Hamdolsun Secim Teget Gecti

Secim sonuclari asagi yukari belli oldu. Tayyip Erdogan'in secim sonuclariyla ilgili ilk ifadeleri soyle olmus:

Biz her seçimi halkımızın iradesini doğrudan yansıtan bir mesaj olarak gördük. Bu mesajı doğru okumaya anlamaya şekillendirmeye çalıştık. Milletimizin verdiği mesajı doğru okumaya, anlamaya özen gösterdik. Şimdi bu akşam sayımları bittikten sonra neticelenecek olan bu seçimin sonucunda tabiî ki biz dersimizi daha farklı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Ken Fisher Joel Greenblatt Bill Ackman Eddie Lampert David Einhorn Dan Loeb Lee Ainslie John Paulson Stephen Mandel David Dreman
Su ana kadar aciklanan sonuclara gore AKP gecen secimden sonra oy kaybederek %47'den %40'a gerilemis. Tabii rakamlar kuresel krizde oldugu gibi secim sonuclarinin gercek sonuclarini yansitmiyor. Tayyip Erdogan secimin sonuclari hakkinda muhtemelen sunlari dusunuyordur:

1. Secimi firsata ceviririz. (ayni kuresel krizi firsata cevirdigimiz gibi)

2. Hamdolsun secim teget gecti. (ayni kuresel krizin teget gecmesi gibi)

3. Secim sonuclari tamamen psikolojik. (ayni kuresel krizin psikolojik olmasi gibi)

4. Arap oylarini ulkemize cekecegiz. (ayni Arap sermayesini ulkeye cekme projesi gibi)

5. Secim sonuclari mevsimsel (ayni issizligin "mevsimsellik" yuzunden yukselmesi gibi)

6. AKP'ye bisey olmaz. (ayni krizden dolayi bize bisey olmadigi gibi)

Dalgayi bir tarafa birakalim da secimin gercek sonuclarina bakalim:

1. Iki senedir tas ustune tas koymayip, sadece siyaset ve laf salatasi yaparak ulke yonetmeye halkin prim vermedigini ogrendik. Alkislar halkimiza.

2. Muhalefet lideri olarak ne kadar dandik olursaniz olun iktidar partisi sacmalarsa sizin de oylariniz artar. Alkislar CHP'ye.

3. Dindar egilimli olanlarin oylarini pirinc,mercimek, komur dagitarak satin alabilirsiniz ama Tunceli'li DTP'lilere buzdolabi da dagitsaniz camasir makinesi de adamlar ayni Zugurt Aga filminde oldugu gibi oylarini kendi kabilelerine verirler. Alkislar Tunceli'ye.

4. Tarhan Erdem gecen secimde kendisine Erdemli Tarhana diyenleri mahcup etmisti, bu kez AKP oylarin %52'sini alir diyerek kendisi mahcup oldu.

Sizce secimden baska hangi sonuclari cikarabiliriz?

Nükleer Kirlilik  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Olasılık Soruları ve Çözümleri  Marksizm Nedir  Spam Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları  Bono Nedir?  Fareli Köyün Kavalcısı  Arge Nedir?  Kalite Nedir  Açık Arttırma Nedir  Pesimist Nedir?

5 Yorum Var.:

tekeli71 dedi ki...

İlk olarak aramadıkları İmf'yi, bir an önce bulup; dersimizi aldık bir an önce anlaşalım diyecekler.

tekeli71 dedi ki...

Bazı yayın organları manşet atmış:

Halk 'One Minute' dedi

syzer dedi ki...

ilk sonuç,akp kürtlerin oylarını kaybetmiştir.Demekki buzdolabı falan işe yaramıyor.Genel seçimde bağımsız adaylar bile dtp'de olsa akp'yi geçemiyordu.
Akp hemen hemen bütün kıyıları kaybetti.Demekki oraya buraya içkiyasağı koymak akıl karı değilmiş.Hah şimdierken seçim muhabbeti başlar ekonomi gene unutulur.Burda kaybeden birde taha erdemdir.Merak ettiğim bir konu daha var:acaba kılıçdaroğlu Ankara adayı olsa ankarada sonuç ne olurdu.Keşke simulasyon yapılabilse:))

T'Pol dedi ki...

Bence RTE "Ne olursa olsun hala cogunluk bizde, genel secim olsa tek başına iktidar oluruz" demiştir.

Deniz Baykal da "Bana ragmen Kılıçdaroğlu bu kadar oy alabiliyorsa, bu adamın hemen başını yemem ve partiden surmem lazım" demistir.

Unknown dedi ki...

sevinin küçükler övünün büyükler diye bir şey vardı. rakibinin iki katı oy alan bir parti kaybettimi yani. bu parti 34 ile iktidara gelmişti, ancak biri sizi geçerse kaybedersiniz.
syzer'e cevap; kılıçdaroğlu ankaradan aday olsaydı ankarayı kazanırdı, yalnız bir tehlikesi var baykal kaybederdi.