New York - Istanbul Ucuz Ucak Bileti

Uzun bir aradan sonra bu yaz Turkiye'ye gitme planlari yapiyorum. Bakalim krizin neresindeymis Turkiye, bir de gozlerimle goreyim.

Bilirsiniz ben para israf etmesini sevmem, o yuzden de en ucuz bileti bulmaya calisiyorum. Maalesef programim cok esnek degil, o yuzden de gidis donus tarihleriyle oynayarak tasarruf yapamiyorum. Boyle bir esnekligi olan kisilere su gunlerde Iberia havayollarini oneririm.

Normalde havayollarinin kendi websitelerinden bilet almaya kaltiginiz zaman Orbitz, Travelocity gibi sitelerde sattiklari fiyatin 200 dolar uzerinde bir fiyata sizi kaziklamaya calisiyorlar. Bugunlerde ozellikle Ispanyol turizminin krizden oturu darbe yemesinden olsa gerek Iberia'nin haftaici ucus ucretleri digerlerinden 150 dolar daha ucuzdu. 930 dolara bilet bulmak mumkun.

Turk Havayollarini tavsiye etmem, diger havayollarindan 250, Iberia'dan 400 dolar daha pahaliya satiyorlar biletleri. Tabii bizim gariban Turkler dil bilmedikleri icin zorluk cekmemek icin bu parayi bayiliyorlar. THY hisselerinin karli olmasinin arkasinda da bu yatiyor olsa gerek.

Nükleer Kirlilik  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Olasılık Soruları ve Çözümleri  Marksizm Nedir  Spam Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları  Bono Nedir?  Fareli Köyün Kavalcısı  Arge Nedir?  Kalite Nedir  Açık Arttırma Nedir  Pesimist Nedir?

Bu arada ayni tarihlerde Istanbul-New York biletleri yuzde 30 daha ucuza satiliyor. Amerika'da yasyanlar daha parali oldugundan ucak sirketleri de zamli satiyorlar.

Ogrencilere indirimli ucak bileti sattiklarini iddia eden sitelere de baktim. Herkesten pahaliya onlar satiyorlardi. Arastirmadan bilet alanlar kaziklaniyorlar demek ki.

Seyahat acentalarina ise arayip sormadim. Internette sayfasi olanlara baktim ama onlarin fiyatlari da pek ucuz degildi.

New York - Istanbul arasinda rekabet olmamasi fiyatlari da etkiliyor. Mesela THY'den daha iyi hizmet veren ve daha kaliteli Emirates ile New York - Hyderabad, Hindistan arasindaki ucus icin ayni tarihlerde sadece 1100 dolar oduyorsunuz. Cok daha kisa bir yolculuk olan New York-Istanbul ise neredeyse 1400 dolar THY ile.

Neyse, ben muhtemelen Air France ile Paris uzerinden 1098 dolara Turkiye'ye gelecegim. Haa, haziran sonunda gelip temmuz sonunda donuyorum, en pahali sezon.

12 Yorum Var.:

tersaci dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tersaci dedi ki...

Ben haftaya 770 dolara ucuyorum. delta ile ucuyorum ama kendi sitesinde 100 dolar daha fazla idi, orbitz'den aldim. ogrenci siteleri ise yaramaz, delta'nin kendi sitesinden bile daha pahali idi. bu arada US ucuslarinda thy bes para etmez. gecen sefer northwest-KLM ile yari fiyatina ucmustum. Ucus sirasindaki servislerde de THY cok kotu. THY ile son ucusumda 2 saat gecikme nedeni ile chicago'da 4 saat daha beklemek zorunda kaldim. tr'den cikisimla eve girmem arasinda kabaca 30 saat gecmisti. ayrica amerika mense'li ucuslarda uykunuz yoksa 3-4 film izleme imkaniniz var. lufthansa ve thy'de hic rastlamadim, belki vardir ama bana rasgelmedi. pardon, lufthansa'da boktan bi fransiz filmi oynuyordu ortak ekranda. delta'da ise her seferinde kisisel ekranim vardi.
vay be kisa bir yorum yapayim dedim, epey uzun oldu, yazi olarak yazsaydim keske.

ahmet dedi ki...

yolun düşerse bekleriz.

ahmet

Pasha dedi ki...

Firsattan istifade son 7 yilda THY ile yaptigim ilk ve son ucusu yazayim ben de :)

THY'de ucuslarini ingilizce bilmeyen vatandaslarimiz ozellikle tercih ettigi icin ve genelde ucus sirasinda hostesleri canindan bezdirdigi icin bizim Turk hostesler yolcu azarlamaya pek alismis. Hostesler devlet memuru sayiliyor muydu :) Neyse ben tuvalet kuyrugunda beklerken "Daha sen yarim saat once gitmedin mi tuvalete? Gec yerine otur" seklinde azarlamaya kalkti. Hayatinda duymadigi kadar igneli laf yedi benden. Hakaret etmeden ama ezerek konustum. Ve de hostese verdigim sozde durdum ve bir daha da binmedim THY'ye...

Özkan D. dedi ki...

hoşgelin hocam.
gelişinizi değerlendirmek isteyenler olabilir
(kadir , 3H, orda mısnız? )

Kadir dedi ki...

Evet 3h istihbarat servisi burada.

EkonomiX, Kabul buyurursanız sizi konuk etmek isteriz.

Mekan olarakta 30-40 kişiyi ağırlayabilecegimiz bir yer var. En son o mekanda Asaf Savaş Akat'ı ağırladık.

Vaktiniz varsa sizi ağırlamaktan onur duyarız.

Blog Sahibi dedi ki...

Mail at Kadir, belki uygun bir zaman bulabiliriz.

Dane dedi ki...

"Tabii bizim gariban Turkler dil bilmedikleri icin zorluk cekmemek icin bu parayi bayiliyorlar"
Hic de alakasi yok.Birincisi THY nin yolcularinin hic de azimsanmayacak kismi yabanci yolcular(hadi genelleme olmasin Ist.-Londra arasindakiler diyeyim) hele BC yolcularinin cogu yabanci.
THY nin buyuk govdeli ucaklarinda kisisel ekran ve bir dolu film, muzik secenegi var.Bildigim kadariyla transatlantik ucuslarda sadece bu ucaklar kullaniliyor.
"Bu arada ayni tarihlerde Istanbul-New York biletleri yuzde 30 daha ucuza satiliyor. Amerika'da yasyanlar daha parali oldugundan ucak sirketleri de zamli satiyorlar" ise tamamen alakaya cay demleme.Ayni tarihlerde ayni parkurda ucuslarin farkli fiyatta olmasi sadece doluluk oraninin yani talebin bir tarafa daha fazla olmasiyla alakali.Ayni tarihlerde(27-31 may) BA; IST-LON 273 euro,LON-IST 437 £ neredeyse iki misli.Cunku yaz basindan itibaren sonbahara kadar genelde Tr'ye gidisler pahali,sonbaharda okullarin acilmasi tatilsezonu sonuna dogru TR cikisli ucuslar daha pahali.
THY gayet kaliteli avrupada Lufthansa,KLM-AirFrance,BA den sonra 4. buyuk havayolu isletmesi.Kalite olaraksa 4 star (http://www.airlinequality.com/StarRanking/4star.htm)
KLM,Lufthansa,AA,BA servis ve yemek kalitesinde THY nin kiyisina bile yaklasamazlar.Zaten delta,AA ancak 3 yildiz alabiliyorlar.

T'Pol dedi ki...

Geçen sene bu zamanlar ben THY ile Istanbul-New York uçmuştum. Airbus 330 ile gidip döndüm, koltuk aralıkları korkunçtu. Herkesin kendi ekranlarının olduğu çok iyi interaktif bir eğlence sistemi koymuşlar ama yerim o kadar sıkışıkti ki, bir sürü film seçeneğinden hiçbirini doğrudüzgün izleyemedim. Tamam şişmanım ve uzun boyluyum ama benden daha şişman ve çok daha uzun boylu insanlar var, onlar ne yapıyor anlamadım. A 340'lar çok daha rahat ama her zaman denk gelmiyor.
Sevgili Ekonomix, kalacak yer lazımsa, Sultanahmette çok sevimli bir butik otel önerebilirim, pahalı sezon da olsa iyi bir fiyat alabilirim. Sahibi arkadaşım.

Özkan D. dedi ki...

Olmaz ya Ankaraya da bekleriz Hocam,

Kadircim hocamızı kandırabilirsen haftasonuna ayarla tamammı, sen ankaraya gelmedin biz gelicez artık o tarafa.

Investor dedi ki...

Hiç söylemiyor ama Ekonomix hocamla hemşeriyiz.

Direk Kayseriye gelsin:)

SEİL dedi ki...

Türk insanların psikolojisinde neden kendi markalarını ve kendi özlerini şikayet etme ve eleştirme gibi bir dürtüleri vardır bunu çözmek için bence araştırılmalı güzel bir doktora araştırma tezi olur.

Özelikle beyaz Türkler dediğimiz bu kesimde bu eleştirme akımı daha fazla