Dayakci Ogretmenler: Genclere Is Onerisi

Devlet universiteleri bitirdim ama is bulamiyorum diyen genclere yonelik yazilarimiza devam ediyoruz. Is bulabilmenin birinci kurali insanlarin ihtiyaclarini tespit edip bunlara cevap veren urunleri sunabilmektir.

Bugun Izlenimler'i okurken Fethi Bey'in yine dayakci ogretmenlerden bahseden bir yazisina rastladim ve ampul yandi. Fethi Bey soyle diyor:

" Dayakçı öğretmenlere en ağır cazaların verilmesi şarttır. Beceremeyeceksen öğretmen olmayacaksın, bu işin mazereti yok. Pedagojiden, insanlıktan bihaber tiplerin sırf eğitim fakültesi bitirdi diye kolay para kazanmak için atandıkları okullarda bir iki gün geçirip öğretmenevinde okeye dönmesi sürecinde zevk için çocuklarımıza eziyet etmelerine göz yummayalım. Bunları Milli Eğitime filan değil doğrudan emniyete, savcılığa bildirelim. Baktık memurlar işin üstünü örtmeye kalkıyor, yerel ve ulusal medyayı ayaklandıralım. Olmadı Ziya Paşa kavlince oluşturacağımız timlerle okullarda pusuya yatalım, Fatih Terim yöntemiyle kendi işimizi kendimiz görelim. Artık yargıtay da yanımızda, memur dayanışmasını kırmak için şartlar olgunlaşıyor."

Turkiye'de tonla dayakci ogretmen var, ve bunlar ogrenciler ve veliler icin buyuk bir problem olusturuyor. Bunun onune nasil gecebiliriz?

Borsa Nasıl Oynanır  inovasyon nedir    Borsa Yorumları    Petrol Fiyatları    Standart Sapma

Cevap icin yazinin devamini okuyun.

Bir web sitesi acacaksiniz ve dayakci ogretmenleri afise edeceksiniz. Magdurlar websitesine koyacaginiz bir form ile dayak olayini ve detaylarini aktaracak, ogretmenin adini tipini, varsa fotografini yollayacak. Siz de bunlari websitenize "soyle bir dayak iddiasi varmis" diye koyacaksiniz. Okuyucu yorumlari kismi olacak, boylece dayakci ogretmen de yorumlar kisminda kendisini savunabilecek.

Bu websitesi bu problemi cozmese bile ogrencilerin gicik oldugu ogretmenleri dunya aleme duyurduklari bir platform haline de gelebilir.

Detaylarini siz dusunun.

Ekonomi nedir
Fraktallar
Fraktal nedir?
Çernobil Faciası
Türev Konu Anlatımı: Türev Nedir
Iktisat nedir
Nükleer Kirlilik
Nükleer Santraller

4 Yorum Var.:

Mert Nuhoglu dedi ki...

Güzel fakat aynı zamanda çok tehlikeli bir çözüm önerisi bence. Suistimale açık bir sistem ama düzgün yönetilirse, başarılı olabilir.
Ekşisözlük'te insanlar öğretmenlerini istedikleri gibi eleştiriyorlar. Bir hocanın ismini googledan aradığınızda en başta ekşisözlük bildirimi çıkıyor. Fakat sorun şu ki, eleştiriyi yapanların kimlikleri gizli. Eleştirilen kişinin yanıt verme şansı yok.
Bahsettiğiniz gibi açık bir şikayet sistemi, ancak şikayeti yapanların doğrulanmış ve açık kimlik bilgilerinin belli olmasıyla mümkün olur diye düşünüyorum. Aksi taktirde, dedikodulardan geçilmez.

Dane dedi ki...

Bizim elemanlar Ramazan'da teravihe gidiyoruz deyip evlerinin camlarini indirirdi.Hey gidi gunler:)Hos bir sefererinda yakalaninca polisler baya islatmislardi ama.
Saka bir yana bir sefer koridorda kavga ediyoruz diye mudur yardimcisi agzimi burnumu yamultmustu.Gozumden gozlukler vardi ona ragmen hayvan gibi tokatlamisti.It herif Allah'indan bulsun;kavga ediyorsun diye adami dovmek.Ancak bu kadar olur...

T'Pol dedi ki...

Hayatım boyunca ilkokul ogretmenimden nefret etmisimdir. Besinci sinifa kadar devlet okulunda okudum ogretmen de bizimle aynı mahallede oturan bir kadındı. Benimki gibi ailelerden cekinir, bize vuramazdi ama daha fakir mahallelerden gelen cocuklarin canini cikartirdi. Bir sefe birkac kez sinifta kalmis iriyari bir cocuga diger 5-6 cocugu dovdurtup, en son da kendisi o cocugu dovmustu. Gerekcesi de hanimin o gun kolu agriyormus! Hala icim acir o cocuklar icin...

Unknown dedi ki...

Bu yazılanlara bakılırsa Ekonomix'in projesinden ekmek çıkabilir. Öte yandan öğretmenlere dur diyecek bir yapılanma artık şart hale geliyor, Mor Çatı gibi birşey de düşünülebilir.