Sekerbank

Sekerbank Kazaklara hisse basina 10 YTL fiyatla satilmis. Maalesef bu haber aciklandiktan sonra Sekerbank hisseleri iki gunde 9.35 YTL'den 6.3 YTL indi. Hurriyet gazetesinin danistigi uzmanlar bunu su sekilde aciklamaya calismislar:

"Bazı uzmanlar hisseler mevcut piyasa fiyatının üzerinden satılmasına rağmen hisseye satış gelmesinde net bir neden olmadığını belirtirken, bazı analistler de, bedelli sermaye artırımın yatırımcının hoşuna gitmemiş olabileceğini, ya da satın alan banka ile ilgili fazla bilginin olmadığı için böyle bir tepki gelmiş olabileceğini söyledi."

Bir sirketin fiyati bedelli sermaye arttirimi nedeniyle %35 deger kaybetmez, bilmeden konusuyorlar. Digeri de "net bir neden" olmadigini belirtmis. Ben size sirketin hisselerinin niye %35 deger kaybettigini aciklayayim. Kazak Bankasi cagri muafiyeti icin SPK'ya basvuracagini aciklamis. Bu su anlama geliyor: elinde Sekerbank hissesi olan kucuk yatirimci bunlari Kazak Bankasina 10 YTL'den satamayacak. O yuzden de bu 10 YTL'lik fiyatin tek anlami Kazaklarin Sekerbank'a kontrolu ele gecirmek icin piyasa fiyatinin cok uzerinde bir para odedigidir, ama bize bir faydasi olmamistir. Bu durumda Sekerbank'in piyasa fiyati diger bankalarin piyasa fiyati nasil belirleniyorsa oyle belirlenecektir. Sekerbank'in defter degeri 400 milyon YTL civarinda, piyasada Sekerbank'a kiyaslanabilir bankalarin fiyati defter degerinin 1.4-1.5 kati civarinda. O yuzden de Sekerbank'in fiyati 5.5-6 YTL civarinda olmalidir. Nitekim hisseler 6.3 YTL'ye duserek bu seviyeye yaklasmistir; 9 YTL civarindaki fiyati Kazaklarin cagri yapacagini dusunerek belirlenen fiyatti.

Finansbank ve Denizbank satildiktan sonra fiyatlari dusmedi cunku yatirimcilar ellerindeki hisseleri satis fiyati uzerinden satis islemleri tamamlanirken satabilecekler. Bu bankalarin satis islemleri tamamlandiktan sonra eger hala satmayanlar olursa ellerindeki hisselerin fiyati yari yariya azalabilir. O yuzden bu kisileri de simdiden uyaralim, dalginliga gelip de "magdur" olmasinlar. (Eminim bazi kisiler nihayetinde dalginlik magduru olmayi basaracaklardir)

Ben de 100 adet Sekerbank'i 6.3 YTL'den sattim, kalanini da yakinda satarim.

Fraktallar
Fraktal nedir?
Çernobil Faciası
Türev Konu Anlatımı: Türev Nedir
Iktisat nedir
Nükleer Kirlilik
Nükleer Santraller
Nükleer Enerjinin Zararları
Gönüllü Çevreci Kuruluşlar
Borsa Yorumları
Altın Yorumları

0 Yorum Var.: