Broker Nedir? Nasıl Broker olunur?

Broker Nedir? Nasıl Broker olunur? konulu yazımızda broker’ın kısa bir tanımını yaparak nasıl broker olunabilecegi konusunda bilgi vereceğiz.

Broker belli bir komisyon karşılığında alıcı ve satıcı arasında aracılık yapar. Alıcı yada satıcı adına hareket eden broker alım satım sırasında aktif rol oynar. Türkiyede imkb'nin binasında aracı kuruluşlar adına çalışarak şirketten iletilen alım satım emirlerini gerçekleştiren brokerlara resmi olarak üye temsilcisi denir.

Broker olmak için,
1- Lisedeyken yada üniversitedeyken matematik ekonomi ve iş yönetimi ile ilgili dersler almanız ve değişik yatırım metodlarını öğrenebilmek için küçük bir başlangıç değeriyle de olsa kendi portföyünüzü oluşturmanız faydalı olacaktır.
2- Değişik yatırım alternatiflerinin kıyaslandığı, sonuçların analiz edildiği ve birlikte fon oluşturulan yatırım klüplerine üye olarak kendinizi bu konuda geliştirebilirsiniz.
3- Üniversitede ekonomi, finans gibi yatırımla ilgili konularda diploma almak şansınızı artıracaktır.

Türkiyede İMKB Hisse Senetleri ile Tahvil ve Bono Piyasalarında üye temsilcisi olarak görev yapmak için, İMKB tarafından düzenlenen eğitim programlarına katılmak ve yapılan sınavlarda başarılı olmak gerekmektedir.

Bu eğitimlere katılabilmek için katılımcıların:
1- Hisse Senetleri Piyasası’nda işlem yapma yetkisine sahip olan bir aracı kuruluşta çalışıyor olmaları,
2- 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış olmaları,
3- 21 yaşını doldurmuş olmaları ve
4- T.C. vatandaşı olmaları gerekmektedir.

Broker Nedir? Nasıl Broker olunur? yazımızın sonuna geldik. Bu konuyla ilgili daha detaylı anlatım için ingilizce bu linki, Türkiyede İMKB’de aracı kuruluşlar adına üye temsilciliği yapabilmeniz için gerekli prosedür için ise bu linki takip edebilirsiniz.

Borsa Nedir?
Borsa Nasıl Oynanır?
Ekonomi Nedir?

0 Yorum Var.: