Danışman Olmak İçin İhtiyacınız Olan Tek Şey: Jöle!

Bir gün bi arkadaşımla oturuyoruz. İkimizin de canı sıkkın. Konuşacak, muhabbet edecek konu bulamıyoruz. Ve bu tür zamanlarda sürekli yedek cephane bulurum: Yiğit Bulut. Yiğit Bulut'u tanıtırken şu şekilde bir yöntem izlerim:

Gazete yazısında hem iç hem de dış borç grafiğini yorumlarken okunmayan ve aynı grafiği kullanan ademoğlu:

Türkiye'nin toplam dış borcunun 1,25 trilyon $ olduğunu iddia eden baş ekonomist.

Ölümcül tahminler yapabilen yaman analist:
Bir Yiğit Bulut Klasiği

Çan eğrisini çok yanlış anlayan
Yiğit Bulut/Ekşi Sözlük

Spekülatör Yorgo, Hans ve Agop'un baş belası:

Henüz kendisi el atmadığı için ispatlanamamış matematik problemlerinin adamı:

İdeolojiden soyutlanmış ortalama yurttaş:

Siyasi öngörülerinin de ekonomi tahminleriyle paralel gittiği uzman:

Spekülatif dolar hareketlerinin maliyetini halka yükleyen sosyal demokrat


Yiğit Bulut Lufthansa, faiz lobisi, Soros, dış mihraklar derken başbakanlık danışmanı oldu. Pek şaşırılacak bi durum değil.

Bu ülkede ne yaptığınız önemli değil. Kimin çantasını taşıdığınız ve fırsat anlarında kime yardakçılık ettiğiniz önemli.  Daron Acemoğlu gibi İngiltere'de doktora yapsanız bile Merkez Bankası sizi kabul etmeyebilir. Fakat ünlü bir iş adamının damadı olursanız, ekranlarda popülist yaklaşımlarla halkı keriz yerine koyarsanız, ekonomi bilginizin eksikliğini cehaletinizle doldurursanız, bir gün sövdüğünüz insana diğer gün gönül yakınlığı hissedercesine ahbap olursanız belki danışman olabilirsiniz.

Unutmadan; jöle önemli. Jöleyi unutmayalım...

4 Yorum Var.:

milleplateaux dedi ki...

Vay beah, ödediğimiz vergilerin bir kısmı artık Yiğit Bulut'a gidecek.

Son gülen Yiğit Bulut oldu!

Utku Çolak dedi ki...

Benim korkum danışman olması değil. Benim korkum 4. AKP hükümetinde Yiğit Bulut'un Ekonomi ya da Maliye Bakanı ya da TCMB Başkanı olması. Akla gelen başa da gelirmiş derler. Acaba diyorum aklıma hiç getirmese miydim?

Serkan dedi ki...

Evet Utku bey, aklına hiç getirmeseydin iyidi. Benim de aklıma düşürdün :)

ss dedi ki...

Merhabalar;

Yigit Hoca'nin bu kadar karsilastirmali analizle takkesinin dusurulmesinin birisi tarafindan insanlik gorevi olarak addedilmesi kacinilmazdi.Bir sitede izledigim videoda da bir genc hocamizin Hawking hakkindaki populist yorumalarinin sacmaligini irdelemis ve yalanini ortaya sermisti.Yigit neden bu kadar "evrimlesti" diye dusunemeden edemedim ve cevabi sizin yazilarinizda da kafamiza vura vura kavrattiginiz "populizm" de buldum.Bu ulke bogazina kadar populizme batmistir.Begenin begenmeyin "raporlu deli" Yalcin Kucuk'un bir lafi var "Populizm arti ampirizm esittir koylu kurnazligi" diye.Kim populist kim ampirik kim kurnaz cevap elbet zor degil:)

Personal notifikeysin olayi:Blogunuz seviyeli ve bilgilendirici cevremdeki,okuldaki kisilere tavsiye ediyorum ve olumlu geri donuslerde basariniza ortak oluyorum.Emeginizin devamini dilerim...