Hamdolsun Kesin Mevsimseldir!

Orhan Karaca Erdogan'in issizlikteki artis icin "mevsimseldir" dedigini aktariyor. Kesin mevsimseldir. Bugun de Ocak sanayi uretim rakamlari aciklanmis, bir sene oncesine kiyasla %21'lik dusus varmis. Kesin mevsimseldir.

Nükleer Kirlilik  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Olasılık Soruları ve Çözümleri  Marksizm Nedir  Spam Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları  Bono Nedir?  Fareli Köyün Kavalcısı  Arge Nedir?  Kalite Nedir  Açık Arttırma Nedir  Pesimist Nedir?

Okuyucularimizdan icinde bulundugumuz duruma uyacak bir "mevsimsellik" tanimini yapmalarini bekliyorum.

Benim buyume tahminleri yine cok iyimser kalacak. Allahtan en iyi ihtimalle %4 kuculuruz demistim (oyle demistim di mi?).

7 Yorum Var.:

syzer dedi ki...

Fatih özatay'ın bugünkü yazısında(radikal,09.03.2009)büyüme tahmini 6,5 ile 8,5 çıkıyor.Ek olarak çeşitli seneryalorda yazılmış. S5 en güçlü olasılık diyor ve 2009 yılındaki büyüme için 3.4,4.6 demiş.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

sayın ekonomix,
önce birşey sorabilir miyim.G 20 ye çağrıldık.G 20 olacağız demektir.
sorum.G 20 nin ekonomik olarak yükümlülükleri nelerdir.gerçi G 7 nin ekonomik yükümlülükleri belli ama bu G 20 nin
üstesinden gelebilir miyiz.teşekkür ederim.
şimdiye kadar her bölgenin iş gücünden bahsettik bir narenciye bölgesi hiç dile gelmiyor.orada geçim nasıl işsizlik nasıl.ağaçta portakal ne kadar istanbul da ne kadar.orada da mevsimlik işçiler vardır elbette.ne kadar ürüne ne kadar işçi kullanılıyor du. şimdi ne kadar ürüne ne kadar işçi var gibi.
balıkçılıkta öyle.
teknelerin iş gücü ne kadar dı şimdi nekadar.
teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Sayin Ekonomix,

Dikkat ediyorum, kotumser haberleri hep etekleriniz zil calarmiscasina sevindirik olarak veriyorsunuz. Bunun ozel bir sebebi var mi? Mesela "ekonomi batsin mahvolsun, ulke onemli degil, belki boylece AKP'den kurtuluruz" falan gibi?

Ya da tek derdiniz tahminlerinizin dogru cikmasi mi? Egozantirikligin eseri mi bu karamsarligin orgazmi gibi duran uslup? Sadece merak ettim, cunku hemen hicbir yazinizda iyimser tablo cizmiyor, kotumserlikleri de tuhaf bicimde zevk alir gibi yaziyorsunuz da.

syzer dedi ki...

ilk yazmıdakiler negatif rakamlar,bir hata olmuş kusuruma bakmayın

Mister No dedi ki...

Gercekleri Erdoğan'ın ekonomi kadrosu da biliyordur.Bir başbakanın çıkıp resesyondayız,bittik biz diyecek hali yok.
IMF projeksiyonlarına göre gelişmiş ülkelerin 2009'da büyümesi -2.0, Yükselen piyasaların +3.3, Orta ve Doğu Avrupa'nın -0.4. Yükselen piyasaları bir tarafa bırakırsak Türkiye için konuşulan oranları Orta ve Doğu Avrupa ile karşılaştırdığımızda oldukça kötü bir performans görünüyor.

Kubilay dedi ki...

Dün gece Samanyolu TV'de haberleri izlemek zorunda kaldım. "Halimize Şükür" alt başlığı ile tüm dünya ekonomisinin battığını, Türkiye dışındaki tüm dünyada insanların açlıktan neredeyse boklarını yediğini, Yüce insan recep tayyip erdoğan liderliğinden ülkemizde ise bir kaç domuz dışında herkesin çok mutlu olduğu anlatılıyordu. (abartmıyorum). İsteyenler gözlerini kulaklarını tıkamak için STV seyredip zaman okuyabilirler. Burada gerçekler var, hoşunuza gitmese de.

ahmet dedi ki...

Erdoğan ve eşinin filistinli çocuklar için içleri kan ağlarken darfur'da ırzına geçilip öldürülen çok daha fazla sayıda çocuk için hiç bir şey hissetmemelerini nasıl açıklayabiliriz ? İki gerekçesi olabilir:

Bir kere sözkonusu zulme uğrayan çocuklar, kadınlar Müslüman değil. Bunlardan bize ne. Ne halleri varsa görsünler.

İkincisi ama benca daha önemlisi katliamları görmemezlikten gelmenin ekonomik getirisi oldukça yüksek. Sudan'ın olduça büyük petrol reservleri var. Her alanda kapımızı çalıyorlar. Ne satsak almaya hazırlar. Çin orada, paraları cebe indirmekle kalpmayıp petrol yataklarından aslan payını almaya çalışıyor. Aynı 'mide bulandırıcı' politikayı işimize geldiği için biz de uyguluyoruz.

Beşir'i tutuklamak bize düşmez elbette. Ama en azından onun 'iğrenç' suçlarına ortak olacak şekilde buralara davet edip en üst seviyelede sahip çıkmak, uluslarası kamuoyunda avukatlığına savunmak gibi politikalardan kaçınabilirdik. Ama bunu yapmadık. Niye ? Çok iyi bir müslüman olduğumuz için mi, yoksa minimum ahlaki değerleri gözardı edecek kadar işi 'paraya' döktüğümüz için mi ?

Bana kalırsa ikincisi. Diğer arkadaşlar muhtemelen farklı dünüyorlardır.