Nouriel Roubini'den Piyasalari Sarsacak Hareketler

Nouriel Roubini'den Turkishtime'daki kosemde cok bahsettim. Dow Jones endeksi 8300 civarinda iken "Bu yükseliş ayı piyasası yükselişi, borsa Mart ayındaki seviyesinin de altına gerileyecek” şeklinde Nostradamus’a taş çıkartacak kehanetlerde bulunurken yakalamıştım kendisini. Kendisi hakkında dergide şu satırları yazmıştım:

Liderlik Nedir?   Küresel ısınma Nedir  Komünist Nedir  Komünizm nedir?  Kapitalizm Kapitalist nedir

“Roubini en son Dow Jones endeksi 7000’e doğru yükselirken bu yükselişin geçici olduğunu ve borsanın 6400’ün altına düşeceği tahmininde bulundu. Endeks 8000’i geçerken de bu tahminini tekrarladı. Bugün endeks 8300 ve önümüzdeki aylarda Roubini’nin kahin mi yoksa sürekli karamsar tahminler yapan bozuk bir saat mi olduğunu Dow Jones endeksinin seyri gösterecek.”

Sindirella Hikayesi  Tahvil Nedir  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Çernobil Faciası  Türev Konu Anlatımı  Demokrasi Nedir    Yatırım Fonları

Maksat 3-4 ay sonra yazacağım yazının temellerini atmaktı tabii ki. Tam o sıralarda da Roubini bizim medyada “KAHIN” olarak boy gösteriyor, her gazetede kocaman bir resmi yer aliyordu. Ben Roubini’nin bu tahminlerine ne olduğunu söylemeyeceğim, bilmiyorsanız zaten bu blogu boşuna okumayın. Ama size medyadaki ciddi pozlu resimlerinin yerini neyin aldığını söyleyeceğim. Aşağıdaki resimler. Bunlar tam da küresel piyasaları şoka sokacak, dalgalanmaya sebep olacak hareketler:)



Resimler Gawker sitesinde alinmistir. Ilk resimdeki bayan Gwen Stefani'dir, dikkatinizi cektimi bilemiyorum.


Hisse Yorumları   Küresel ısınma Karikatürleri  Pesimist Nedir?  Fraktal Nedir  Borsa Nasıl Oynanır  inovasyon nedir

Manipülasyon Nedir  Borsa Nedir  Hisse Senedi Nedir  Kırmızı Başlıklı Kızın Hikayesi  IMF Nedir    Ekonomi Nedir    Kalite Nedir

0 Yorum Var.: