Orhan Çelik’in Sitesi Kapatılmış

Orhan Çelik’in sitesi kapatılmış. Daha gecen hafta neredeyse 4000 kisi ziyaret ediyordu siteyi, dun sadece 3 kisi (biri de benim) ziyaret etmis, bugun sitenin yerinde yeller esiyor. Orhan Yasar Çelik kardesim bakalim irtibat halinde oldugumuz avukattan mahkeme daveti aldigi zaman ne yapacak?

Not: Orhan Yasar Celik (Ev Telefonu: +90.2163623956, email adresi: saykorhan@gmail.com IP Address: 67.205.45.39 CepTelefonu : (533) 696 4222 Adresi: Işıklar1 Apt 34/24 Kozyatağı İstanbul Bankası: Garanti Bankası Kazasker Şubesi hesap numarası 6681389)

Istatistikte "buyuk sayilar kanunu" diye bir kavram vardir. Nedir buyuk sayilar kanunu? Sansinizi yeterince cok sayida websitesi ile denerseniz nihayetinde websitenizi kapattiracak birine de rastlarsaniz. O yuzden bir daha bu isi yapacaksaniz sadece "ariza cikarmayan" bloglari kullanmanizi tavsiye ederim. Irtibat haline gectigim 15 tane magdurdan belki 5 tanesi ilgi gosterip cevap verdi, 10 tanesinin umrunda bile olmadi. Ilgi gosterenlerin bir kismi ise "evet kotu bir durum ama yapacak bir sey yok, herkes yapiyor" seklinde bir yaklasim icerisine girmis olmasi.

Nükleer Kirlilik  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Olasılık Soruları ve Çözümleri  Marksizm Nedir  Spam Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları  Bono Nedir?  Fareli Köyün Kavalcısı  Arge Nedir?  Kalite Nedir  Açık Arttırma Nedir  Pesimist Nedir?

Sonuc olarak sunu soyleyebilirim. Turkiye'de blog hirsizligi olsun, intihal olsun, ardi arkasi kesilecek bir problem degil. Bunun boyle olmasinin en buyuk nedeni de magdurlarin susmasi. Bunu soyleyecegim hic aklima gelmezdi ama "susma sustukca sira sana gelecek" lafi dogruymus yahu.

Neyse ben bu yaziyi yazdim buraya koydum, isteyen link verir, internette ne zaman Orhan Celik'in ismi arandiginda bu sitenin cikmasina yardimci olur, isteyen bu yaziyi okur ve bir daha bizim blogumuzdan izinsiz yazi asirmaya kalkmaz.

Not: Orhan Celik'in sitesini Google'daki tanidiklarimi devreye sokmadan kapattirabildim. Yani hirsizlikla mucadele edebilmek icin birilerini tanimaniza gerek yokmus (biraz zaman aliyor ama sistem calisiyor).

13 Yorum Var.:

Orhan dedi ki...

siteyi ben kendi insiyatifimle kapattım, sana bir halt yemek düşmez, senin küçük blogunda 3-5 tane ziyaretçinle oynadığın oyuna benzemez bu işler.

Blog Sahibi dedi ki...

Sagol Orhan, minnettariz gercekten. Biz leb demeden leblebiyi anladin, RSS'lerimizi acip sana istedigin her seyi istedigin her sekilde kullanma hakki vermemize ragmen orhancelik.net siteni kapattigin icin cok tesekkur ederiz.

Ayrica altinrehberi net ve ekonomiksite com sitelerini de kapatmissin. Niye ola ki?

Alper Mizrak dedi ki...

Tebrikler, Ekonomix.

Umarim bu isin sonunu birakmaz, hakkini sonuna kadar arayip, Orhan'i layik oldugu cezaya mahkeme karari ile mahkum edersin.

Gonul ister ki Orhan "Ben bir halt yedim, bir daha olmaz, ozur dilerim" deyip bir miktar bagisla bu isi tatlica kapatmasi...

Alper

ÖMER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SEİL dedi ki...

Hey gidi Orhan hey senin tek hatan kalkıpta İnatçı ve azimli kimlikleriyle tanınan Kayserili birine çatman o yüzden dur daha acele etme daha nelerle karşılaşacaksın

Ben her zaman diyorum insanların ar damarları ve haya perdeleri kalkarsa o insan gelir hatalı olduğu bir konuda bile utanmadan üste çıkmaya çalışır.

Haya perdesi kalkmış ar damarı çatlamış insanlardan aman uzak duralım.

Orhan dedi ki...
siteyi ben kendi insiyatifimle kapattım, sana bir halt yemek düşmez, senin küçük blogunda 3-5 tane ziyaretçinle oynadığın oyuna benzemez bu işler.

Cumartesi, Aralık 19, 2009 10:05:00 AM

SEİL dedi ki...

Anladığım kadarıyla ruhsal sorunları olan iç benlik bunalımı yaşayan bir tip Orhan Çelik

İlgilendiği ve kalan sitelerin dökümüne bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Sadece Orhan isminin üstüne tıklamanız yeter.

Kadir dedi ki...

bancı hosting firmalarına mail atınca bir kişiye ait bütün hostingi kapatıyorlar. bizim ülkemizde bu ah apek olmamış olsa da bir kaç örneğini gördüm.

Serkan IŞIN dedi ki...

ekonomix ekibi, gazanız mübarek olsun ama elbette bu işlerin sonu değil. ve umarim türkiye'de innovasyona yönelik girişimci tipinin nasıl birşey olduğunu az çok anlıyoruzdur.

Özkan D. dedi ki...

:)
:)
ve :)

Serkan IŞIN dedi ki...

evet, ne yazik ki "acı ama gerçek" türünde bu mevzu. benim -uzun sayılabilecek internet deneyimimde- gördüğüm webin bizde bu tür cinlikleri tetiklediği. internet üzerinde bilgi çok fazla ve çok önemli ve diğer alanlardan daha da açık sayılır. ama bizim insanımız asla ve asla "paylaşım"ı kendi bilgisini, tecrübesini paylaşmak olarak anlamaz. illa başkasının yaptığı bir şeyi alıp, ücretsiz kullanacaktır. ya da biraz daha ileri gidip, emeğin karşılığını vermeden onu alıp, kullanacaktır. forumlara bakın, oralarda "paylaşım" kelimesinin ne anlama geldiğini az çok görebilirsiniz.

bu müteşebbislerin gerçek hayatta, neden ve nasıl hayatlarını kazandıklarını merak bile etmiyorum o yüzden ve kapitalizm ile liberalizmin bizde "aman, bırakın yapmasınlar, yeter" diye özetlenebileceğini düşünüyorum.

miglate dedi ki...

Serkan Işık, yukarıdaki yorumuna ne kadar katıldığımı anlatamam.
Maalesef insanların ticari hayatta yaptığı cinlikleri görünce internette yaptıklarını az bile buluyorum.
Bu konuda o kadar bezmiş bir haldeyim ki tarih boyunca bize başarı diye sunulan her şeyin bu tür cinlikler ve kurnazlıklardan ibaret olduğunu düşünmeye başladım.

Adsız dedi ki...

Sitesi ne üzerine yayın yapıyorduki, ekonomitürk blogunu arada takip ediyorum ama bu haberi verilmesine anlam veremedim aydınlatırsanız sevinirm.

Burax

cagatay dedi ki...

Orhan Yaşar Çelik diye google'da aratınca ilk kayıtlar emek hırsızı şeklinde çıkıyor.

Bu mahkemeden çok daha büyük bir cezadır.