Futbolda Lig Formatının Değiştirilmesi

Turkishtime’ın mart sayısında yine birbirinden ilginç üç yazı yazdım (ne kadar alçakgönüllüyüm değil mi?), gidin okuyun. Bu yazıda futbolda lig formatının değiştirilmesi üzerine yazdığım yazıdan bahsedeceğim, hatta ben bahsetmeyeyim, siz gidin yazıyı okuyun, sonra da ben bu yazıyı yazdıktan 10 gün sonra başka bir blogda yazılmış olan şu yazıyı okuyun:

“The biggest European football clubs would do well to emulate the NFL, for example. Who wouldn't love to see a 20-24 game a year plus playoff system instead of the fractured Wedensday hotchpotch which constitutes the European Champions League. I'd have the following divisions:

Northern: Liverpool, Chelsea, Man U, Arsenal, Rangers, Celtic,

Central: Bayern, Shalke 04, Hamburg, Dynamo Kiev, Sparta Prague, Stuttgart, Ajax

Western: Barca, Real Madrid, Valencia, Porto, Benfica, Lyon, Marseille

Southern: Milan, Inter, Juventus, Roma, Galatasaray, Olympiacos

OK so you can argue about which are the right clubs to break away from their national leagues (though the British cohort is obvious), but once settled each teams would play home/away within their league and another dozen or so from the other pools to make up the 24 games, followed by an 8 or 10 team playoff. I can't think of a more globally marketable sporting product. “

Bu yazı benim Türkiye için dediklerimi tüm Avrupa için söylüyor. Ben her sene Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor arasında altışar lig maçı ve 7 maçlık seriden oluşan dörtlü playoff seyretmek istiyorum. Bana ne Konyaspor Denizlispor maçından. Böyle bir formata geçsinler ben de Digitürk’e abone olayım.

Futbolda lig formatinin degistirilmesi konusuyla alakasiz yazilara asagidan ulasabilirsiniz:
Borsa Yorumları
Altın Yorumları
Borsa nedir?
Borsa nasıl oynanır
Hisse Yorumları
Ekonomi nedir
Fraktallar
Fraktal nedir?
Çernobil Faciası
Türev Konu Anlatımı: Türev Nedir
Iktisat nedir
Nükleer Kirlilik
Nükleer Santraller
Nükleer Enerjinin Zararları
Gönüllü Çevreci Kuruluşlar
GSYH, CPI ve GSYH Deflatoru

0 Yorum Var.: