Hisse Yorumları

Borsanın türbülanslı günler yaşadığı zamanlarda da blogumuzun okuyucuları artıyor, okuyucular bizden borsa ve hisse yorumları yapmamızı bekliyorlar. Internet’ten ücretsiz en isabetli hisse ve borsa yorumlarına aracı kurumların ve yatırım bankalarının sayfalarından ulaşabilirsiniz. Adamlar bu işe dünyanın vaktini harcıyorlar, SPK tarafından verilen sertifika veya her neyse almışlar, onlardan daha iyi piyasalardaki gelişmeleri kim bilebilir ki?

Piyasa düzenleyicileri tarafından verilen sertifika ve çalışma belgelerine sahip olmayan kişilerin verdiği yatırım tavsiyelerinden uzak durmanız sizin açınızdan daha hayırlı olacaktır. Bizim sunduğumuz ücretli üyelik yatırım tavsiyesi içermemekte, kimseye borsa nasıl oynanır anlatmaya çalışmamaktadır. Yani kimseye hisse tavsiyesi veya tüyosu vermiyoruz, şunu alın şunu satın demiyoruz. Ne diyoruz pekiyi? "Ben piyasalar hakkında şöyle şöyle düşünüyorum, şu şu hisseleri takip ediyorum, dün şu hisseyi şu fiyattan satın aldım, bugün şu hisseyi şu fiyattan sattım. Alış yapma nedenlerim a, b, ve c idi; satış yapma nedenlerim de x, y ve z idi" diyerek kendi geçtiğim süreçleri mümkün olduğunca üyelerimizle paylaşıyorum.

Üyelerimize yaptığım yatırımların garantisi olmadığını, para kazanabileceğim gibi para kaybedebileceğimi açıkça belirtiyorum (risk nedir?). Borsa bu garantisi yok. SPK’nın sertifika verdiği (bkz. regulasyon nedir?)kişilerin yaptığı yorumların ve verdikleri hisse tavsiyelerinin garantisi var mı bilemiyorum.

Iki gün önce IMKB’de işlem gören hisse senetlerinden (bkz. hisse senedi nedir?) bir tanesinde alım veya satım işlemi gerçekleştirdiğimi üyelerimize duyurdum. Blogumuza üye olarak siz de bu konuda yazdığım yazıya ulaşabilirsiniz.

Libor nedir?
Swap Nedir?
Portföy Çeşitlendirmesi nedir?
Bono Nedir?
Iktisat nedir?
Reeskont nedir?

Uye olacak maddi imkaniniz yoksa veya ben yoruma para vermem diyorsaniz Deniz Gökçe’nin bugünkü yazısını okuyun, hisse yorumları yapmiyor ama yazıda Türkiye ekonomisinin durumu gözler önüne gayet objektif bir biçimde serilmiş.

5 Yorum Var.:

SEİL dedi ki...

Cuma öglen 18 yeni tutuklama oldu piyasa -300 puan aşağıya geriledi Cuma endeks kapanışı 1000 puan yukarda Cuma günü üstünde oldukca durdum.

Buradaki amacım Piyasada yaşanılan olaylar ve gelişmeleri abartılı yada oralı bile görmeyen psikolojiyi anlamak gerekir.

Şubat vade son kapanış haftası olmasaydı bu gelişmelerin hiçbiri -6000 puanlık bir düşüşe yol açmayacaktı.

Geçmiş olsun güzel bir hafta benim için oldu. Fazla Türkceyi iyi kullanamadsığım için Güzel Türkceyi kullanan o uzmanlarıda anlamamanın yararları sanırım.

Serbest atışa cıkan uzman doluydu bu hafta ekranlar.

47400 civarları endeks için görülebilecek bir seviyeydi ve Nisan Mayıs ayı için temettü ve bedelsiz beklentilerin yansıtılacağı harmanlı aylar için pozisyon acımı için iyi bir fırsattı fakat birçok yatırım kuruluşu özelikle 49000 altında yatırımcılarına pozisyon kapatılıp % 10 gerileme sonrası tekrar avantajlı pozisyon acılımı için fırsatlar cıkacağını söylediler bakalım kim haklı cıkacak.

Endeks Mayısa kadar 44000 kadar gerielyecekmi ?

Editor dedi ki...

Sayin SEIL,

Bu yorumlarinizi bir blog acip yapmanizi tavsiye ederim. Bizim blogda da sizi takip eden 4-5 kisi var arama sonuclarindan cikardigim kadariyla.

Piyasa ile ilgili tartismalari diger blogumuzda tartisiyoruz (herkes kullanim kosullarini kabul ettigini belirtti). Burada halka acik yorumlar yapildigi icin bundan sonra piyasalarla ilgili yorumlariniza izin vermeyecegimi uzulerek belirtiyorum.

Anlayisiniz icin tesekkur ederim.

SEİL dedi ki...

Sevgili Editör

Blog açmaya karar verdim. 3 ay sonra emekli oluyorum zaten ve bu bloguda zaten eskisi gibi takip etmiyorum.

Teşekkür ederim.

Cuma herkesin kulağına küpe olsun

Editor dedi ki...

Hayirli ugurlu olsun. Acinca haber verin, ilk yaziniza link verelim, okuyucularimiz haberdar olsun.

tekeli71 dedi ki...

seil,
blog, açmanı merakla bekliyorum.
borsa ile ilgili tahminlerinde tam isabet var. haydi hayırlısı