İstanbul Texas oldu!

Dün akşam bir yemeğe gidiyordum. İstanbul Anadolu Yakasında saat 19:00 sularında yani güpegündüz tanık olduğum şey akıllara durgunluk verici nitelikte: Işıkta 10-12 araç bekliyoruz, ben en arkadayım. Önde kısa bir karışıklık oldu. Sanırım acemi bir sürücü ışıkta kalkamadı arkasındaki de ona bayağı bir korna çaldı. Trafik akmaya başladıktan bir an sonra mavi bir aracın önündeki gri küçük aracı sertçe sollayıp, direksiyonu önüne kırdığını ve yolunu tıkadığını gördüm. Biz diğer araçlar mecburen sola doğru yanaştık. Tam yanlarından geçmek üzereyken mavi aracın sürücüsünün elinde bir tabanca ile araçtan indiğini gördüm. Aracın plakasını alamadan yanlarından geçmek zorunda kaldım, sonra ne oldu bilemiyorum. Adam çektiği silahı kullandı mı? Onu gören birileri ihbar etme şansı buldu mu fikrim yok...

Nükleer Kirlilik  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Olasılık Soruları ve Çözümleri  Marksizm Nedir  Spam Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları  Bono Nedir?  Fareli Köyün Kavalcısı  Arge Nedir?  Kalite Nedir  Açık Arttırma Nedir  Pesimist Nedir?

Yıllar evvel sağ şeritten giderken benden yol isteyen aracın önünden çekilemedim(zaten sağ şeritteyim, nasıl yol vereceksem) diye bana da pencereden silah çıkartıp sallayan bir maganda ile karşılaşmıştım. Ama o dünkünün yanında hafif kaldı doğrusu...

Trafikte kimseyle dalaşmayın bence...

6 Yorum Var.:

Blog Sahibi dedi ki...

Texas'a haksizlik ediyorsun. Adamlar 200 sene boyleydi, simdi magandalik yapanlari sallandirirlar.

Hem bunun hem spor sahalarinda gordugumuz siddetin sebebi birincisi Rahsan Ecevit zihniyeti, ikincisi dandik adalet sistemimiz, ucuncusu de maganda kulturumuz ve aile terbiyemizdir.

Devlet milletin hangi para cinsiyle ticaret yapacagiyla ugrasmaktansa once can ve mal guvenligini saglamalidir.

Kubilay dedi ki...

"Böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum" diyen kadınları artık daha iyi anlıyorum. İstanbul sokaklarına çocuğumu saldığımı düşünemiyorum bile.

DaesAgelmar dedi ki...

Geçenlerde yaşı yerinde bir tanıdığımızla konuşurken (kendisi Atatürk Dönemini çocukta olsa hatırlamaktadır) kendisi ilginç bir örnek verdi. İkinci dünya savaşı öncesi ve o yıllarda Türkiye deki cinayet sayısının yılda 34 olduğunu söyledi. Hapse girenler içinse "Öldü" tabiri kullandıklarını belirtti. Eskiden hem aile terbiyesi ve düzeni daha düzgün olduğunu hemde Ceza caydırıcılığı çok olan bir ceza sistemi ile insanların kötü niyetlerini dizginlediklerini anlattı. Fikrimce iyileşme beklerken hep kötüleştirmişiz.

SEİL dedi ki...

İnsani kılığına girmiş Ayılarla toplum olarak başa çıkamıyoruz.

Obama bir sineği öldürdü diye Tüm hayvansever örgütleri ayağa kalktı.

Sinek küçük mide bulandırıyor ama bu insan denilen namzetlerde insan olarak yargılayamıyoruz Türkiye'de çünkü ayı kılığına girdikleri için Hayvanseverlerin tepkilerinden cekiniyoruz sanırım.

Gerçek yaşamın tatlı ayılarını seviyoruz.

Fakat ayı kılığına girmiş insanları sevmiyoruz.

Ben bir ayı sever olarak bu ayıcıkları hiç sevmiyorum.

Dane dedi ki...

Turkiye tam komedi en dusuk suc oranlarindan bir de bizde,elinde tabanca dolasan magandalar da.

mr. brooks dedi ki...

ayni olayi tam 7 gun once bakirkoyde yasadim. trafikte sorun yasayan iki kisiden biri silah cikardi. digeri daha oncesinde beyzbol sopasi gibi birsey cikarmisti..

artistlik ruhumuza isledi resmen. fatih terim gibi adamlarin rol modeli olarak gozumuze sokuldugu bir ulkede normaldir.