Dolar mi Altin mi?

Madem bu haftasonu yatirim tavsiyelerini sizlerle paylasiyorum, dolar ve altin arasinda tercih yapan okuyucularimiz icin su yaziyi oneriyorum. Bu dolar alin veya altin alin anlamina gelmiyor ama. Illaki birisine yatirim yapacaksaniz suna yatirim yapin diyor. Yazida en cok begendigim kisim su:

"Peki dolar ve Euro aynı anda nasıl düşebilir? Bu iki paranın arzının arttığı bir ortamda arzı sınırlı olan altının değeri yükselerek bu iki paranın aynı anda değer kaybı gerçekleşebilir.

Nükleer Kirlilik  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Olasılık Soruları ve Çözümleri  Marksizm Nedir  Spam Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları  Bono Nedir?  Fareli Köyün Kavalcısı  Arge Nedir?  Kalite Nedir  Açık Arttırma Nedir  Pesimist Nedir?

Dikkatinizi çekmiştir zaten, petrol fiyatları üçte birine gerilerken aynı süre içerisinde altındaki değer kaybı yüzde 10’un altında gerçekleşti. Dünyada emtia fiyatları çakılırken 2007’nin sonuna kıyasla altın hiç değer kaybetmedi. Bu durumda ben altının dolardan daha iyi bir yatırım aracı olacağını düşünüyorum."

3 Yorum Var.:

ekoturka dedi ki...

Ekonomix,
İddiaya girerim ki; bir yıllık bir vade için, altını short ederim, brent oil long ederek.
Tarihe not düşmek için yazdım. Silmezsen eğer, gelecek yıl bakarız.
Sevgiler,
EcoTurka

Blog Sahibi dedi ki...

Niye iddiaya giriyorsun ki bu konuda? Hadi ben tersini soylemis olsam anlarim ama ben de petrol iyi yatirim diyorum.

Quant_Hyster.Hunter dedi ki...

Altının son 6 aylık, hatta 10 aylık, zirvelerine bakınca kabaca yatay seyir görülüyor.
Buna göre 2009 senesi altın için karar aşaması olarak görülebilir. Bir beklenti sürdürülüyor görüntüsü var.
Belki arz yönlü bir hareket bu beklentiyi kırabilir ama 10 ay da kısa bir süre değil. "Düşüş gerçekleşmedikçe pozisyon koruma" modu sürebilir. Şubat ayında 950 $ üstü görülürse çıkış kuvvetlenecektir ve yatay piyasanın beklentisi de çözülmeye başlayabilir.
Bu seviye görülmez ise, yine de düşüş anlamına gelmeyebilir. Yatay trendin kopmadan sürmesi anlamına gelebilir.