Kahramanmaras'tan Bir Istek

Asagidaki yardim istegi e-posta kutuma geldi, sizlerle paylasmak istedim. Belki Zeliha ogretmene yardimci olmak isteyenler cikabilir aramizdan.

"Merhaba

Ben Zeliha Taskn, Göksun Yavuz Selim ilkögretim okulunda rehber ögretmenim. Bildiginiz gibi okullar ögrencilerin barindiklari evleridir. Sürekli olarak bir arada olan ögrenci ve ögretmenler, zor sartlarda egitim ve ögretim faaliyetlerini sürdürmektedirler. Burada gerçekten kazanmamiz gereken büyük bir ögrenci kitlesi var, fakat yasadiklari birçok olumsuz seyden dolayi, bu çocuklar çok küçük yaslardan itibaren her seyden nefret etmeye ve umutsuzluga kapilmaya basliyorlar. Ayrica velilerin ilgisizligi ve çocuklarin okumaya karsi isteksiz olmasi ve daha sayamayacagim birçok sorun.

Fakat tüm bunlardan öte ve bence en önemlisi bir kütüphanenin eksikligi...Böyle bir durumdan onlari kurtarmanin tek yolu onlari kitap okumaya yönlendirmek. Iste burada sizlerin devreye girmenizi ümit ediyorum. Bize gönderebileceginiz kitaplarin bizim için nasil bir deger tasiyacagini tahmin bile edemezsiniz, 1 tane bile olsa...Asil sorunumuz kütüphaneyi kitaplarla doldurmak.

Tutumluluk Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları    Nükleer Kirlilik    Nükleer Nedir    Fraktallar    Sosyalizm Nedir

Bu baglamda, sizden okul kütüphanemize kitap yardiminda bulunmanizi ögrencilerim adina rica ediyorum. Sizler de takdir edersiniz ki, bugünkü neslin en büyük problemi kitap okumamak. Biz de cehaletle mücadele eden aydin insanlar olarak sizlerin bu konuda gerekli duyarliligi göstereceginizden eminiz. Ögrencilerimiz de sizlerin bu talebimizi geri çevirmeyeceginizden emin!


Saygilarimla,

Zeliha TASKIN

rehberzeliha@gmail.com

Okul Müdürü Mevlüt SAGIR
0 505 352 96 36

Yavuz Selim Ilköðretim Okulu

Okul Telefonu 0 344 714 10 54

Göksun/KAHRAMANMARAS"

Borsa Yorumları
Altın Yorumları
Borsa nedir?
Borsa nasıl oynanır
Hisse Yorumları
Ekonomi nedir
Fraktallar
Fraktal nedir?
Çernobil Faciası

5 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Not alındı.Şimdi ilköğretim okulu kütüphanesine gönderilecek seviyede kitap yok ki bende.. Bilim Teknik veya Bilim Çocuk dergileri aboneliği yapılabilir.

Adsız dedi ki...

"Biz de cehaletle mücadele eden aydin insanlar olarak sizlerin bu konuda gerekli duyarliligi göstereceginizden eminiz."

Ogretmenimiz elbette iyi niyetli.

Ancak Turkiyeli olmayanlarin algilamakta zorlandigi "Kitap en iyi dosttur" mantiginin da izleri yok degil mesajinda.

Bu nedenle, gorev yaptigi okula, "Kavgam" ya da "Motorsiklet Gunlukleri" gibi kitaplar gondermeyi teklif ediyorum.

Adsız dedi ki...

Bence ilkokul seviyesinde oldugu icin daha temelden baslamak lazim. hikaye kitabi olarak herhangi bir eski yunan mitolojisi kitabi oneriyorum. Lise seviyesi icin ise "histoire de ma vie" by casanovayi tek gecerim. hem hayatta da acaip ise yarar.

cidden derinsulara katilmamak elde degil. nedir bu kitap fetisizmi, egitim fetisizmi? anlamak mumkun degil. kaldi ki zaten bu halkin %99'unun "ummi peygamber"in ummeti oldugunu kendiniz soyluyorsunuz. sonra da halk kitap okumuyor bilmem ne. okumaz tabi adamlar.

daha cok kitap okumus olmak, daha cok egitim almis olmak sizin digerlerinden daha ustun/daha farkinda/daha akilli/vs. oldugunuzu gostermez. gosterse gosterse ancak daha "endoktrine" oldugunuzu gosterir, vesselam...

Investor dedi ki...

Zeliha hanım ben size mail attım yinede birde burdan belirtiyim toplum gönüllüleri vakfı," Benim kütüphanem projesi" çerçevesi içerisinde kütüphanelerin eksikliklerini tamamlıyor çocukların ve yetişkinlerin kütüphaye çekilebilmesi adına çalışmalarda bulunuyor.

Hatta biz Pamukkale üniversitesi toplum gönüllüleri kulübü olarak bu cumartesi Denizli il halk kütüphanesi için etkinliklerde bulunacaz.Benim kütüphanem proje genel sorumlusuyla bu okula kitap gönderilmesi yönünde baglantıda bulunacam eminim o okula kitap gönderilecektir.

Ayrıca Sütçü İmam Üniversitesi'nde toplum gönüllüleri kulübü vardır o arkadaşlarla Zeliha hanım iletişime geçerse onlarda size yardımcı olacaktır.
Teşekkür ederim

Emrah KORHAN
guncelanaliz.blogspot.com

Investor dedi ki...

Yorum yapan arkadaş "Daha çok kitap okumak veya daha çok eğitim almış olmak diğerlerinden daha üstün oldugunuzu göstermez."
Arkadaş bu cümleyi daha çok açıklarsa sevinecem.Nasıl yani kitap okumamalı
Son olarak arkadaşımız "endoktrine" derken ne anlama geldiğini belirtse iyi olurdu düşüncesindeyim.