Bir Ayda %20 Kazanin

Baslik da Ponzi (saadet zinciri) reklami gibi oldu ha!!! Yok saadet zincirinden bahsetmiyorum. Bundan 1 ay once Amerika'da yasayan okurlarimiza verdigim, hisse fiyati 30 yillik faizlerle paralel hareket eden TBT hissesinin getirisinden bahsediyorum. Bakin bir ay once neler demisim:

Borsada TBT ticker semboluyle islem goren bir ETF var ve fiyati 30 yillik hazine bonosu getirisiyle neredeyse birebir hareket ediyor. 30 yillik faizler %4.5'e yukseldigi zaman bugun $41.69 olan TBT de $60'a yukselecektir. Ben sahsen faizlerin %4.5 seviyesine 2 yil icerisinde rahatlikla ulasabilecegini hatta %5'e de yukselebilecegini dusunuyorum. Dolar cinsinden iki senede %50 kazanmak kolay is degil, boyle bir firsat 50 yilda bir gelir adamin karsisina diye dusunuyorum. O yuzden simdiki seviyelerden bir miktar alim yaptim. Onumuzdeki gunlerde belki Fed piyasalara mudahale edip bu faizleri bir miktar dusurmeye calisir ama bunda uzun vadeli basari saglayabileceklerini dusunmuyorum.

Nükleer Kirlilik  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Olasılık Soruları ve Çözümleri  Marksizm Nedir  Spam Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları  Bono Nedir?  Fareli Köyün Kavalcısı  Arge Nedir?  Kalite Nedir  Açık Arttırma Nedir  Pesimist Nedir?

Ben de $41 civarindan aldigim kagitlari satarak kriz ortaminda guzel bir getiri sagladim. Gecen Cuma gunu kagitlar $48.81'den kapanmis. Uzun vadede kagittaki yukselis daha once dedigim gibi kacinilmaz. Kisa vadede ise Merkez Bankasi mudahale ederek faizleri dusurmeye kalkabilecegi icin kisa vadeli riskler bayagi bir artmis durumda. Ben de o yuzden sattim zaten. Duserse bir daha aliriz.

Soylemeyi unutmusum. Bundan bir ay once 30 yillik faizler %3 idi, bugun %3.7'ye yukselmis durumda.

0 Yorum Var.: