MSGH: Milliyetçi Sosyalist Gençlik Hareketi

Saka sandim once, ama gercekmis: MSGH, yani "Milliyetçi Sosyalist Gençlik Hareketi". Surada facebook gruplari, surada da eksi sozluk yorumlari.

Zamaninda cografyanin bile "milli"si okutulurdu okullarda (belki hala oyledir) sasirmamak lazim. Milli Matematik yoktu, universite sinavinda ortalama dort net cikartamayan gencligin matematigi mi olurmus.

Neymis adi? Tekrar yazalim: Milliyetçi Sosyalist Gençlik Hareketi. Bunun ingilizcesi: National-Socialist Youth Movement. Bu biraz tanidik geldi. Almancaya cevirelim bir de: Nationalsozialistische Jugendbewegung. Evet, biz bunlara asinayiz.

Altın Yorumları    UNESCO Nedir    Sosyalizm Nedir  Forex Nedir    Fraktallar  Altın Oran Nedir

Grubun description kisminda su not var: "her türlü ırkçılık, dincilik, kapitalist politikaları mazur gören her türlü ideoloji; bu ideolojinin tam karşıtlarıdır..." Wikipedia'da Nazi'lerin programinda da "strictly folkic party fighting against all reactionary efforts, clerical, feudal and capitalistic privileges" diyor. Rastlanti mi? Hayir, degil kesinlikle.

Iliklere isleyen millyetci cendereden bu tarz urunler cikmasi surpriz degil. Swastika'lari yok henuz. Muhtemelen Ataturk portrelerini kullanacaklar sembol olarak. Daha henuz 25 maddeli program hazirlamamislar sanirim. Bir tercuman bulup onu da kopyalasinlar surdan.

Ekonomi alaninda zaten bu maddelerden cogu bilfiil isler durumdadir. Cogunun da sempatizani coktur. Mesela karlarin esit sekilde bolusulmesi, sirketlerin devletlestirilmesi, borc-faiz koleligine son verilmesi, butun yaslilara refah devleti, saglikli bir orta sinif yaratilmasi, toprak reformu, her Alman evladina devlet eliyle yuksek ogrenim, ulusal saglik plani, cocuk isciliginin yasaklanmasi. Neden yaziyorum bunlari? Bunlari harfiyyen savunanlar var da, once dusunsunler kimlerle ayni safta yer adiklarini.

Ha unutmadan, 9. maddede her yurttasin esit haklara sahip oldugu 24. maddede de din ozgurlugu yazar. Bunlar da secimle iktidara gelmislerdir, demokrasi anlayisi secimlerden ibaret olanlar bunu da dusunsun.