Ekonomiyi Nasil Ogrenirim?

merhaba,
ben meslek yüksek okulu 2. sınıf öğrencisiyim. yaklaşık 3,5 yıldır öğrenmeye çelıştığım ve öğrenmeye çalışırkende çok çile çektiğim şu ekonominin temel ilkelerini nasıl öğrenebileceğim hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim

Tutumluluk Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları    Nükleer Kirlilik    Nükleer Nedir    Fraktallar    Sosyalizm Nedir

Okuyucumuz onerilerinizi bekliyor.

4 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Eger soruyu soran arkadas Ingilizce biliyorsa, Ekonomi Turk' izlediklerim bolumu altinda bulunan MIT ders notlarina baksin. Buyuk faydasini gorur.

Adsız dedi ki...

Zeynel Dinler'in "İktisada Giriş" diye bir kitabı var temel iktisat için Türkçe kaynaklar arasında en iyisi bence, ancak Türkçe kitaplar yine de çok yetersiz. İngilizce bilenler için Gregory Mankiw'in Economics ve Michael Parkin'in Economics kitapları var.

Adsız dedi ki...

Çile çekmeye devam ediyorsanız yani bu iş size eziyet gibi geliyorsa ve mesleğiniz de illa şart değilse bence ekonomi öğrenmekten vazgeçniz!!

Şu yaşımda öğrendiğim bişey varsa o da zorla güzellik olmadığıdır!!

Ama eğer bi nebze seviyorsanız da o zaman siz deniz internet derya!! Aradınız herşey elinizin altında!!

Sevgiler, saygılar,
Özge

Adsız dedi ki...

düşünün. etrafınızdaki insanların eylemlerine bakın, sebeplerini ve sonuçlarını düşünün. dışsal ve içsel faktörlerin bu eylemleri ne yönde etkileyeceğini, bu etkilenmiş eylemlerin sonuçlarını düşünün ve ilk durumla karşılaştırın. ekonomi temelde budur.