Amerikali Uzman Ekonomistler

Turkiye medyasi Amerikali uzman deyince Roubini, Krugman, ve Stiglitz disinda baska kimseyi tanimiyor. Amerika'da uzman kitligimi mi var? Bu heriflerin hangisi ceplerindeki uc kurustan daha fazlasini yonetmis ki?

Amerikan piyasalarini yakindan takip etmek istiyorsaniz ve ne okuyacaginizi bilmiyorsaniz size akil vereyim. Amerika'da trilyonlari (eskiden 2 trilyondu, krizden sonra 1,4'e dustu) yoneten hedge fonlar var. Bunlarin yoneticileri genellikle uc ayda bir katilimcilarina mektup yollar ve hem yatirimlari hem de gorusleri hakkinda bilgi verirler. Takip edilmesi gereken birileri varsa o da bu kisilerdir.

Reeskont Nedir  Bütçe Nedir  Aritmetik Ortalama Nedir   Hisse Senedi Nedir   Bilanço Nedir   Akreditif Nedir  Tahvil Nedir    Broker Nedir    Portföy Nedir  Tutumluluk Nedir  Varlık Barışı Nedir  Evrim Teorisi Nedir  Reyting Nedir

Marketfolly isimli bir blog bu hedge fonlari takip ediyor ve ellerine gecirebildikleri ne varsa yayinliyorlar. Tamamen ucretsiz. Mesela en son 2007 yilinda krizin gelecegini onceden goren VE BU YONDE YATIRIM YAPAN (evet Roubini krizin gelecegini onceden gordu ama nedense borsa endeks fonlarina yatirim yapiyordu) John Paulson'in altin almaya basladigini duyuruyor. Kendiniz okuyun.

1 Yorum Var.:

SEİL dedi ki...

Krizleri tahmin etmek uzman bir ekonomist olmak için bire bir referansmıdır.

Ben mesela Demokrat Obama görevinin başındayken dünya'da yeni bir kriz olmayacağını söylüyorum.

Kriz ABD halkı tekrar bir gün Cumhuriyetci adayı dünya sahnesine yönetme aktörü olarak atarsa büyük bir kriz gelecektir.

Global krizleri veya Bölgesel yada ülkesel krizlere baktıgınızda Krizlerin yaşandığı yıllarda her zaman uc düşüncedeki siyasi aktörler başrolleri kapmışlardır.

Bush'u siz hiç hamburgerci'de sıraya girip hamburger aldığını göremediğiniz için zaten dünya krize girmiştir.