizla hangi hisseleri aldigimizi soyluyoruz. Bu yatirim onerisi degil, bilgilendirmedir. Yanlis anlasilma olmasin.

çağatay dedi ki...

Sn. Editör
Belki farkında değilsiniz ancak Şenol beyin endişelerini tüm eski okurlar paylaşıyor.Sizin maddeler halinde sıraladığınız giderlere ait kalemlerin finansmanı hakkında daha önce ayrıntılı bilgi verseydiniz soru işaretlerini bir nebze olsun giderebilirdiniz.Oysa siz yola çıkarken sadece kitap ve avukat masraflarından bahsetmiştiniz ki bunlar bile birçokları için oluşan antipatiyi dağıtmaya yeterli gerekçeler değil.Şimdi ise eleştiriler yoğunlaşınca 4. ve 5. maddelere burs ve personel giderlerini ekliyorsunuz.Oysa en başından öncelikli olarak burs ve personel tedarikini belirterek finans yaratmaya çalışsaydınız daha inandırıcı olabilirdi.

Müdavimlerin aklındaki diğer bir soru işareti ise bilkent mezunu dr. ünvanlı ABD de yaşayan birinin bu altyapıyı finans olarak çok daha pozitif realize edebilecek imkanlara sahipken vaktinin ve enerjisinin hatırı sayılır bir kısmını neden blog olayı gibi bir meçhule yönlendirdiğidir.

Yine de sitenin kurumsallaşması açısından gelir getirici faaliyetleri desteklemek projeye katkı yapmak adına önemli.

Editor dedi ki...

Cagatay,

Emegin karsiligini bir parca almak neden antipati yaratiyor cok anlamis degilim. Benzer bir antipatiyi de "reklam" yapmak yaratiyor seklinde yorumlar da geldi.

Acikca belirteyim, bunlar bende hic antipati yaratmiyor. Ben de antipati yaratan durum kaynaklarin israfidir. O yuzden de kendi basina ayakta duramayacak bir websitesine cok fazla zaman harcamamak gerektigini dusunuyorum. Haa, websitesi ve kitap basarili olur ve buradan elle tutulur bir gelir elde eder isek (ki bu konuda cok optimist oldugumuz soylenemez) o zaman elde edecegimiz gelirleri websitesinin kurumsallasmasina ve bir kac ogrenciye borc para (karsilikli burs) verilmesine harcamayi dusunuyoruz ama bunlar simdilik hayalden oteye gitmiyor.

Bunun haricinde neden vaktimi ve enerjimi bu konulara harciyorum da parami harcamiyorum diye soruyorsunuz galiba. Parayi herkes harcayabilir ama benim sahip oldugum dunyaya bakis acisina benden baska kimse sahip degil. Buradan insanlara cok calismalarini tutumlu olmalarini soyleyerek bir kac kisinin hayatini degistirmeye calisiyorum.

Yazi yazmanin bana diger bir faydasi ise benim yeteneklerimi (ve eksikliklerimi) gozler onune sermesidir. Mesela 2010 buyume rakamlarina yonelik tahminime 6 ay sonra baktigimiz zaman sonuc ne olursa olsun benim faydama olacaktir. Hata yaptiysam hatalarimdan ders alacagim, isabetli tahmin yaptiysam bu benim kredibilitemi (namimi) arttiracaktir.

Serkan dedi ki...

Editor Bey,

Vaktinizi bize ayirdiginiz, bilgilerinizi bizimle paylasarak ufkumuzu genislettiginiz icin tesekkur ediyorum. 12 USD gibi bir ucrete tenezzul etmeyeceginizi ve bunu bahsettiginiz bana mantikli ve guzel gelen harcamalarinizda kullanacaginizi dusunuyorum. Ayrica kitabinizi da sabirsizlikla bekliyorum eger fiyati makul seviyelerde olursa sadece kendime degil size destek olmak adina tanidigim insanlara da almayi dusunuyorum.

Editor dedi ki...

Serkan,

Burada daha once Amerika'da yeni mezun doktorali bir kisinin senede $100,000 para kazandigindan bahsettim. Bir insanin senede 2000 saat calistigini goz onune alirsan saatlik ucretin ne kadar oldugunu hesaplayabilirsin. Bu da yeni mezun bir kisi icin.

Simdi bizim bir yaziya ortalama 1-2 saat harcadigimizi dusunursen blogda yazdigimiz bir yazinin ortalama gelirinin $1'in cok cok altinda oldugu bilgisine sahipsen bu isi para icin yapip yapmadigimizi cozebilirsiniz.

Ayni durum kitap icin de gecerli. Harcadigimiz zamana degmesi icin kitabin 10 baski falan yapmasi gerek ki bu Turkiye kosullarinda ekonomi gibi bir konuda cok olasi degil.

Sevdigimiz icin, insanlara faydamiz olmasi icin yapiyoruz.

Kitabin fiyati zannedersem 10 lira olacak, 15 lirayi ise gececegini zannetmiyorum. O konuda da makul seviyelerde tutmaya calistik rakami.

Kadir dedi ki...

Bu kitap sizin kitabınız mı EkonomiX'in yani fırduman'ın kitabı mı ben hala karıştırıyorum.

Esasında siz bir akşam yemegi düzenleseniz 30liralık yemege 100 lira isteseniz çok daha fazla para toplanır emin olun.

Entelektuel.com için her hafta 4 yazı yazacak birisi olursa ben de onu istedigi yere abone yapabilirim...

veterantrader dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.