Cifte standart

Sayın Başbakan, bizden yaşlısın.

İsrail’in insan öldürmeyi çok iyi bildiğini bildiğin gibi, Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir’in de “marifetlerini” iyi bilirsin.

Darfur’da işlediği cinayetleri herkesten iyi bilirsin.

300 bin insanı nasıl katlettirdiğini, küçücük masum çocuklara yaptırdıklarını iyi bilirsin.

Nükleer Kirlilik  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Olasılık Soruları ve Çözümleri  Marksizm Nedir  Spam Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları  Bono Nedir?  Fareli Köyün Kavalcısı  Arge Nedir?  Kalite Nedir  Açık Arttırma Nedir  Pesimist Nedir?

Bu zulme alkış tutanları, destek çıkanları kınıyoruz. Çünkü bu çocukları öldürenleri, bu insanları öldürenleri kalkıp da alkışlamak öyle zannediyoruz ki, o da ayrı bir insanlık suçudur.

Bakınız burada bir gerçeği, bir kenara atamayız.

Bir katili savunup, ona yardım ve yataklık etmek katliama ortak olmakla eşdeğerdir.

Excuse me,

Hud suresi 113. Ayet der ki: “Sakın zalimlere eğilim, yakınlık göstermeyiniz. Yoksa cehennem ateşi yakalar sizi.”

One minute.

Ama Tayyip Erdoğan 8 dakika konuştu... One minute...


Genc Siviller
Ayrica: Yıldıray Oğur/Taraf



25 Yorum Var.:

Mister No dedi ki...

Uluslararası Ceza Mahkemesi Miloseviç ve Karadziç'i yargılarken sevinip,iş Beşir'e gelince bu mahkemenin ne kadar çifte standartlı davrandığını öne sürenler de çifte standardlı davranmış oluyorlar.Miloseviç'i de savunsalardı ya. Genç Sivilleri tebrik ederim.

syzer dedi ki...

Hayatımda ilk defa genç sivillere hak verdim

mr. brooks dedi ki...

Zerre kadar alakası yok.

Ömer el Beşir'in tutuklanmasına karşı çıkmak daha fazla insanın ölmemesi için yapılması gereken şeydir.

Ömer el Beşir'in yaptıklarını onaylamak anlamına hiç gelmez.

Unknown dedi ki...

Barış,
Genç Sivillerin sitesinde,

"Bir katili savunup, ona yardım ve yataklık etmek katliama ortak olmakla eşdeğerdir."

ifadesinden sonra, aşağıdakiler var...

Excuse me,
Hud suresi 113. Ayet der ki: “Sakın zalimlere eğilim, yakınlık göstermeyiniz. Yoksa cehennem ateşi yakalar sizi.”

One minute.

Ama Tayyip Erdoğan 8 dakika konuştu... One minute...”

revize mi etmişler yazıyı...

tersaci dedi ki...

Uyari icin tesekkurler Savas. Fark nereden kaynaklandi anlamadim.

Mister No dedi ki...

Mr Brooks,
Bakalım nasıl bir kılıf bulunacak diye beklerken siz çıktınız.Sizin mantığa göre daha fazla insan ölmesin diye Hitler'e müdahale edilmemeliydi ya da Izetbegoviç Bosna'yı Miloseviç'e bırakmalıydı.

Unknown dedi ki...

Sanırım buradaki sorun bizim sorunun ne olduğunu bilmememiz. Siz Darfururun neresi olduğunu bilmiyorken doğan kalemşörlerinin gazına gelip beşir üzerinden erdogan avlamak merakına düşmeden önce Erdogan yıllar önce darfura gitmişti. Burada ki olayları kızılay başkanının açıklamalarıdan bulup okuyun. ben yazarsam öküzün biri yağcılıkla suçlar. Şu anda darfurda Kızılay hastanesi bulunmakta ve başka örgütlerde İhh gibi çalışmada bulunmakta. Sonuç olarak darfurda kim kime soykırım yapmıştır. hangi taraflar mevcuttur. sorun nedir. bilen birisi açıkca anlatsada öğrensek. Not. Beşirin Türkiye ye gelmesi ile Bu yahut obamanın gelmesi arasıda ne fark var onuda anlamadım. Irak veya afganistanda

mr. brooks dedi ki...

Mr. No,
Darfur'da baris surecine girilmis durumda zaten.

Bu karar yatismakta olan ortami alevlendirecek gibi gorunuyor. Yeni catismalarin baslayacagini bizzat el Besir'in muhalifleri mujdelediler bile.

Hangi Afrika uzmaninin yazisini okusam bu kararin tehlikeyi artiracagini yazdiklarini goruyorum.

Darfur'daki insanlarin canlarindan endise ediyorsaniz once bu surecin sonunun ne olacagini iyi dusunmeniz gerekir.

boyle giderse yeni yugoslavya ya da irak vakasi kapidadir..

bunu mu istiyorsunuz?

mr. brooks dedi ki...

http://www.usak.org.tr/EN/makale.asp?id=770

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=820980&title=yorum-ibrahim-tigli-besir-hakkindaki-karar-sudanin-gelecegini-belirleyecek

Mister No dedi ki...

Mr Brooks,
Olan olmuş diyorsunuz yani.Ülke Yugoslavya'dan beter olmuş zaten.Hadi Beşir'e kalsın dedik,bundan sonra kendi insanlarının yaşamlarına saygı duyacağının garantisi nedir?Daha fazla insan ölür diye NATO'nun Sırbistan'a saldırısına da karşı çıktınız?Edebiyatı bırakmak lazım.Beşir paketlenip UCM'ye teslim edilmeli.

Mister No dedi ki...

Havzalı,
Ben Darfur'un neresi olduğunu senden iyi biliyorum.Doğan grubu bu konuda yazmıyorken ben bu konularda yorum yazıyordum.Filistin sorunu gibi medyada her gün gözünün önüne gelmediği için anlayamıyorsun.Kamerada görmeyince sizin basın yazmayınca, kafanız basmıyor.Beşir Doğan Grubunun yarattığı birisidir,Ergenekon'un başka bir komplosudur diye inan sen.Partizanlarla ve yağcılarla harcayacak vaktim yok.Eyvallah.

Unknown dedi ki...

Sayın Mister No
Çok güzel yazmışsın da şu hususları da açıklasan iyi olur. Bi kere Beşiri paketleyip mahkemeye teslim edecek bir sistem yok. İki UCM yi ABD dahil elliye yakın ülke tanımıyor. Somut olarak tayyip naapsın. görüşmüyorum lan seninle beşir dese. Beşiremi rest çekmiş olur afrikanın en büyük ülkesi ile ilişkilerimize mi? Bazıları anlaşılan afrika açılımından rahatsız olmuş çıkmamızı istiyor. Bırak çinliler fransızlar at oynatsın diyorsun. Son olarakta bizim gibi geri kalmış ülkelerde beşirler beşi bir yerde dir. Binini mahkemeye paketlesen bini çıkar. Beşir suçluysa tabiki cezalandırılsın ama nasıl bilmiyorum. Bu görevi tayyibe vermek sonuclarınıda Türkiyenin sırtına yüklemek ekonimiks bile yapmayacağı insafsızlık olur kanaatindeyim.

Mister No dedi ki...

Aslında UCM beni kesmiyor.Oradan çıksa çıksa ağırlaştırılmış müebbet çıkar.Beşir Sudan yasalarına göre yargılansın orada idam varsa idam edilsin,yoksa da idam eklensin.Muhaliflerden de 2-3 tane sallandırmak lazım.40 kişiyi sallandırmak 40 bin kişiyi kurtaracaksa acımamak lazım. Bunlar yapacak bir otorite yok.Benim ki ütopya işte.

mr. brooks dedi ki...

NATO Sirbistana harekat yaptiginda islemekte olan bir baris sureci yoktu.

Ama tabii "sallandiracaksin 3-5 tanesini bak bakalim bir daha yapiyorlar mi" seklindeki super bitirici arguman beni kilitledi.

Ok o zaman diyorum.

ahmet dedi ki...

Erdoğan ve eşinin filistinli çocuklar için içleri kan ağlarken darfur'da ırzına geçilip öldürülen çok daha fazla sayıda çocuk için hiç bir şey hissetmemelerini nasıl açıklayabiliriz ? İki gerekçesi olabilir:

Bir kere sözkonusu zulme uğrayan çocuklar, kadınlar Müslüman değil. Bunlardan bize ne. Ne halleri varsa görsünler.

İkincisi ama benca daha önemlisi katliamları görmemezlikten gelmenin ekonomik getirisi oldukça yüksek. Sudan'ın olduça büyük petrol reservleri var. Her alanda kapımızı çalıyorlar. Ne satsak almaya hazırlar. Çin orada, paraları cebe indirmekle kalpmayıp petrol yataklarından aslan payını almaya çalışıyor. Aynı 'mide bulandırıcı' politikayı işimize geldiği için biz de uyguluyoruz.

Beşir'i tutuklamak bize düşmez elbette. Ama en azından onun 'iğrenç' suçlarına ortak olacak şekilde buralara davet edip en üst seviyelede sahip çıkmak, uluslarası kamuoyunda avukatlığına savunmak gibi politikalardan kaçınabilirdik. Ama bunu yapmadık. Niye ? Çok iyi bir müslüman olduğumuz için mi, yoksa minimum ahlaki değerleri gözardı edecek kadar işi 'paraya' döktüğümüz için mi ?

Bana kalırsa ikincisi. Diğer arkadaşlar muhtemelen farklı dünüyorlardır.

mr. brooks dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
KS dedi ki...

1) UCM İsrail vahşeti hakkında Filistin Yönetimince yapılan başvuruları değerlendirmek için Filistin Yönetiminin başvuruda bulunmak için yeterli devlet statüsüne sahip olup olmadığını araştırmayı halen sürdürüyor. Fakat Sudan'ın bir bölgesi olan Darfur'da meydana gelen olaylarda, bölgeyle hiç ilgisi olmayan ülkelerin veya kurumların başvurusuyla Sudan hükümetini suçlu ilan ediyor.

2)Sudan Afrika'da üzerinde ciddi hesapların döndüğü büyük bir ülke. Amerika'nın kimyasal tesis diye bir ilaç fabrikasını vurduğunu ve bu ülkedeki rejime açıktan düşmanlık yaptığını unutmayalım. Avrupa ve Çin'in hesaplarını da.

Bu yüzden bölgeden gelen haberlere ben temkinli yaklaşıyorum. Son olarak çıkan Sudan'lı askerin itiraflarına da. Saddamın kimyasal silahları vardı. Afganistan, Taliban bir meczuba sahip çıktığı için işgal edilmişti vs.

Türkiye'nin de kendi politikalarını izlemesini normal buluyorum ve yukarıdaki önyargılar bağlamında peşin mahkum etmiyorum.

Ancaaaak, tüm politikalarını insani kayıttan uzak reelpolitik çerçevesinde belirleyen bir ülkenin vatandaşı da olmak istemiyorum. Bu yüzden Sudan'da olan biten konusunda bilgilendirilmek istiyorum. Devletin Sudan'la ilişkilerin meşruiyeti ve bir katile destek çıkmadığımız hususunda beni ikna etmesini bekliyorum. Ciddi suçlar varsa da İKÖ, hatta Arap Birliği ve nihayet BM çerçevesi içinde bu yönde önlemler alınmasına öncülük etmesini ve proaktif bir duruş sergilemesini bekliyorum.

Evet hala bekliyorum...

bliyaal dedi ki...

Yav bu Fethullah hoca geçen yıl New York’ta Zimbabve’nin diktatörü Robert Mugabe’nin de katıldığı bir iftar vermişti. Bu Mugabe 20.000 kişiyi katletmiş adam. E o zaman İslâm dininde adam katledip diktatörlük kurmak caiz mi? Hoca efendi bu adamı iftara çağırdıysa caiz demek ki. Hoca efendimiz katil diktatörleri iftar sofrasında ağırlıyorsa bir bildiği vardır herhalde. Türkiye’deki İslâmcıların katillere destek çıkmasına bir de bu gözle bakmak lazım.

İtiraz edecek adama da şunu demek lazım: “Sus, sünnetsiz mendebur! Sen İslâm dinini Fethullah hocadan daha mı iyi bileceksin?”

Mister No dedi ki...

KS,
Konunun özünü kaçırıyorunuz. 14-16 yıl önceki Bosna videolarına fotoğraflarına bir bakın.Dünya televizyonları şahit oldu. Sudan'da olanları CNN,BBC evinize dram olarak getirmese de orada olanlar belki Bosna'dan daha büyük felaket.Şimdi siz diyebiliir misiniz ki Israil dururken niye Miloseviç'i aldınız beyler?
Soru şudur Sudan'da 300 bin insan öldürülmedi mi, bir çok kadına,çocuğa tecavüz edilmedi mi?
Genel olarak söylüyorum Allah size öbür tarafta ne kadar AKPli olduğunuzu sormayacak, haksızlık karşısında ne yaptınız onu soracak.Positivistseniz sözüm size değil.

Mister No dedi ki...

Türkiye'nin başına şöyle Beşir gibi bir diktatör gelse de bizim muhafazakar reelpolitikerler "reel politika'nın" nasıl olduğunu görse.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

havzalı dedi ki...
Sy mister No. Darfur neresi olduğunu benden iyi bildiğinizi höykünmüşsunuz, dogan medyadan önce bu konuda yorumlar yazdım diyorsunuz. keşke link verseydinizde değerli yorumlarınızdan yararlansa idik.
Nacizane Sudan ile ilgili ilk bilgilenmem 1995 yılında Marmara Üni. Ortadoğu Araştırmaları Ens. master yaparken oldu. o günlerde ingiltereden yeni gelen sefa üstün hocamız time ın kapagındaki usamenin resmini gösterip abd bu adamı arıyor demiştir. usame sudanda otoyol ihaleleri alıyordu o zamanlar. daha sonra bir arkadayım sudanı tez konusu olarak aldı, onun sayesinde de bir şeyler öğrendik sudan hakkında. yazımda ben tayyibin darfur ilgisini yazarsam öküzün biri beni yağcılıkla suçlar demiştim. cevabın tevafuk olmuş. birde türkiyede beşir olsa muhafazakrlar görse demişsin niye muhafazakarlar görüyor tam anlamadım. Bekir coşkun okuyup tayyibe çakma hevesindesin ama yanlış yoldasın zira muhafazak kesimin en azından bir zamanlar sudan daki desdeklediği kişi senin beşirin tarafından devrilip hapse atılan hasan turabidir. Sen herşeyi bildiğin için konuyu açmadım. Ömer beşir ölse ben sevinirim ama sen ve hocaların yılmaz özdil gibiler tayyibe vuracak oyuncağımız gitti diye üzülürsünüz

Mister No dedi ki...

31 Ocak'ta ben şu yorumu yazdığımda daha Doğan Grubunda konu ile ilgili haberler çıkmıyordu.
Kasımpaşa Süper Ligde
Bu başlık altındaki 2. yorum.
Darfur'un nerede olduğunu biliyorum,odamda Dünya haritası var. Wikipedia veya google var.Beni burada ilgilendiren tek bilgi Beşir'in kasap olduğu ve AKP'nin bu kasaba destek verdiğidir.AKP'yi eleştirmek istesem başka malzeme çok.Kaldı ki ben size şunu sorabilirim ,İsrail'e vurmak için Gazze'yi kullanıyorsunuz? Bekir Coşkun dan filan bahsetmişsin, sen bilmiyorsun ki benim ne okuduğumu.Atıyorsun.Bu seviyesiz tartışmayı sürdürmek istemiyorum. Ben de yüksek seviyeli birisi değilim,ama kendi ezberlerim üzerinden başkalarını vurmaya çalışmıyorum.Bekir Coşkun nereden çıktı, Doğan Grubu Dünyadaki tek haber kaynağı mı? BBC var, MSNBC var..Henüz internet sansürlenmediği için Zaman ve Hürriyet dışında seçeneklerimiz de var hamdolsun. Bitti. Daha da "Çifte Standart" başlığına gelmem.Benim için "Çifte Standart" bitmiştir. Zamanım yok.

Unknown dedi ki...

ilminiz karşısında tarumar oldum. hele bilgi kaynaklarınız göz kamaştırıcı, "odamda asılı dünya haritası google'da var" 31 Ocakta bu katliamları herkeslerden önce farketip konuya işaret buyurmanızda ne biliyim hüşümlendim biraz. vaaay falan dedim. Affınıza sığınarak madem google a girmeyi biliyorsunuz tayyip darfur yassaydınız 2006 da tayyibin darfurlu çocuklarla resmini görürdünüz. benim verdiğim tarih ise 1995.
Not: Tarafın yazısını beğendim. içeriğinde yanlışlarda olsa mazlumları gündeme getirmeleri güzel.

Mister No dedi ki...

Son yazdığımı okumadınız galiba.Benim kaynağım wikipedia,harita,google da sizin kaynağınız nedir? Sudan'a gidip kendiniz mi şahit oldunuz?Hükumete vurma suçlamasından sonra sizinle anlaşabileceiğimiz bir konu olduğunu sanmıyorum.Ergenekonculukla suçlanmadığım kaldı.Uzmanların ve stratejistlerin bildiğini bilmem,bilmek de istemem.Bu adamlar bize katili evliya diye pazarlarlar.Cahil olduğumu kabul etmek ve Doğan Grubu sempatizanı olduğumu kabul etmek sizi mutlu edecekse öyle kabul edin.Benim cahilliğimden ziyade sorun şu : Sudan'da 300 bin İNSAN katledilmiştir. Finansal istatistik değil bu.Benim için bu tartışma bitmiştir.Nokta.