Bağımsız Futbol Federasyonu

Geçen ayın gazetelerinden okuduğuma göre Türkiye Futbol Federasyonu'nun yapısını değiştirecek yasa TBMM'ye sunulmuş. Bundan sonra Futbol Federasyonu bağımsız olacakmış.
Çok güzel bir gelişme. Geçmişte bakan Mehmet Ali Şahin’in TFF başındaki Haluk Ulusoy yönetimini devirme çabalarını üzüntüyle izlemiştim. Hükümetin büyük ölçüde ‘Profesyonel’ olan bir organizasyonun yönetimine müdahalesi bana, Koç Holding’in yönetimine hükümetin müdahale etmesi kadar saçma ve kabul edilemez uygulama olarak gelmişti (hala öyle geliyor). Peki nasıl oluyor da hükümetler bu kadar pervasızca Federasyon yönetimine müdahale edebiliyor?

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler    Bilgisayar Nedir    Teknoloji Nedir

Bence iki açıklama var: Birincisi, en büyük klüplerimiz bile ‘Profesyonel’ değil. Hala para kazanmak için seyircisine değil, devletin kapısına gidiyor. Devletten arsa, teşvik, borç erteletme taleplerinde bulunuyor. İkincisi, bütün liglerde Belediye Takımları’nın önemli bir ağırlığı var. Yollarının çamurdan geçilmediği, suların doğru düzgün akmadığı, çocukların oyun oynayacak park bulamadığı şehirlerin belediyeleri futbola trilyonlarca lira harcıyorlar.Hal böyle olunca, parayı verenin düdüğü de çalmak istemesinden daha doğal ne olabilir? Kanunları değiştirmekle bu iş ne kadar çözülebilir?

0 Yorum Var.: