Serefsizler Ne Demektir, Kimdir?

Kanada'da devlet sigara sirketlerine karsi dava acmis. En buyuk davayi icerisinde Toronto'nun bulundugu Ontario eyaleti acmis. Davanin sebebi 1955 yilindan beri sigara icenlerin tedavisi icin harcanan paralarin tazmini. Istenilen tutar ise 50 milyar Kanada dolari.

Sigaranin sagliga zararli oldugu haberi Kanada'ya yeni gitmis galiba, dunya alem biliyor sigaranin zararlarini Kanadalilarin haberi yok. Olacak is mi yani. Degil tabii ki. Serefsizler paraya sikistilar, vergi gelirleri dustu, ne yapalim, sigara sirketlerini dava acalim. Kardesim siz bundan 30 sene kadar once sigara paketlerinin uzerine "sagliga zararlidir" ibaresini koymaya baslamadiniz mi? Eee, o zaman bu yaptiginiza serefsizlik denmez de ne denir?

Reeskont Nedir  Bütçe Nedir  Aritmetik Ortalama Nedir   Hisse Senedi Nedir   Bilanço Nedir   Akreditif Nedir  Tahvil Nedir    Broker Nedir    Portföy Nedir  Tutumluluk Nedir  Varlık Barışı Nedir  Evrim Teorisi Nedir  Reyting Nedir

Ontario sigaranin neden oldugu hastaliklarin tedavisine senede 1.6 mlyar dolar harciyormus. Oysa sigaradan her sene 7 milyar dolar vergi aliyormus. Yani topladigi para harcadiginin neredeyse 5 kati, hala cocuk kandirir gibi soylemlerle karsimiza cikiyor.

Ben sigaraya karsiyim ama boyle serefsizliklere daha da karsiyim. Madem sigara bu kadar zararli, siz de sosyal bir devletsiniz o zaman toptan yasaklayin sigarayi.

0 Yorum Var.: