Benim asil deginmek istedigim nokta bu kisilerin Atuturk'un liberal olmadigini nereden cikardiklaridir. Ataturk, Turkiye'yi dinin ve dindarlarin etkisinden kurtarmis, ozgur dusuncenin tohumlarini atmistir. Liberal demek ozgur dusunceli, bagimsiz demektir. Ataturk de bizi bagimsiz yapabilmek icin elinden gelenin en iyisini yapmistir. Ataturk'u bugunun kistaslariyla degerlendirmeye aldigimiz vakit bile, bence, su an yasayan politikacilardan daha ustun bir sahsiyettir. Ataturk'u kendi zamaninin kistaslariyla degerlendirdigimiz zaman peygamber gibi adam oldugunu soyleyebilirim (peygamber kelimesini bir ulkenin kulturunu degistirebilme gucu anlaminda kullandim).
Iflas Nedir Borsa Nedir Hisse Senedi Nedir Risk Nedir Libor Nedir Ikame Etkisi Nedir
Keske sag olsaydi da soyle karsilikli bir kac duble raki icip muhabbet edebilseydik, Turkiye'den boyle bir adamin cikabilmesi Allah'in mucizesinden baska bir sey degildir diye dusunuyorum.
Neyse, simdi birilerine ters gelen yanlis bir sey soylerim simdi farkina varmadan, onun icin bu konuyu burada noktaliyorum. Turkiye gibi bir ulkede benim bu tur tehlikeli konularda fikir belirtmemi beklemeyin, solcular bile kendilerini defalarca yakan 301. maddenin kaldirilmasini desteklemiyorlarsa benden de ekonomiden baska alanlarda yorum beklemeyin. Ben bilmem, anlamam bu konulardan.
17 Yorum Var.:
yürü be koçum! adam bloglar içinde dost düşman ayırmış. kimler solcu ve devletçi onlar dost, liberal dediğin de "böle puşt gibi ipne gibi bir şey". erke ebegümecine de tam destek veriyoruz bu arada. sizin ve benim gibi omurgasızların işi zor bu dünyada.
Benim bu adamlarla hiçbir ortak yanım yoktur. 301 konusunda da sizinle aynı düşünüyorum. Ahmet İnsel, Murat Belge, Fikret Başkaya gibi solcularımız da böyle düşünüyor. Bunu da böyle bilin.
Gökberkciğim beni az buçuk tanırsın. Resmi ideoloji konusundaki tutumumu da bilirsin. Devlet konusundaki fikirlerimi de bilirsin. Her türlü otoriyeye karşı olduğumu söyledim. Sınıflı toplum karşıtlığı bu demektir zaten. Son yazım da devletin kapitalizm için ne anlam ifade ettiğini de açıkladım.
O arkadaşlarla hiçbir ortak yanım yoktur! Siz de biliyorsunuz ki onların da sol ile bir alakası yoktur. Yukarıda verdiğim entelektüeller buna iyi birer örnektirler.
Saygılar.
Tansel Güçlü
Sevgili Tansel,
İçin rahat olsun. Seninle onların arasındaki derin farkın (uçurumun mu deseydim) farkındayız. Fikirlerimiz asla uyuşmasa da, asla "düşman"ımız değilsin. Bunu da bil.
Saygılar
Baris
@Tansel : senle o adamlar arasındaki uçurum Barış Bey'in de belirttiği gibi oldukça açık.
Türkiye'de son yıllarda artan forward e-posta ile ülkeyi kurtaralım mantığının bir ötesidir bu. Atatürkçü düşünce içinde (Yurtta barış, dünyada barış) kendi vatandaşlarını dost ve düşman diye bu zihniyet zaten ne solcudur ne de Atatürkçüdür.
Blog girdisinden cimbizliyorum:
Keske sag olsaydi da soyle karsilikli bir kac duble raki icip muhabbet edebilseydik, Turkiye'den boyle bir adamin cikabilmesi Allah'in mucizesinden baska bir sey degildir diye dusunuyorum.
Su cumleye bakar misiniz? Allah'a atif var, Ataturk var, raki var. Benim de etmeyecegim bir laf degil bu aslinda, ama buna kizacak da cok cikar. Uc bes ornek vereyim:
-- Amerikanci sahtekar bir de ulu onderi icki arkadasi duzeyine indirmis. Yaziklar olsun.
-- Iste kapitalist-metaryalist ayyas herifler ancak boyle hayaller kurarlar, utanmanadan yuce rabbimizin adini da karisitirirlar.
-- Kendi dusuncesi tabii, ama boyle laf edilmez. (Rahmetli annem, 'sus oglum biri duyar, neme lazim' derdi boyle laflara. Bu devri gorseydi 'biri okur, bir blogda dusman ilan edilirsin' derdi herhalde.)
Bu arada, Tansel bey, uzulmeyin lutfen. Bakin o insanlar da sabah yataklarindan 'kotuluk yapacagiz, insanlari sindirecegiz' diye kalkmiyorlar herhalde. Kendim icin konusayim ama buyuk ihtimalle digerleri de katilacaktir, genis anlamiyla ben kimseyi 'ben onlardan degilim' diyecek kadar 'oteki' gormeye taraftar degilim (yaptigim zaman da kendimi begenmiyorum). Belki egilimleri, belki ezberleri sizin yazdiklariniza uymus onlarin gozunde ve begendiklerini soylemisler. Bu iyi birsey, cunku biraz daha genis ve esnek dusunen birisi olarak onlara ulasabilirsiniz demek ayni zamanda.
"Benim bu adamlarla hiçbir ortak yanım yoktur." derken goze batan itici taraflarini kastediyorsunuz elbette, ama insanlar sadece o yanlarindan ibaret degiller. Vardir ortak yaniniz, benim de vardir, dusman deyip kizdiklarinin da. Baris bey dogru demis, ben de biraz bu acidan ek yapayim dedim.
Bugünlerde Atatürkçüler günah keçisi haline getiridi.Libral bir bagimsiz gozlemci olarak bunlari soyleyebilirim. Atatürkçü liberaller de var,solcular da.Ancak Atatürk ilkeleri ve Kemalizm, Türkiyede başka sorun yokmuş gibi mesele haline geldi.
İyi de Atatürkçülük diye bir şey çıkartılmış, herkes kendi kafasına göre yorumluyor.
İyi hatırlarım, benimle tartışan bir TKp'li yönetici arkadaşım
-Atatürkçülük gibi 6 Ok'tan birisi...
demiş ve konuşmayı bitirmeme sebep olmuştu.
Kim, neden bahsediyor belli değil.Bu konunun bir kurucusu varsa o Atatürk'ten başkası değildir.Ama bunun da bir -izm, haline gelmesi için çaba harcamadı.
Kendi siyaseti belli idi, 6 Ok da ortadadır.Zamanına göre, ülkesinin en yüksek yaşam kalitesine her yönüyle ulaşması için çabaladı.
Sorun da burada zaten, bu amcaların düşüncesi sizlerin bu çabayı baltaladığınız.Sonra oradan sazı alıp, "bak bunlar Atatürk-çü değil, Kemal-ist değil" diyorlar.Yahu bunun kitabı var da biz mi okumadık?
Nutuk'u da okuduk, 6 Ok'u da okuduk.O dönemin siyasetini de bildik.Ama arkadaşlar İttihat Terakki'nin Cavit Bey'ini bilmedikleri için atıyorlar da atıyorlar...
Not: Ben de heraklitüs diye birini gördüm, aman haa! Karışıklığa kurban gitmeyelim.Öz herkül, hakiki herkül benim :)
>>>Gereksiz şeyler, yanlış işler<<<
PROF. Dr. Atilla Yayla hakkında bir gün bir yazı yazmayı tasarladığım için Zaman Gazetesi’nde yayınlanan yazılarını çok dikkatle okuyor ve saklıyordum.
Ama İzmir’de başlayan ve Atilla Yayla’nın kendisini "Galileo Galilei" makamına atamasına uzanan olaylar dizisi bu yazıyı yazmama yol açtı. Prof. Dr. Yayla’nın başına gelenler arasında sadece Gazi Üniversitesi’nde ders vermesinin men edilmesi eleştirilebilir.
Gazi Üniversitesi’ne birinci eleştirim şu: Atilla Yayla, Cumhuriyet, demokrasi ve Atatürk konularındaki düşüncesini ilk kez açıklamıyor. Yazı ve konuşmaları yasalara aykırı idiyse, bu müdahale daha önce yapılmalıydı. Müdahaleden kastım, kuşkusuz, ders vermekten men edilmesi değil. Bilimsel!
İkinci eleştirim: Gazi Üniversitesi’nin herhangi bir yargı kararı olmaksızın böyle bir işlem yapması.
* * *
Prof. Dr. Atilla Yayla kendisi için liberal değil ise basında hakkında çıkan yazılardan şikáyetçi olmaması gerekir. Çünkü eleştiri ve eleştirilme, liberalliğin şanındandır.
Ama bizim liberaller de fanatiklik konusunda karşıtlarından geri kalmıyor. Örneğin, Hacettepe Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Erdoğan şöyle konuşmuş: "Rektör Yamaç bu konuda görüş belirtecek adam mıdır ki Yayla hakkında konuşuyor. Ünlü filozoflardan Habermas, Jan Rawls, Yayla’yı eleştirse, söyledikleri tartışılabilir." (Mehmet Arslan, Zaman, 22.11.06) Fanatik liberal alçakgönüllülüğü de böyle olur. Zavallı düşünce özgürlüğü bizim liberallerin elinde ve dilinde iyice pespayeleşiyor.
Ben bu konudaki düşüncemi söyleyeyim: Atilla Yayla bırakın Habermas’ın muhatabı olmayı, onun ders verdiği bir okuldan mezun bile olamaz. Nedenine gelince:
Atilla Yayla’nın öteki düşüncelerini bir yana bırakıp şimdilik şu demeciyle yetinelim:
"Bana göre Türkiye tarihi iki ana dönemde ele alınabilir. 1925-45, bir de 1950 ve sonrası. 1925-45 dönemini Kemalizm’in egemen olduğu dönem olarak ele alırsak bir ilerlemeden çok gerilemeye tekabül ediyor diyebiliriz. İfade hürriyeti yok, siyasi hürriyet yok, muhalefete teşkilatlanmaya izin verilmiyor. Bu ve benzeri faktörler bir gerileme göstergesidir." (Hüseyin Yazıcı, Vakit, 22.11.06)
Atilla Yayla bu sözlerin benzerini 21 Kasım tarihli Zaman Gazetesi’nde de yazdı.
Prof. Dr. Mustafa Erdoğan bu düşüncede ender bir boncuk arayacaktır ama Habermas "sıfır"dan yukarı not vermezdi. Neden mi?
* * *
Atilla Yayla, Türkiye Cumhuriyeti’nin 1925-45 arasında uygarlaştırıcı herhangi bir şey yapmadığını ileri sürüyor. Cumhuriyet bu dönemde çağdaş demokrasi için gereken kurumların çoğunu kurmuş ve 1950’de çok partili demokrasinin önünü açmıştır. Devlet ve toplum daha sonra "sosyal demokrat" olamadığı gibi "liberal demokrat" da olamadıysa, sorumlusu kuşkusuz Kemalizm değil. Ayrıca neye göre gerileme; Osmanlı’ya ya da Avrupa’ya göre mi? 1925-1945 yılları arasında Avrupa’ya Nazizm, faşizm ve komünizm egemen oldu. Bu bağlamda geri kaldı ise ne mutlu! Türkiye sahip olduğu atılım idealine karşın demokrasiyi kuramadıysa bunun sorumlusu yandan çarklı liberalizmdir.
(Özdemir İnce, 27 Kasım 2006)
"üstteki yorum içindir"
o kadar uzun bir saçmalama olmuşki neresinden başlamak doğru bilmiyorum.
"1925-1945 yılları arasında Avrupa’ya Nazizm, faşizm ve komünizm egemen oldu. Bu bağlamda geri kaldı ise ne mutlu!"
yahu be adam hiç tarih falan okumaya gerek yok. o tarihler arasında türkiyede ne vardı? demokrasimi ,ilerici demokrat bi yönetimmi. güldürmeyiniz . avrupanın faşizm ve nazizizm yaşaması en azından adamlara ders oldu, öyle bi faydası war. ya bizim? hala diktatörce yönetildiğimizi bile farkedemiyosan....tapınmaya devam
TKAT
Isteyen istedigini soylesin, iki gun sonra kimse ziyaret etmeyince kendiliginden kapanir zaten bu bloglar.
Yahu baksana o kadar açıklamama rağmen hakkımda ne yazmışlar! Komik ötesiler vallahi. Resmen yerlere yatıyorum gülmekten yahu :)))
Bu arada teşekkürler Barış. Siz de benim düşmanım falan değilsiniz tabii ki. Fikirler arasında dağlar da olsa bazen çok sinirlensek de birbirimize, bunlar fikir ve ifade özgürlüğünün olmazsa olmazları zaten. Ben marksist ekole yakınım siz de liberal, derin farkdır bu tabii ki.
Kaldı ki siyasi özgürlükler konusunda aynı düşünceleri paylaştığımızı da biliyorum.
Ekonomix,
Bu bloglar açık olsa ne olur ki zaten :))
Adı geçen blog an itibariyle wordpress türkiye liginde 16. sırada yakında birinciliğe oturacağından eminim türkiyenin böyle bir siteye ihtiyacı vardı.
Hi
Here is some pills-info links
tretinoin
triphasil
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
ultracet
ultram
valium
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
V
==================================
valtrex
vaniqa
vermox
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
viagra
vicodin
---------------------------------------------
watson
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
wellbutrin
xanax
yasmin
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
zanaflex
zelnorm
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
zithromax
zocor
zoloft
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
zovirax
zyban
Z
==================================
zyloprim
zyrtec
--------------------------------------------------
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
PS
It would be great, if you'll post your thoughts about that pills.. thx
This is my university project )) Thank you for your post;)
your can mail me karlonushik@cashette.com
How are you )
I discover this searches :
sitemap
http://info-graf.fr/mas/images/smilies/sitemap.html
sitemap
So this one your can test :
map
map of the site
http://eagleinsurance.com.au/images/smilies/sitemap.html
Here is some of them :
sites map
map sites
http://buff.com.au/images/smilies/sitemap.html
The system should find the most relevant web-sites
your can mail me karlonushik@cashette.com
Bişeyler olacağı belliydi zaten :D.sonunda kapatılmış..
Atatürk sosyalist olmadığını ve anlaşılan anlamda liberalizmden yana olmadığını da kelimesiyle söylemiştir. Onun vurgulamak istediği kendi devletçilik modeli olduğu için biraz uzak durmuştur bu kavranmlardan; fakat sözlerndende bellidir ki Atatürk bir Özgürlük abidesidir ve tüm özgürlük uygulamalarını kabul ederek sadece bu hammadde halindeki kavramları işlemekten yanadır. İnsanların araştırıcılığı olmadığı için liberalizmin işlenince en sağlam ekonomik model olduğunu anlayamıyor, hele Türkiye gibi bir yerde üretilemeyecek şey yoktur. İnsanların kelimeleri ve fikirleri yeterli olmadığından Atatürkçülük ve liberalizm arasındaki benzerliği ve farkı göremiyorlar.
ozgurluk-ataturk-ve-devletcilik.blogspot.com
Yorum Gönder