Anladığım kadarıyla Güngör Uras ile benzer felsefeye sahip Marmara Üniversitesi hocalarından Alkan Soyak kitap hakkında bir tanıtım yazısı yayınlamış. Bu yazıyı okursanız Güngör Uras “köprüye, yabancı sermayeye ve TV’ye hayır” dediğini görürsünüz. Kullandığı mantık da “planlayarak bu işleri yapsaydık çok daha başarılı olurduk” yaklaşımıdır. Çoğunluğu komünist (bkz. komunizm nedir) veya sosyalist olan Türk halkı da dediğimiz gibi bu söylemlere prim verir. (Bu arada Türk halkına sosyalist olduklarını söyleseniz kendilerine küfür ettiğinizi düşünüp, değnekle sizi kovalarlar. Adamlar sosyalizmin ne demek olduğunu bilmedikleri gibi kendilerinin de sosyalist olduğunu bilmezler. Kendini sağ parti olarak tanıtan AKP bile ekonomi politikaları bakımından sosyalistler gibi davranır, memur ve emekli maaşlarını eşitlemeye, sağlık hizmetlerini bedava vermeye çabalar durur; bu hizmetlerin finansmanını sağlamak için de habire vergileri arttırıp durur. Bunlar sosyalizmin işaretleridir)
Güngör Uras’ın kitabını alın, okuyun ve savunmamanız (yanlış) fikirlerin neler olduğunu öğrenin. Biz de “Ekonomide Hurafeler ve Gerçekler” isimli bir kitap piyasaya çıkarıyoruz ve bu kitapta en fazla eleştirdiğimiz yazarların başında Güngör Uras geliyor. Güngör Uras’ın yazıları ve savunduğu fikirler bugün ciddi iktisatçılar tarafından tartışılması bırakılmış, özellikle planlamacı Rus ve Çin devletlerinin iflas edip kapitalizme yönelmelerinden sonra da halk arasında da hakimiyetini yitirmeye başlamış fikirlerdir. Tek bir kitap alacak kadar paranız varsa Güngör Uras’ın yeni kitabı “Bak Ben Sana Anlatayım”ı değil, bizim kitabı alın, paranız varsa her iki kitabı da alın. Çoğu zaman insanlar yanlışlara bakarak çok daha çabuk öğrenir.
Bu yaziyla alakasiz not: Wind Energy Turkey blogu sitemize yazi basliklarini kullanarak link vermis, tesekkur ediyoruz.
2 Yorum Var.:
Sn editör;
alkan hoca küreselleşme ile alakalı olarak bu kelimenin günümüzde çok klişe edildiğini, haddini aşan anlamlar yüklendiğini belirterek, küreselleşmeyle alakalı eleştirileri ''tavır alışın özünde değişime direnç göstermek, onun dışında kalmak değil, değişimin biçtiği rolü kabullenmemek yatıyor'' şeklinde değerlendiriyor. Devamı ''http://mimoza.marmara.edu.tr/~asoyak/kureselkitap.htm''adresinde.
alkan hocayı ve sizi yakından takip eden biri olarak belirtmeliyim ki bu söylem sizin görüşleriniz ile de örtüşmesine rağmen hocanın devletçi ekonomi yaklaşımında olduğunu tahmin ettiğinizi belirtiyorsunuz. Bir iktisatçı olarak aynı dili konuştuğunuz bir akademisyeni belli saplantılara bağlı kalarak nasıl yanlış yorumluyorsunuz anlamak mümkün değil. Kaldı ki teknoloji iktisadı konusunda ülkenin önde gelen akademisyenlerinden olan alkan hoca ve sizin yakından tanıdığınız murat hocanın iktisadi söylemleri belli dogmalara bağlı kalmayıp esneklik içeren farklı görüşlere de sempati ile bakabilen sorgulayıcı bir tarzı kabullenmektedir.
Sanırım bu yazıda hoca hakkındaki yanlış önyargınızda, hocanın güngör urasla ilgili sizin paylaşmadığınız düşünceleri belirleyici olmuş.
Ulus gazetesinde yazdigi bir iki yaziyi da okudum. Turkiye'nin kurallara uyarak teknolojide bir yere varamayacagini soyluyor. Cok gercekci bir yaklasim degil dogrusu (felsefe olarak da hic katilmadigim bir felsefedir), vakit bulabilirsem ileriki gunlerde diger yazilarina bir miktar vakit ayirmayi planliyorum. Neticede Gungor Uras'tan cok daha saglam bir iktisatci oldugu bariz de, bakalim fikirleri Ekonomi Turk testinde nasil bir sonuc verecek?
Yorum Gönder