Muhtaç Olduğun Karamsarlık Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur

Atatürk asil kanımızda kudret bulunduğunu söylemiş ama benim gözlemlerim damarlarımızdaki kanda kudretten ziyade karamsarlık dolaştığını gösteriyor. Bakınız 2010 yılının ilk çeyreği için açıklanacak büyüme rakamları için bir anket düzenledim. Blogda da daha önce defalarca büyüme rakamlarının çok yüksek çıkacağını en azından çift haneli olacağını söyledim. Ankete katılanların yüzde 40’ı (67 kişinin 27’si) büyüme rakamının %10’dan daha düşük açıklanacağını belirtmiş. Hangi akıl mantıkla böyle bir şıkkı seçmişler anlayamadım doğrusu.

Reeskont Nedir  Bütçe Nedir  Aritmetik Ortalama Nedir   Hisse Senedi Nedir   Bilanço Nedir   Akreditif Nedir

Bakın rakamlar daha açıklanmadı ama buradan Ahmet Çakar gibi bir iddiada bulunayım. Eğer 2010’un ilk çeyreğinde büyüme rakamları %10’un altında açıklansın, ben de Taksim Meydanında mayo giyip eşek gibi anıracağım. Ahmet Çakar gibi sözümde durmamazlık da yapmayacağım ama. Bunun karşılığında da ankette bu şıkkı işaretleyenlerden bir tanesinin de aynı sözü vermesini istiyorum ama. Sözüne güvenilir birisi çıksın, iddiaya girelim.

Tahvil Nedir    Broker Nedir    Portföy Nedir  Tutumluluk Nedir  Varlık Barışı Nedir  Evrim Teorisi Nedir  Reyting Nedir

Ankete katılanların %18’i de %10-12 aralığında olur demiş. Yani anketimize cevap veren her 5 kişiden 3’ü benim yanılacağımı ve haksız çıkacağım yönünde görüş belirtmiş. Hani rakamları derleyip toparladınız ve nihayetinde böyle bir sonuç buldunuz desem tamam. Ama bu ülkede rakamları adam gibi analiz eden 3-5 tane ekonomist var sadece, 39 kişinin birden benim haksız çıkacağımı söylemesi direkt karamsarlık kokuyor. Kaldı ki benim en son yazımda belirttiğim %13’lük büyüme tahmini de muhafazakar bir tahmindir. Neyse açıklasınlar bakalım şu büyüme rakamlarını da görelim bakalım. Taksim Meydanında bikiniyle anırmasına iddiaya girecek olan varsa buyursunlar, ismi Ahmet Çakar olanlarla iddiaya girmiyorum ama baştan söyleyeyim.

9 Yorum Var.:

tekeli71 dedi ki...

Türkiye son olarak büyüme rekorunu yüzde 11.9 ile 2004 yılının ikinci çeyreğinde kırmıştı.

Rekor kıracağımıza göre bu rakamın üzerinde olacak.

Kubilay dedi ki...

Dün Başbakan rekor olacak dedi. bu, en az 12% olacağı anlamına gelir.

DaesAgelmar dedi ki...

Sizin açıklamalarınızı takip ediyorum. Siz ilk büyüme rakamını yanlış hatırlamıyorsam %8 gibi açıkladığınızda Zachau Türkiye rekor kıracak demişti. Anladığım kadarıyla kimse sizi sallamadı. Ama Adam her yerde Türkiyenin büyümesi bayağı bir yüksek gelecek dedi. Bizim ekonomi kurmayları da sallamayacak galiba...

Kubilay dedi ki...

Başbakana inandığım için özür diliyorum. 11.7% çıktı.

Davilex dedi ki...

tarım ve inşaat beni yanılttı 12.5 bekliyordum bende 11.7 geldi yıl sonu büyüme beklentim 6.8 hala çünkü inşaatta beklenen canlanma hala gerçekleşmedi.

Editor dedi ki...

DaesAgelmar,

Zachau ben Turkiye %8 buyuyecek dedigim zaman buyume tahminini %3-4 araligindan %5'e yukseltmisti. Ben de onunla dalga gecen bir yazi yazmistim. %5 buyume rakaminin rekorla ne alakasi var anlamadim?

Neyse kisa bir ozet yazalim bakalim...

DaesAgelmar dedi ki...

Sn Editor

benimde anlatmak istediğim şey de o hani siz yazdınız. Kimse alıp haber yapayım. En azından referans göstereyim demedi. Şimdi rakamlar yüksek gelince ilk defa duymuş gibi yapıyorlar. Birde her yerde baz etkisi Vs, laflarını duyuyorum. incelemenizde ufak da olsa bu durumuda açıklığa kavuşturabilir misiniz?

Editor dedi ki...

Baz etkisini ve simdiki buyume rakamlarini Ocak ayinda yazdigim yazilarda detaylica anlatmistim, onlari okuyabilirsiniz.

Turkiye'de insanlar hurafelerle yasamayi secmisler, gercekleri aramak ve ogrenmek isteyenleri sayisi fazla degil. Yapabilecegim cok bir sey yok maalesef...

Unknown dedi ki...

Bu durumda galiba yanılmış oldunuz İnan Bey.