Yaktım Gemileri Dönüş Yok Artık Geri

Geçenlerde Stresabi bir yıldan ve 1000. yazısından sonra emekli olmuştu. Blogda yazmak kolay değil, kendi zamanınızdan harcıyorsunuz, karşılığında yaptığınız işten gurur duymak dışında pek bir şey almıyorsunuz. Ara ara da ne dediğini bilmez cahillerle uğraşıp bütün neşenizi kaçırıyorsunuz. Bu şekilde üç gün daha yazalım, beş gün daha yazalım diye diye dört yılı tamamladık. En son karşılaştığım blogumuzdan yazı hırsızlığı olayı ise devenin belini kıran saman (ingilizcesi straw that broke the camel’s back, Türkçesi bardağı taşıran son damla ama ingilizcesi içerisinde bulunduğumuz durumu daha iyi ifade ediyor) çöpü oldu. Bugüne kadar biz bu işi zevk aldığımız için yapıyorduk. Emek harcayıp üzerinde saatlerimizi tükettiğimiz yazılarımızın hak hukuk tanımaz haydutlar tarafından seviyesiz websitelerine kopyalanması içimizdeki şevki kırdı. Bunların bir tanesini kovsan, bin tanesi pencereden içeri girip yine aynı zulmü yapacak. Ben bu işi zevk için yapıyordum. Bana zevk vermeyen, angarya işlerle uğraşmak için değil. O yüzdendir ki dört yıldır blogspot adresinden taşınmadık. O yüzdendir ki şimdi de blog hırsızlarına karşı önlem almayacağım. Ne yapacağım peki? Tası tarağı toplayıp çekip gideceğim.

Bugün blogu ve blogda sahip olduğum tüm yazıları onlara gözü gibi bakabilecek birisine devrettim. Dört yılı dolduracağımız sene sonundan itibaren sahneyi viran eyleyip “her ne kadar sürç-i lisan ettikse affola” diye buyuracağım. Bir kaç saat önce yayıncıyla da görüştüm ve kitabın üzerinde olacak “Muhittin Fırduman” ismini de blogun yeni sahibinin ismiyle değiştirmek konusunda anlaştım. Şimdilik bir açıklama yapmayacağım, vakti geldiğinde kendisini de kitabını da takdim ederiz. Kendisinden aldığım tek söz blogu ve yazılarını “kurda kuşa yem etmemek” oldu.

Nükleer Kirlilik  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Olasılık Soruları ve Çözümleri  Marksizm Nedir  Spam Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları  Bono Nedir?  Fareli Köyün Kavalcısı  Arge Nedir?  Kalite Nedir  Açık Arttırma Nedir  Pesimist Nedir?

Gitmeden önce yazacağım yazılar ekonomi konusunda da olmayacak, artık içimden gelmiyor. Son yazılarımı blogumuzun yazılarını çalan ve bizimle alay eden Orhan Yaşar Çelik isimli haydutla uğraşarak geçireceğim. Bizim neşemizi kaçıran bu kişiye de ödetebileceğimiz en yüksek maliyeti ödetmeye çalışacağım.

Kalın sağlıcakla

21 Yorum Var.:

T'Pol dedi ki...

Ekonomix? Nasil yani?

ü dedi ki...

Hocam siz de böyle yapıyorsanız yani bir densiz yüzünden bırakıp gidiyorsanız vay bu memleketin haline o zaman...

neqx dedi ki...

when tough gets going, it is not tough to go shopping

tekeli71 dedi ki...

BİR DAHA DÜŞÜNSENİZ....

HER TÜRLÜ YAZILARINIZI ZEVKLE OKUYORDUM.
EĞER GİDERSENİZ BENCE YAZIK OLUR.

lupelius dedi ki...

"Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur."

-İsmet İnönü

SEİL dedi ki...

Oyun Teorisi iflasmı etti

Sevgili Ekonomix bu yazıyı ve bu yazıdaki psikolojinizi kınıyorum. Size hiçbir şekilde böyle yazı yazmak düşmezdi bu acizlerin yazabileceği biryazı şablonu olmuş.

Şahsımda üzüldüm benim için degerli bir insandın. Öncelikle bu Orhan Çelik için bir zafer blog okuyucuları için büyük maglubiyettir. Bugün kim çıkacak borsalar yükselecek yatırımlarınızı iyi degerlendirin yada bugün ekonomiye dair dogruları bizimle kim paylaşacak tamam bence büyük bir haksızlığa ugradın bu dogru ama bu demek değilki ben köyüme dönüş kararı aldım. Oyun teorisinde pes etmek varmıydı. Onu ögrenmek istiyorum.

Dünya Değişiyor değilmi

Dünya ikinci cihan harbinden sonra tekrar yeni bir düzen altında kuruldu. Bu düzen 2007 yılında düzeni kuranların son iktidar döneminden sonra ogul Bush'la birlikte bitti.

Bugün Türkiye'de 10 yıl önce size şu açıklamayı yapsalardı buna ihtimal verebilirmiydiniz.

Ülkede 100.000 tirajı bile gecmeyen bir gazete ülkede görev yapmış iktidar ve muhalefet partilerinin bile çekindiği ülkede rejim değiştiren rejim kuran bir statüdeki Genelkurmay'I tartışmaya açsın

Bugün Türkiye'deki iktidara yön veren en büyük medya kuruluşu Aydın Doğan'a milyarlarca lira ceza dayansın

Bugün Türkiye'de geçmişte sermaye hareketlerine ve ülkeye yön veren Tüsiad'ın onursal başkanı bugün Tüsiad'a başkan bulamıyoruz söylevi

BUgün kriz öncesi Avrupa topluluğunun gelişme noktasında en parlak ülkeler diye son 20 yılda müthiş büyüme sergileyen en şımarık ülkeleri İrlanda,İspanya ve Yunanistan'ın batma noktasına gelmesi

Bugün Dünyadaki gizli hesapların açığa çıkmasını kim hayal ederdi. İsveç Bankalarında onbinlerce gizli hesap ortaya döküldü

Dünya düzenini kuran efendiler bu düzenin iflas ettiğini bildiği için bugün yeni bir oyun stratejisi güdüyor.

Bugün efendisinin kurduğu düzene ihanet eden ve bu düzenden onlarca milyar dolar parayı çalan ve bu parayla güzel bir hayat yaşamak isteyenlere karşı yapılan büyük bir yıkım hareketi var siz ekonomixler buna kriz diyorsunuz bizler ise efendinin biatının sonu diyoruz.

Bugün Çin ve sonradan parlayacak ülke Türkiye efendilerin seçtiği ve büyütmek için ugraştığı ülkeler çünkü bu ülkeler diger ülkelerden ayıran temel özellik bunların hırsı bunların azimleri ve bunların koşma isteği artık efendiler sırtlarında taşıyacak asalak ülkeler istemiyor.

Efendiler bile bu kadar ihanete ragmen oyun bitti demiyor.

danny dedi ki...

"Bizim neşemizi kaçıran bu kişiye de ödetebileceğimiz en yüksek maliyeti ödetmeye çalışacağım."

Her ne yaparsanız yapın, bırakıp gitmenize sebep olan bu kişinin ödettiği maliyeti geçmeyecektir bu.

ert dedi ki...

Merhaba kolay olanı tercih etmişsiniz.

Size bir öneri sitenizle biraz ilgilenip SEO yaptırırsanız birazcık yazarken işin kurallarına dikkat ederseniz,google aramalarında üst sıralarda çıkarsınız, dolayısıyla HIRSIZLAR'ın sizden yazı çalmasıda bir şey ifade etmez bilmem anlatabiliyormuyum.

Sizin durumunuzda olan başka insanlarda biliyorum. Nacizane görüşüm burada yaptığınız işi salt zevk olarak değerlendirmeyin derim. Haddini,kendini bilmez iki üç tana yeni yetmeye pabuç bırakmakyın. Glb kitap falanda yazıyordunuz. Siz daha iyi bilirsiniz ama Amerikadaki bir çok ünlü yazarın aktif blogları var ve katkısıda oldukça fazla diye biliyorum :-).

Blogunuzu bırakırsanız o adam arama sonuçlarında dahada yükselecektir ve iyice ekmeğine yağ sürmüş olacaksınız.Benden demesi

Hüseyin MEÇO dedi ki...

psikolojik savaşta ezici bir yenilgi alınmadan savaş sahası terk edilemez.karşınızdaki hırsızların sayısı çok olsa ve mücadele imkanları bitse anlayacağım.

mücadele imkanı var ve karşınızdaki rakibiniz bile değil.çünkü fikirsiz.o zaman bu gitmeler niye.

benim bildiğim savaş mutlaka kazanılsın diye gemiler yanar.

ne yapalım.dönüşünüz muhteşem olsun.

Kansoy dedi ki...

çok enterwsan olmuş. ciddiysek üzüntülü bir haber.

sanırım detaylar devredilecek kişi de :))

çağatay dedi ki...

hırsızlık olayı bardağı taşıran son damla olmuş ancak sanırım başka sebepler de var.
Bunlardan en önemlisi ekonomixin gerek yazarlardan gerekse okurlardan yeterli desteği görmemesi benim gözlemim.Uzun süre takip edenler bilirler geçen seneye kadar yazılar hem çeşitlilik hem de derinlik arzediyordu ve blogun bir ivmesi mevcuttu.Son zamanlarda tüm yük ekonomixe kalınca normal olarak yazı kalitesinde erezyon yaşandı blogun geleceğine yönelik beklenti azaldı. Oysa başlangıçta her şey daha profesyoneldi.
Yine de bu ortam için ekonomixe teşekkürler umarım daha iyi bir platform oluşur.

hostrans dedi ki...

Ben vatan millet sakarya edebiyatı yapmayacağım.Sitenizde bulunmamın nedeni yatırımlarımı beş para etmez medya ekonomistlerine yem etmek istemememdi.

Dolayısıyla bu konuda önemli bir açık olduğunu düşünüyorum.Bir kitabın geliri ve maaşlı akademisyenlik de tatminkar olmayacağı için yatırım danışmanlığına yönelirseniz müşteriniz çok olacaktır.Artık tanınıyorsunuz da..

Özkan D. dedi ki...

hocam daha önceki yazınızda bu işin sonucunda özellikle adli yolda haksız cıkarsak blogu kapatırım demiştiniz, şimdi neden bu ahlaksız yüzsüz herif yüzünden tadınızı ve tadımızı kaçırıyorsunuz..
hem taklitler aslını yaşatır, böyle adamlar yüzünden blogtan vazgeçmeniz pire için yorgan yakmak diyeceğim ama karşınızdaki pire bile değil.. orhanın sitesinde bile yorumlar almış başını gitmiş, siz herkes adına yapabileceğinizi yaptınız bu konuda..
sizlerden herkesin öğreneceği çok şey var daha..

akasyakokusu dedi ki...

Öncelikle;Yorumlardan gördüğüm kadarıyla herkes hocam ! demiş size..
Anladığım kadarıylada gidiyormuşsunuz..İnanın bana yazdığınız şahsiyetten hiç haberim yok..Hemen linke baktım ve yazılan bütün yorumları gördüm..Ben öyle niye aldın-çaldın diye yazacak biride değilim..Birini bıraksanız biri var...Lütfen arkadaşlar gerekeni yazmış..Birkaç kendini bilmez çapulcuya pabuç bırakmayın..Taklitler her zaman asıllarını yaşatır..Bana durumu haberdar ettiğiniz içinde tşk ederim..Kolay gelsin..

veterantrader dedi ki...

Iyi etmissin bence; kitap ciktiktan sonra zaten blogun anlami kalmiyor karsiligini almadiktan sonra.Ingilizce deyisle "thankless job" yaptigin. Yasadiklarindan sonra seni cok iyi anliyorum.
Sevgiler..

Burak dedi ki...

bu sene iktisat okumaya başladım ama siz blogu bırakıyorsunuz, sizden faydalanacaktım oysa ben daha.

Blog Sahibi dedi ki...

SEIL,

Oyun teorisi iflas etmedi, Orhan'la mucadeleye devam ama Orhan'dan sonrasinda gelecek diger hirsizlarla mucadele etmemek icin tamam dedim.

Diger Arkadaslar,

Insallah blogu devrettigim arkadas blog dizayniydi, kopiraytti, RSS bilmemnesiydi gibi seylerle daha cok ilgilenip huzur ve guven ortamina yeniden kavusturacak bizi. Kendisi de eski hedgefoncudur, bizim yadigimiz konulardan az cok o da anlar; benim kadar yazar mi bilemem tabii.

Kuves Milasette,

Orhan kadar uretken olup 25000 yazi yazamadik ama blogda 2000 tane yazimiz var. Eski konular olsa bile icleri dolu, simdi yazdigimizdan cok daha kaliteli yazilar var aralarinda. Onlari okuman zaten haftalarini alir senin. Bir basla sonunu getiremeyeceksin eminim.

Akasyakokusu,

Blogunda bir yazi da sen yazsan ve diger tanidiklarindan da bizim burada yazdigimiz yazilara link vererek veya tamamen kopyalayarak Orhan'in ipligini iyice pazara cikarsak ne guzel olur.

syzer dedi ki...

Askere giderken heralde internette kesin gireceğim sitelerden birisi bu site.Bence çabuk vaz geçmeyin, malesef bu dünya böyle.Bence bu blog'da yazma işine geri döneceksiniz, alıştınız bir kere:)

Serkan dedi ki...

Ekonomix umarim sizi kaybetmeyiz. Hirsizlarla hayatin bir cok yerinde karsilasiyoruz. Ama bir hirsizin son 3 yildir zevkle takip ettigim blogun yazarini bizden calmasi gercekten buyuk bir kayip olacak.

Unknown dedi ki...

hocam sizinkisi gavura kızıp oruç bozmak olmuş,her gün takip ettiğim bir blogdu üç beş kuruş yatırımıma da yön verdim sayenizde.Bence bu kadar yoğun biri olarak, bloga bu kadar vakit ayırmanız bile olağanüstüydü.

alp hamzagil dedi ki...

Eğer ki yaptığınız bu işten zevk alıyorsanız bırakmanız bence doğru karar değil. Ben tekstil sektöründe aynı bu kopyalama olayı ile karşılaşıyorum. Hem de kendi müşterimiz desenlerimizi alıp başka yerlerde kopyalatıyor. 2-3 tanesini ortaya çıkarttık, ispat da ettik. Şimdi onunla çalışma, bununla çalışma, nereye kadar. Biz takip edilen olalım elimizden geldiği kadar da işimizi iyi yapmaya çalışalım diyerek yola devam ediyoruz. Dediğim gibi severek yapıyorsanız bırakmanız bence doğru adım değil ama hem size yük oluyor, hem de üstüne başkaları bundan para kazanıyorsa o zaman ben de sallardım herhalde.