Vergi Artışı Ne Zaman Olacak?

Vergi artışı ne zaman olacak diye endişelenenlere Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bundan sonraki dönemde Türkiye’nin vergi artışına gitmesinin söz konusu olmadığını belirterek müjde vermiş.  Durun durun, çocuk gibi hemen sevinmeyin öyle. Adam sadece Türkiye’nin orta ve uzun dönemde olağanüstü vergi artışına gitmesini gerektirici bir durum olmadığını belirtmiş. Orta donem derken bir kac gun, uzun donem derken de bir kac haftayi kastediyor olmali. Olağanüstü derken neyi kastettiğini ise hepimiz biliyoruz. Bu sene başında yaşadığımız gibi enflasyonu birdenbire bir kac ayda 5 puan birden zıplatan cinsten vergi artışlarına olağan vergi artışları deniyor Türkiye’de. O yüzden olağanüstü derken herhalde benzinin litresinin 10 liraya yükselmesi falan kastediliyor olmalı.


Babacan bir de dalga geçer gibi 5-10 sene sonra Türkiye’deki vergi oranlarının dünya düzeyine göre çok çok düşük kalan oranlar olacağını da eklemiş. Durun durun hemen sevinmeyin öyle. Adam başka ülkeler vergilerini çok arttırmak zorunda kalacakları için böyle olacağı kehanetinde bulunmuş. Yoksa bizimkilerin vergileri indirmek gibi bir niyetleri olduğundan değil. Siz de ne kadar safmışsınız yahu.

Türkiye’deki vergi oranları gerçekten az. Yıllarca (nasıl elde ettiğiniz belli olmayan) kazancınızdan bir kuruş vermeyerek, daha sonra ise 6.4 milyar liralık birikmiş kazancınızı Türkiye’ye getirirken sadece ve sadece %3-4 vergi verilen bir ülke Türkiye. Türkiye vergi konusunda çok barışçı bir ülkedir, vergi kaçırıyorsanız kesin affedilirsiniz, mal gibi her sene geliriniz elinize geçmeden kesilen bir işte çalışıyorsanız o da sizin salaklığınızdır, devleti suçlamayın.

Vergiler konusuna Ekonomi Türk Kitabında değiniyoruz. Unutmayın vergi artışı olmadan kitabınızı en yakın (uzakta olana giderseniz benzin üzerinden daha fazla vergi ödersiniz) kitapçıdan alınız.

0 Yorum Var.: