Durmus Yilmaz Basmane Dolmusuna Binmez

Helikopter Ben beklenen hamlesini dun beklenenden cesurca yapti. FED 300 milyar dolari hazine bonosu olmak uzere toplam 1.15 trilyon dolarlik borclanma kagidi alarak bilancosunu genisletecegini aciklarken, bakalim bu aksam toplanacak Durmus Yilmaz ve arkadaslari nasil bir karar alacak. Simdiye kadar faiz indirimlerinde surekli beklentilerin uzerinde hareket eden Merkez Bankasi, bu kez frene basacak bana gore. Beklenti 100 puan daha faiz inidirimi olmasi yonunde. Fakat ozellikle son aciklanan paketler ile Mehmet Simsek'in deyimiyle hukumet "iyice acildi". MB karar verirken genelde maliye politikasini da izledigi icin, ben bugun beklentinin altinda bir indirim gelebilecegini dusunuyorum. Ben de isterdim tabi bizim de FED gibi para basma makinelerimizi calistirip ornegin OTV indirimlerini finanse edebilmemizi ama MB uyeleri kazin ayaginin bizim icin ayni formatta olmadiginin farkinda olmalilar...

Nükleer Kirlilik  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Olasılık Soruları ve Çözümleri  Marksizm Nedir  Spam Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları  Bono Nedir?  Fareli Köyün Kavalcısı  Arge Nedir?  Kalite Nedir  Açık Arttırma Nedir  Pesimist Nedir?

Basmane dolmusu tabiri icin "Izmir" anahtar sozcugunu veriyorum:)

3 Yorum Var.:

Kubilay dedi ki...

tam 1 puan indirdi mb.

Junior dedi ki...

Evet onceki indirimlere gore yavasladi ama benim bekledigim gerceklesmedi. Yapilan aciklamadan gelecek sefer ufak bir indirimden sonra duracaklari anlasiliyor. Heralde %10'a indirip orda goturecekler bir muddet. Dun bunu niye yazdim, disarida euro/dolar 1.29'dan 1.37'ye cikti ama bizde spekulatif hareketle TL satti insanlar MB faizi yine 1 puandan fazla indirecek diye. Yani dolar iceride cok fazla deger kaybetmemisti. Kendi paramin bir kismiyla ben de cok kisa vadeli pozisyonlar aliyorum bazen. Dunku hareket de guzel bir firsatti bana gore dolar satmak icin (gunluk konusuyorum). Nitekim dune gore %1 civari deger kazandi su an itibariyle TL dolar karsisinda, parite ise yatay dunden bugune.

Adsız dedi ki...

Merhabalar. Mail atacaktım fakat mail adresinizi sitede bulamadım. Dolayısı ile yorum yaparak size ulaşmak durumunda kaldım.

Size bir soru danışacağım. 1967'deki 400tl ile bugünkü parayı kıyaslarsak nasıl bir yol ve yöntem izlememiz gerekir.

Mesela o dönem bize 400tl borcu olan birileri şimdi bunu ödemek istediğinde ne kadar ödemesi gerekiyor?

Biraz ütopik ama merak ettim açıkçası. Ayrıca $ veya gr altın ile kıyaslamamız ne ifade eder. Paradan 6sıfı atılma olayı iyice kafa karıştırıyor.

TCMB'nin sitesinde hesaplama var ama komik rakamlar çıkarıyor. Sizin de bu konuda bir yazı yazacağınızı umuyorum..

Teşekkürler.. Saygılar..