Turk Futbolu ve Digiturk

Gecen hafta digiturk tarafindan internet uzerinden pazarlanan LigTV'ye bir aylik uye oldum. Daha onceki senelerde turkishsoccer.tv ve ipworldtv siteleri tarafindan $30'a satilan bu hizmeti Digiturk'ten $15.95'e satin aldim. Goruntu kalitesi gayet iyi ancak seyrettigim maclarin kalitesini hic begenmedim. Once taraftari oldugum Galatasaray'dan baslayalim: Denizlispor ile sanki mahalle maci oynadilar, onceki iki sene oldukca iyi olan defans cok kotu idi. Yildiz futbolcu diye bahsedilen Arda yeni transfer Inamoto'nun isabetli attigi uzun paslari ayaginda ezmesini gayet iyi beceren ikinci sinif futbolcu huvviyetinde idi. Gorunen o ki basinin iki hafta sisirmesiyle 19 yasindaki cocuk kendini Ronaldinho sanmaya baslamis. Takimin geri kalan kismi da gayet kotuydu. Neticede Galatasaray'dan bu sene bir sey beklemeyin derim, ancak diger takimlar daha kotu olursa bir yerlere gelebilirler. Bordeaux macindan alinan 1 puan bence buyuk basari, nedense Turk milleti bunu buyuk basarisizlik olarak goruyor ve teknik direktor Gerets'in gonderilecegini dusunuyor. Galatasaray grubunda ucuncu olup UEFA kupasina katilabilirse bence buyuk basari ve bu durumda futbolculara prim dagitilmasi gerekir.

Sindirella Hikayesi  Tahvil Nedir  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Çernobil Faciası  Türev Konu Anlatımı

Ikinci olarak Fenerbahce'den bahsedelim. Cok futbolculari degisti ama 3 senedir devam eden defans problemleri hala cozulememis. Turkiye'de zaten oyle cok ahim sahim bir defansa ihtiyaciniz yok, ozellikle hucum gucunuz cok fazla ise. Bence Fenerbahce bu senenin sampiyonu olur, iyi oldugundan degil, kotunun iyisi oldugundan. Avrupa'da cok birsey beklemeyin, adi sani duyulmamis takimlari eleyebilir ama biraz disli bir takimla karsilasirsa hemen elenecektir. UEFA kupasinda ceyrek finale cikmayi becerebilirse tum futbolculara devlet madalyasi verilmeli diye dusunuyorum.

Besiktas cok oyuncu almis ama defanslari Fenerbahceden bile daha zayif. Gol atmasini biraz bilen futbolculara karsi oynasalar Trabzon'dan en az 5 yerlerdi. Trabzon da oyle iyi bir takim degil. Kimse dogru durust futbol oynamasini beceremiyor. Iki takim da UEFA kupasindan erken eleneceklerdir.

Turk futbolunun yetistirdigi en iyi futbolcular bu takimlarda olduklarindan milli takimdan da cok bir sey beklenmemesi gerektigini dusunuyorum. Su an mucadele ettigimiz Avrupa Sampiyonasi elemelerini gecebilecegimizi dusunmuyorum.

Kendi gozlerimle maclari izlemesem gazetelerin doldurusuna gelip Turkiye'de futbolun yuksek bir seviyede oynandigini dusunmeye baslayacagim. Yok Galatasaray kolay kura cekmis de, yok Fenerbahce UEFA'da finali hedefliyormus da. Adamlar ekonomiden anlamadiklari gibi futboldan da anlamiyorlar. Nedense basin ekonominin gidisi hakkinda karamsar, futbolun gidisi konusunda ise iyimser. Biz ise gordugumuzu soyluyoruz ve durum basinin yazdiginin tam tersi gibi gorunuyor. Allahtan futbolda skor denen bir kavram var, subjektif bir oyun olsa (boks veya jimnastik gibi mesela) her mactan sonra hakemler hakkimizi yedi diye manset gecerlerdi.

Futbol yazarlari icin ise tek bir sozum var: snake oil salesmen.

0 Yorum Var.: